Homepagina » Buitenland » Hoofd Brussels ziekenhuis: ‘We lezen in de pers dat Brussel brandt, maar we zien dat hier niet’
brussel
Foto: Miguel Discart CC BY-SA 2.0

Hoofd Brussels ziekenhuis: ‘We lezen in de pers dat Brussel brandt, maar we zien dat hier niet’

Het opleggen van strenge coronamaatregelen is onzin, zegt professor Jean-Luc Gala, hoofd van het Saint-Luc-ziekenhuis in Brussel. Hij liet zich vandaag in het Belgische programma ‘De ochtend’ op Radio 1 erg kritisch uit over de virologen die de politici adviseren.

Gala is van mening dat de strenge maatregelen hun doel volledig voorbijschieten en de economie nodeloos kapotmaken. Hij ziet in zijn ziekenhuis bovendien helemaal geen tweede coronagolf. Het aantal coronapatiënten neemt niet toe en op de IC is de toestand kalm, zei hij. Wel ziet hij het aantal zelfdodingen en het angstniveau toenemen.

De professor stelt dat de virologen de coronacijfers verkeerd interpreteren en doorslaan in hun adviezen aan de politici. De media schrijven dat er ‘in Brussel een groot probleem is met de besmettingscijfers’. Gala: “We lezen in de Vlaamse pers dat Brussel brandt, maar we zien dat hier in het ziekenhuis niet.”

Schandalig is dat

Er zijn alleen meer positieve testen. “Maar dat heeft geen impact op het aantal ziekenhuisopnames en de sterftecijfers. Die indicatoren zijn goed.” Nationale maatregelen nemen op basis van die cijfers is volgens hem totaal verkeerd: “We vernietigen de economie door dat te doen.”

Gala zei verder dat hij niet of amper gehoord werd door de politiek, terwijl de virologen een grote invloed hebben. Hij haalde fel uit naar de Belgische Jaap van Dissel, Marc Van Ranst, zonder hem bij naam te noemen. “Sommige wetenschappers hebben een groot gewicht met hun dreigende manier van werken, in die mate dat politici er niet tegenin durven te gaan. Schandalig is dat en onaanvaardbaar omdat we spelen met mensenlevens.”

[Radio 1]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
6 maanden geleden

Het wordt nog heftiger want “’ook thuis moet een mondkapje verplicht worden” (vooralsnog alleen in België) https://www.telegraaf.nl/nieuws/195035845/huisartsen-ook-thuis-moet-een-mondkapje-verplicht-worden let op: betaalmuur.

Waar gaat het heen?

Willem
Willem
Reactie op  ProAsfalt
6 maanden geleden

Het gaat nergens heen, dit is een doodlopende weg en ze gaan veel te ver. Ook niet bewuste mensen zullen het dan in gaan zien, waarschijnlijk te laat maar goed dat is hun probleem en daar kan ik me niet druk om maken, domheid is aangeboren.

Philip
Philip
Reactie op  ProAsfalt
6 maanden geleden

Nog niet verplicht, de huisartsenvereniging opteert door voor, zeker als er meerdere generaties onder 1 dak leven.

Trouwens, geen enkele reden kan dat rechtvaardigen, ze zijn er een potje van het maken, ze willen allemaal iets te zeggen hebben maar zijn allen zo dom als een achterdeur.

Die cijfers zijn ook fake, als er geen besmettingen waren en er komen er 20 op een week bij op 100k, dan roept de media 20%, maar in de realiteit is dat dan wel 0,0020%.
Vandaar dat statistieken zo fake zijn als het maar kan zijn, er kan mee getoverd worden naar gelieven maar reflecteren nooit de realiteit.

Tegenwoordig zet ik het nieuws af, het is een grote propaganda show, mensen moeten bang en paniekerig blijven, anders slagen ze niet in hun opzet!!

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  Philip
6 maanden geleden

Tja, de huisartsenvereniging… Ik heb sinds vandaag geen huisarts meer. Een muilkorf draag ik niet. Simpel. Kunnen wij deze mensen dat werk eigenlijk nog wel laten doen? In ieder geval, de mijne heeft klaarblijkelijk de intelligentie van een tomaat. (Met excuus aan de telers) Sowieso werk ik nergens aan mee. Dus, niet alleen een toetsenbord riddert!

Tony
Tony
Reactie op  Philip
6 maanden geleden

Volgens mij hebben de Belgen altijd al cijfers zitten manipuleren. Zowel regeringen als burgers! Jullie Belgen zij met het verdraaien van zijn cijfers en getallen opgegroeid en hebben dat altijd al normaal gevonden.

Philip
Philip
Reactie op  Tony
6 maanden geleden

[email protected] niet alleen de Belgen, het gebeurd overal en altijd.
Wetenschap, politiek, je kunt het zo gek nog niet bedenken.
Maar weet je wat het grootste probleem is, er word rond die statistieken een heel beleid rond gevoerd.

