Propaganda

‘Factcheckers’ van Facebook ontmaskerd. Dit is wat ze gemeen hebben met een zekere schimmige miljardair

Help ons door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Facebook beweert fake news te bestrijden, maar is dat ook zo? In de strijd tegen nepnieuws heeft de techreus de handen ineengeslagen met het Poynter Institute, een school voor journalistiek in Florida.

Iedere factchecker die wil samenwerken met Facebook, moet eerst goedkeuring krijgen van Poynter.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tot dusver hebben meer dan 60 organisaties van over de hele wereld toestemming gekregen om nieuwsberichten te factchecken.

Soros

Al deze organisaties blijken iets met elkaar gemeen te hebben. Ze worden gefinancierd door één en dezelfde kliek.

Factcheckers – en ook Poynter zelf – worden betaald door de Open Society Foundations van miljardair George Soros en het Omidyar Network.

Deze twee organisaties doneerden al vele miljoenen aan factcheckers.

Politiek wapen

De Open Society Foundations is een soort politiek wapen dat kan worden ingezet om landen te beïnvloeden.

Het Omidyar Network is eigendom van een andere miljardair, Pierre Omidyar, en financiert vooral groepen die zich kritisch uitlaten over Rusland.

De factcheckers, onder leiding van Poynter, claimen onpartijdig te zijn, maar dat is dus zeker niet het geval.

Betrapt

Zo maakt Poynter onder meer onderscheid tussen ‘mainstream news’ en ‘fake news’. Daarmee suggereert de ngo dat alleen de mainstream media echt zijn en de overige media ‘fake’.

De ngo baseert zich daarbij op cijfers die zijn verzameld door BuzzFeed, nota bene een medium dat al vaak betrapt is op het verspreiden van fake news.

Achterliggende doel

“Het achterliggende doel is duidelijk: het beperken van de toegankelijkheid van alternatieve informatiebronnen,” zei de voormalige Amerikaanse diplomaat Jim Jatras.

“Ze verdedigen het narratief van het establishment terwijl ze andere standpunten in diskrediet proberen te brengen, die ze vervolgens door hun eigen bevooroordeelde factcheckers laten labelen als ‘fake news’,” vervolgde hij.

Bekijk de video hieronder:

[RT]

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
4 jaren geleden

En van wie denk je van wie het internet/wifi/satellieten/data is? Van SATAN aanhangers. http://www.globalswitch.com. Het woord zegt het al. Wereld omturnen. Eigenaren the Ruben brothers. Doen ook nog in andere sectoren.
“Grappig”: Databedrijven zijn nog grotere vervuilers, dan alle vliegtuigen in de lucht. Als je dus voor het milieu/natuur bent, dan ga daar protesteren. Plus dat ze mensen onder controle houden. Plus dat je mensen gedwongen mee moet laten doen.(aanschaf spullen/school/overheid) Van dat geld kan een huishouden eten of leuke dingen gaan doen.
Dat de huidige mens dit allemaal pikt. Reden: We zijn al verslaafd. De een wat meer als een ander.
Dit probleem speelt overal op de wereld. Het is niet specifiek westers.

Elise
Elise
4 jaren geleden

Het werd allemaal mooi gebracht. Connecting met anderen. Ondertussen misbruiken ze de gegevens.
Vroeger had je een gezegde: Hang de vuile was niet buiten. Niet om schaamte, maar om te zorgen, dat het niet tegen je gebruikt word, zodat je nog verder in de shit komt. Internet werkt hetzelfde.
Ik ben een open boek, maar dat heeft me ook veel zooi gegeven. Er is niks ergers dan bemoeienis, die leven en systeem als hetzelfde zien. En dat is nu wel aan het gebeuren.

Rob
Rob
4 jaren geleden

Ook hier is de heersende macht weer gemakkelijk te doorgronden. Wéér dezelfde tactiek: geef een ander de schuld van wat je zelf doet. Ze beschuldigen alternatieve media van het verspreiden van fake nieuws, dus ze verspreiden het zelf. De alternatieve media wordt alleen maar de mond gesnoerd omdat daar veel aan het licht gebracht wordt. Alhoewel er blijkbaar ook wel fake alternatieve kanalen zijn. Aangezien alles georganiseerd wordt zal er achter de fake alternatieve kanalen ook wel weer iemand zitten om zo een excuus te hebben om de waarheid vindende alternatieve media de mond te snoeren.

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x