Buitenland

Hoofd Brussels ziekenhuis: ‘We lezen in de pers dat Brussel brandt, maar we zien dat hier niet’

Help door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het opleggen van strenge coronamaatregelen is onzin, zegt professor Jean-Luc Gala, hoofd van het Saint-Luc-ziekenhuis in Brussel. Hij liet zich vandaag in het Belgische programma ‘De ochtend’ op Radio 1 erg kritisch uit over de virologen die de politici adviseren.

Gala is van mening dat de strenge maatregelen hun doel volledig voorbijschieten en de economie nodeloos kapotmaken. Hij ziet in zijn ziekenhuis bovendien helemaal geen tweede coronagolf. Het aantal coronapatiënten neemt niet toe en op de IC is de toestand kalm, zei hij. Wel ziet hij het aantal zelfdodingen en het angstniveau toenemen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De professor stelt dat de virologen de coronacijfers verkeerd interpreteren en doorslaan in hun adviezen aan de politici. De media schrijven dat er ‘in Brussel een groot probleem is met de besmettingscijfers’. Gala: “We lezen in de Vlaamse pers dat Brussel brandt, maar we zien dat hier in het ziekenhuis niet.”

Schandalig is dat

Er zijn alleen meer positieve testen. “Maar dat heeft geen impact op het aantal ziekenhuisopnames en de sterftecijfers. Die indicatoren zijn goed.” Nationale maatregelen nemen op basis van die cijfers is volgens hem totaal verkeerd: “We vernietigen de economie door dat te doen.”

Gala zei verder dat hij niet of amper gehoord werd door de politiek, terwijl de virologen een grote invloed hebben. Hij haalde fel uit naar de Belgische Jaap van Dissel, Marc Van Ranst, zonder hem bij naam te noemen. “Sommige wetenschappers hebben een groot gewicht met hun dreigende manier van werken, in die mate dat politici er niet tegenin durven te gaan. Schandalig is dat en onaanvaardbaar omdat we spelen met mensenlevens.”

[Radio 1]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Het wordt nog heftiger want “’ook thuis moet een mondkapje verplicht worden” (vooralsnog alleen in België) https://www.telegraaf.nl/nieuws/195035845/huisartsen-ook-thuis-moet-een-mondkapje-verplicht-worden let op: betaalmuur.

Waar gaat het heen?

Willem
Willem
3 jaren geleden

We weten al 5 maanden dat het allemaal BS is maar toch zitten we nog in de ellende, noodwet komt er, recht bestaat niet meer en vrijwel alle wetenschappers, dokters, verplegers, politici, rechters, politie en mensen die als verraders fungeren en dat zijn de meesten denk ik zijn gewoon misdadigers en leugenaars. Wetten worden geschreven op een waardeloos stukje papier, ook de noodwet. Dus waarom zou je je er aan houden? Doen zij (de makers er van enz) ook niet. Wordt je ergens voor gepakt voor bijvoorbeeld niet dragen van een mondkapje zeg je gewoon ja maar ik droeg hem maar een beetje niet, dat is de nieuwe standaard in rechtsspraak dus alles kan en mag. Laat ze allemaal de pest krijgen, leef en geef het geen aandacht meer, hou je kinderen thuis en geef ze zelf les, rekenen en schrijven is alles wat ze moeten weten de rest zijn sowieso leugens.

Bibi
Bibi
3 jaren geleden

Hoe duidelijk moet het nog worden dat hier een andere agenda speelt, en de politici in de zak zitten van instituten en foundations van de rijkste en machtigste op aarde.
Als het “gewone” volk het nu niet ziet ben ik bang dat ze het pas gaan zien als het te laat is . . . .
Groot respect voor de mensen die er toe doen, zoals deze arts, en zich durven uit te spreken!

Ik wens iedereen veel Wijsheid, Kracht en Liefde toe.

RayOfLight
RayOfLight
3 jaren geleden

volk kan gewoon geen vuist maken. Dagelijkse propaganda. En voor de rest zwijgen ze. Demonstreren word neergeknuppeld. Ben al lang niet meer erin geinterreseert of het rechtelijk mag of niet. Blijkbaar mag alles zolang de media erachter staat. Democratie is zo dood als een pier. Hoop echt dat er nog verkiezingen komen. Echt geloven erin kan ik niet. Nederland is noord korea en erger. Hopen op beter. Corona is een leugen. Ziekte bestaat maar niet zo extreem als de media accolade experts ons doen geloven. Al heel veel mensen gestorven aan de gevolgen van de coronashow. Deel twee wordt erger. Deel drie nog erger en vaccinatie is het einde.
Nogmaals een oproep aan degenen die de macht in ons land hebben. Denk na ! tijd om de balans op te maken. Een distopia of een democratie. Volg ons kabinet en het is duidelijk dat Nederland eindigen zal. Ik hoop dat iemand luistert die ertoe doet. En de waanzin stopt.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x