‘Het is een feit dat mensen zich omringen met theorieën , het is een feit dat de mensen deze theorieën aannemen als een feit”

Albert Einstein.

Jack Burton
Jack Burton
Reactie op  ProAsfalt
6 maanden geleden

Waar gaat het heen…? Tja…Goeie vraag! Maar al zouden de artsen het volcontinu dragen van een buttblug adviseren tegen covid-1984 dan loopt het storm op pluggen en zie je binnen de kortste keren een hoop mensen een stuk moeilijker lopen…dit is zo’n beetje het niveau.

Zelf ben ik er imiddels klaar mee, want hoe het corona verhaal ook zit (bs of geen bs), corona is voor mij geen enkel probleem ook niet geweest, de maatregelen daarentegen echter wel…er wordt hierdoor dus van andermans probleem mijn probleem gemaakt…iets wat haaks staat op de mantra van het nemen van eigen verantwoordelijkheid welke ik de laatste twee decennia moest aanhoren…

weet je wat ze met hun corona mogen doen?…hetzelfde als wat je moet doen met de eerder genoemde plug…in de bumbum ermee…

Willem
Willem
6 maanden geleden

We weten al 5 maanden dat het allemaal BS is maar toch zitten we nog in de ellende, noodwet komt er, recht bestaat niet meer en vrijwel alle wetenschappers, dokters, verplegers, politici, rechters, politie en mensen die als verraders fungeren en dat zijn de meesten denk ik zijn gewoon misdadigers en leugenaars. Wetten worden geschreven op een waardeloos stukje papier, ook de noodwet. Dus waarom zou je je er aan houden? Doen zij (de makers er van enz) ook niet. Wordt je ergens voor gepakt voor bijvoorbeeld niet dragen van een mondkapje zeg je gewoon ja maar ik droeg hem maar een beetje niet, dat is de nieuwe standaard in rechtsspraak dus alles kan en mag. Laat ze allemaal de pest krijgen, leef en geef het geen aandacht meer, hou je kinderen thuis en geef ze zelf les, rekenen en schrijven is alles wat ze moeten weten de rest zijn sowieso leugens.

Bibi
Bibi
6 maanden geleden

Hoe duidelijk moet het nog worden dat hier een andere agenda speelt, en de politici in de zak zitten van instituten en foundations van de rijkste en machtigste op aarde.
Als het “gewone” volk het nu niet ziet ben ik bang dat ze het pas gaan zien als het te laat is . . . .
Groot respect voor de mensen die er toe doen, zoals deze arts, en zich durven uit te spreken!

Ik wens iedereen veel Wijsheid, Kracht en Liefde toe.

RayOfLight
RayOfLight
6 maanden geleden

volk kan gewoon geen vuist maken. Dagelijkse propaganda. En voor de rest zwijgen ze. Demonstreren word neergeknuppeld. Ben al lang niet meer erin geinterreseert of het rechtelijk mag of niet. Blijkbaar mag alles zolang de media erachter staat. Democratie is zo dood als een pier. Hoop echt dat er nog verkiezingen komen. Echt geloven erin kan ik niet. Nederland is noord korea en erger. Hopen op beter. Corona is een leugen. Ziekte bestaat maar niet zo extreem als de media accolade experts ons doen geloven. Al heel veel mensen gestorven aan de gevolgen van de coronashow. Deel twee wordt erger. Deel drie nog erger en vaccinatie is het einde.
Nogmaals een oproep aan degenen die de macht in ons land hebben. Denk na ! tijd om de balans op te maken. Een distopia of een democratie. Volg ons kabinet en het is duidelijk dat Nederland eindigen zal. Ik hoop dat iemand luistert die ertoe doet. En de waanzin stopt.

Frans
Frans
6 maanden geleden

“Gala is van mening dat de strenge maatregelen hun doel volledig voorbijschieten en de economie nodeloos kapotmaken. “”
Maar dat is toch precies de bedoeling!!!
alles vernietigen en onwerkbaar maken wat werkbaar is binnen een democratie, om vervolgens vervangen te worden door een dictatoriaal bewind. DE NWO>
Maar die komt er niet.
Het wordt eerst nog veel en veeeel erger met een lockdown in oktober november onder het mom van corona maar vele landen vertrouwen het niet meer en danken daar heel anders over,
De redding is nabij.. .

:adrianus-johannes..
:adrianus-johannes..
6 maanden geleden

omdat we spelen met mensenlevens.”

ja spel en je speelt mee of niet..

lieve
lieve
6 maanden geleden

Om immuun te worden moet je in contact komen met het virus. De virologen doen er alles aan om dat contact te verhinderen. Ze willen dus niet dat mensen immuun worden. Reden? Vaccineren !

x

Check Also

verkiezingen

Vlak voor de verkiezingen jast het kabinet er nog even een cheque van 100 miljard euro door

Kort voor de verkiezingen jast het demissionaire ...

guterres

VN-baas Guterres: coronamaatregelen worden gebruikt om mensenrechten te beperken

Secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres heeft ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x