Gezondheid

Fabrikant thalidomide biedt na 50 jaar excuses aan

Help mee door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Duitse bedrijf dat thalidomide op de markt bracht heeft voor het eerst excuses aangeboden aan duizenden mensen die met een afwijking werden geboren omdat hun moeder het medicijn slikte.

Het geneesmiddel werd in de vijftiger jaren verkocht tegen ochtendmisselijkheid en in 1961 in de meeste landen van de markt gehaald.

Grünenthal had naar eigen zeggen veel spijt dat het niet eerder naar buiten was gekomen over de kwestie. De slachtoffers vinden de verontschuldigingen niet voldoende en eisen dat het bedrijf een schadevergoeding betaalt.

Ceremonie

“We vragen om vergiffenis dat we 50 jaar lang geen manier vonden om jullie van mens tot mens te benaderen,” zei algemeen directeur van Grünenthal Harald Stock tijdens een ceremonie in de westelijke Duitse stad Stolberg, waar de farmaceut is gevestigd.

“We hadden liever gezien dat de tragedie met thalidomide nooit was gebeurd,” ging hij verder. “We zijn ons bewust van het fysieke leed en de emotionele stress waar de slachtoffers, hun families en met name hun moeders elke dag mee te maken hebben vanwege thalidomide.”

Effect

Toen het medicijn van de markt werd gehaald waren wereldwijd al meer dan 10.000 baby’s geboren met een afwijking veroorzaakt door het medicijn. Volgens Stock bleek het effect van thalidomide op foetussen niet uit tests voordat het middel op de markt kwam.

Grünenthal stelt zich niet aansprakelijk voor de schade door thalidomide. Er lopen nog rechtszaken tegen het farmaceutische concern, onder meer in Australië. Slachtoffers vinden de excuses niet oprecht. Het medicijn wordt nog steeds gebruikt bij de behandeling van beenmergkanker.

Bron: BBC.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Monique
Monique
10 jaren geleden

Mooi om te lezen dat bij Harald zijn hartchakra nog meer is opengegaan. En wat moedig van hem om hier naar geluisterd en gehandeld te hebben. Een goede start gemaakt in het hartentijdperk. Ik juich hem toe…..

Go With The Flow
Go With The Flow
10 jaren geleden

[quote name=”Monique”]Mooi om te lezen dat bij Harald zijn hartchakra nog meer is opengegaan. En wat moedig van hem om hier naar geluisterd en gehandeld te hebben. Een goede start gemaakt in het hartentijdperk. Ik juich hem toe…..[/quote]
Geweldig toch!!! ook een dikke duim voor de mensen die dit toejuigen, iedereen word op zijn tijd ooit eens een keer bewust, en dan maakt het niet uit hoeveel tijd er tussen zit.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
10 jaren geleden

De excuses komen 50 jaar te laat.En ik vraag me dan ook erstig af, of de excuses wel ooit,nu nog serieus genomen moeten worden.En zeker als het middel nog gewoon op de markt verkrijgbaar is, dan hoor ik een schijnheil verhaal, waarbij de farmaceut,mij echt kots misselijk maakt.Maar op de knieén zal de farmaceut, als de meerderheid tenminste wakker wil worden.

Netty
Netty
10 jaren geleden

In 50 jaar tijd!!!!!!!! Niet weten hoe het bedrijf van mens tot mens moet benaderen,dat geloof je toch niet?aangezien het hier om een farmaceutisch bedrijf gaat geloof ik helemaal niet dat ze zo begaan zijn met de slachtoffers en hun naaste! En sorry zeggen is wel heel min voor hetgene wat ze hebben aangericht!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x