Homepagina » Financieel » Hoe de bankierselite er alles aan doet om de waarheid verborgen te houden voor het volk
Hoe de bankierselite er alles aan doet om de waarheid verborgen te houden voor het volk

Hoe de bankierselite er alles aan doet om de waarheid verborgen te houden voor het volk

We bevinden ons in een tijd waarin veel verschillende crises samen lijken te komen. Er is de vluchtelingencrisis, de klimaatsituatie en de geopolitieke ellende in het Midden-Oosten. Ook zijn er aanhoudende problemen bij bepaalde Europese grootbanken.

Hoe kan het dat de werking van ons financiële systeem, de spil waar alles om draait, zo weinig wordt begrepen? Bij de uitbraak van de financiële crisis in 2008 bleek dat veel bankmanagers de werking van hun eigen producten niet begrepen. Bankiers gaven toe contracten niet door te nemen wegens tijdgebrek.

De werking van ons geldsysteem is eigenlijk zeer simpel, schrijft Dirk Bauwens voor DeWereldMorgen: de bankierselite creëert geld uit het niets. Dit geld wordt uitgeleend en keert vervolgens mét rente terug naar de bron. Deze en andere verborgen kennis wordt al eeuwen van bankiersgeneratie op bankiersgeneratie overgedragen.

Geen strobreed in de weg

Er is een zeer uitgebreide lobby die er alles aan doet om dit zeer winstgevende stelsel in stand te houden en de waarheid verborgen te houden voor het volk. Tijdens de bankencrisis in 2008 stelden ingewijden bijvoorbeeld vast dat er in het Belgische parlement nog geen 10 volksvertegenwoordigers waren die begrepen wat er aan de hand was.

Politici worden niet alleen belaagd door lobbyisten, maar krijgen door banken ook bestuurlijke functies aangeboden. In de VS worden presidenten en presidentskandidaten gesponsord door Wall Street. Goldman Sachs heeft niet alleen in Amerika, maar ook in Europa allerlei pionnen. Het is dan ook niet gek dat de grootbanken geen strobreed in de weg wordt gelegd.

Knippen en plakken

Bauwens merkt verder op dat de media steeds in handen zijn van enkele grote conglomeraten of individuen. Onthullende getuigenissen van journalisten Janneke Monshouwer en Udo Ulfkotte tonen aan dat de pers niet onafhankelijk opereert en dat andere belangen voorrang krijgen.

De meeste journalisten beperken zich al te vaak tot het puur overnemen, knippen en plakken van artikelen en beeldmateriaal van de internationale persbureaus.

Mensen zijn groepsdenkers. Een correcte, maar afwijkende analyse of mening die de consensus bedreigt, wordt moeilijk getolereerd. Psychologen spreken in dit verband van ‘cognitieve dissonantie’: we zien en horen alleen graag datgene wat we willen zien en horen.

[DeWereldMorgen]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jaya schreef:

  Het bankwezen is corrupt.

  7 likes
 • Elise49 schreef:

  “We” willen ook graag naar de ruimte en daar is ook geld voor nodig. Of macht behouden. Met andere woorden er zijn teveel belangen, die ervoor zorgen dat het systeem niet verandert gaat worden naar basis invulling. Je kunt wel beginnen met iets op te zetten buiten het systeem om, maar je komt er toch altijd weer mee in aanraking. Door de technologie valt het systeem vanzelf wel in elkaar, want je weet niet meer wie wie is en/of waar die voor staat. Ik zit de rit dus gewoon uit. Ondertussen een beetje aan voorbereiding doen. Elkaar helpen waar nodig. Genieten nog van rust en natuur of van elkaar.

  7 likes
 • Sergio schreef:

  Is dit nog nieuws?

  6 likes
 • atomnics schreef:

  ¨De werking van ons geldsysteem is eigenlijk zeer simpel, schrijft Dirk Bauwens voor DeWereldMorgen: de bankierselite creëert geld uit het niets. Dit geld wordt uitgeleend en keert vervolgens mét rente terug naar de bron. Deze en andere verborgen kennis wordt al eeuwen van bankiersgeneratie op bankiersgeneratie overgedragen.¨

  Rente mensen dat is geld wat er niet is! en is in feite schuld wat never nooit betaald kan worden. En zo houden ze ons zoet met onverwachte kosten hier en daar en wij maar lekker werken voor ons geld zodat wij zogenaamd onze rente schulden kunnen aflossen wat onmogelijk is. Je bent er namelijk nooit klaar mee al denk je eindelijk al mijn schulden afgelost komt er hier en daar wel wat om de hoek kijken om rente op te bouwen.

  Een ander voorbeeld: voor iedere euro groot of klein wat de bank creëert en uitleent wil het intrestkosten hebben over het gecreëerde uitgeleende euro munt/biljet.
  Dit is dus de big fat mind fuck truc en ja ze weten het allang al hoe de vork in zijn steel zit. Al staat de rente op %0,00001 waar tover je die geld vandaan? al zou je hele leven lang ervoor werken red je het nog niet nooit zelfs.

  Zelfs banken kunnen het niet betalen ook hun komen daar nooit vanaf van hun eigen rente schuld hoeveel geld ze ook printen of slaan. Het is de rente (schuld) wat onbetaalbaar is en altijd zal blijven zolang we dit systeem blijven voeden. ja mensen wij zijn slaven voor de rente voor leven

  Er worden bail-outs gedaan om de banken te redden van hun intrestkosten en ja ze doen dat al maar te graag zonder medelijden alleen maar om de rente trucje systeem tot leven te houden en dat er zogenaamd geen ander oplossing er voor is.

  6 likes
 • Louise schreef:

  Nog even geduld tot Uranus naar Stier (oa geld) gaat… nu staat hij nog een jaartje in Ram….we zijn er nog niet.

  3 likes
 • densie schreef:

  “het volk” de mensen daar gaat ‘t over toch? MENSEN…..
  Wat is er nog menselijk aan de machthebbers, geldverslinders oftewel Moeder Aarde vernietigers…
  We leven hier met z’n allen: de meest eenvoudige mensen zijn het gelukkigst, kinderen van God…
  Zou dat het zijn? Wij niet gelukkig, jullie óók niet gelukkig? Ik heb het vermoeden…Leven van uit het HART= Liefde, vreugde Licht en V R E D E

  namaste

  5 likes
 • Eelke Piers schreef:

  ………de bankierselite creëert geld uit het niets. Dit geld wordt uitgeleend en keert vervolgens mét rente terug naar de bron. Deze en andere verborgen kennis wordt al eeuwen van bankiersgeneratie op bankiersgeneratie overgedragen……….
  Wel erg kort door de bocht. Begin vorige eeuw was er nog een goudstandaard. Het geld werd dus door goud gedekt en het goud werd niet uit het niets gecreeerd

  4 likes
 • x

  Check Also

  coronadoden

  38 coronadoden in één dag, maar niet heus: ‘Schandalig dit’

  Vandaag schreven de media dat er 38 ...

  jonge arts

  Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

  Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

  >