Financieel

Hoe de bankierselite er alles aan doet om de waarheid verborgen te houden voor het volk

Help door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We bevinden ons in een tijd waarin veel verschillende crises samen lijken te komen. Er is de vluchtelingencrisis, de klimaatsituatie en de geopolitieke ellende in het Midden-Oosten. Ook zijn er aanhoudende problemen bij bepaalde Europese grootbanken.

Hoe kan het dat de werking van ons financiële systeem, de spil waar alles om draait, zo weinig wordt begrepen? Bij de uitbraak van de financiële crisis in 2008 bleek dat veel bankmanagers de werking van hun eigen producten niet begrepen. Bankiers gaven toe contracten niet door te nemen wegens tijdgebrek.

De werking van ons geldsysteem is eigenlijk zeer simpel, schrijft Dirk Bauwens voor DeWereldMorgen: de bankierselite creëert geld uit het niets. Dit geld wordt uitgeleend en keert vervolgens mét rente terug naar de bron. Deze en andere verborgen kennis wordt al eeuwen van bankiersgeneratie op bankiersgeneratie overgedragen.

Geen strobreed in de weg

Er is een zeer uitgebreide lobby die er alles aan doet om dit zeer winstgevende stelsel in stand te houden en de waarheid verborgen te houden voor het volk. Tijdens de bankencrisis in 2008 stelden ingewijden bijvoorbeeld vast dat er in het Belgische parlement nog geen 10 volksvertegenwoordigers waren die begrepen wat er aan de hand was.

Politici worden niet alleen belaagd door lobbyisten, maar krijgen door banken ook bestuurlijke functies aangeboden. In de VS worden presidenten en presidentskandidaten gesponsord door Wall Street. Goldman Sachs heeft niet alleen in Amerika, maar ook in Europa allerlei pionnen. Het is dan ook niet gek dat de grootbanken geen strobreed in de weg wordt gelegd.

Knippen en plakken

Bauwens merkt verder op dat de media steeds in handen zijn van enkele grote conglomeraten of individuen. Onthullende getuigenissen van journalisten Janneke Monshouwer en Udo Ulfkotte tonen aan dat de pers niet onafhankelijk opereert en dat andere belangen voorrang krijgen.

De meeste journalisten beperken zich al te vaak tot het puur overnemen, knippen en plakken van artikelen en beeldmateriaal van de internationale persbureaus.

Mensen zijn groepsdenkers. Een correcte, maar afwijkende analyse of mening die de consensus bedreigt, wordt moeilijk getolereerd. Psychologen spreken in dit verband van ‘cognitieve dissonantie’: we zien en horen alleen graag datgene wat we willen zien en horen.

[DeWereldMorgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sergio
Sergio
5 jaren geleden

Is dit nog nieuws?

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

“We” willen ook graag naar de ruimte en daar is ook geld voor nodig. Of macht behouden. Met andere woorden er zijn teveel belangen, die ervoor zorgen dat het systeem niet verandert gaat worden naar basis invulling. Je kunt wel beginnen met iets op te zetten buiten het systeem om, maar je komt er toch altijd weer mee in aanraking. Door de technologie valt het systeem vanzelf wel in elkaar, want je weet niet meer wie wie is en/of waar die voor staat. Ik zit de rit dus gewoon uit. Ondertussen een beetje aan voorbereiding doen. Elkaar helpen waar nodig. Genieten nog van rust en natuur of van elkaar.

Jaya
Jaya
5 jaren geleden

Het bankwezen is corrupt.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Nog even geduld tot Uranus naar Stier (oa geld) gaat… nu staat hij nog een jaartje in Ram….we zijn er nog niet.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x