Mens en Dier

Baudet: ‘De coupplegers zijn opgestapt. Dat is goed nieuws’

Help door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is al enige tijd onrustig bij Forum voor Democratie, tot grote vreugde van de radicaal-linkse media. Ze beeldden Thierry Baudet af met de meest woeste gezichtsuitdrukkingen die ze maar konden vinden. Zelf zei Baudet dat er ‘een coup wordt gepleegd’. Nadat er ophef was ontstaan rond de jongerenafdeling van de partij, keerden allerlei partijprominenten zich tegen hem. Hij zou zijn ‘geradicaliseerd’ en ‘in complottheorieën geloven’.

Baudet zegt vandaag in een video dat de coupplegers zijn opgestapt. “Dat is goed nieuws. Ze zullen nog wel een paar dagen doorgaan met nazistische laster over mij te verspreiden, maar ik hoop vooral dat ze hun eigen partij gaan starten. Dat is hun goed recht en ik wens ze veel succes.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Twee bestuurders die zich tegen hem hadden gekeerd, zijn echter blijven zitten. “Daarmee kunnen ze elk besluit dat ik wil nemen, elke actie die ik zou willen ondernemen, blokkeren,” zegt hij. Het is nu namelijk twee tegen twee en dan kun je geen meerderheid halen, licht hij toe. “Als dit niet verandert, kan Forum niet meedoen met de verkiezingen.”

50.000 leden gegijzeld

“De partij is nu gegijzeld. De vijanden, de tegenstanders zijn weg, maar wat je overhoudt is een soort sterfhuisconstructie waar zij met z’n tweeën 50.000 leden kunnen gijzelen en het voor mij onmogelijk kunnen maken om mee te doen met de verkiezingen,” zegt Baudet. “Dat is natuurlijk een onacceptabele situatie.”

Daarnaast hebben de coupplegers hem uitgeschreven als bestuurder bij de KVK. “Absurd. Dit kan juridisch niet en is het zoveelste bewijs van de ordinaire wijze waarop deze mensen opereren, laster verspreiden en proberen FvD over te nemen,” aldus de politicus.

4.8 44 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christina
Christina
3 jaren geleden

Kan Baudet geen stemming binnen de partij organiseren? Ik vermoed dat de meeste leden voor hem gaan kiezen.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Rutte is bang van Baudet, Hij weet dat Baudet gaat winnen, dus doet hij alles om Baudet uit de weg te ruimen..STEMMEN JATTEN KAN NIET MEER RUTTE!!

Jacques
Jacques
3 jaren geleden

Thierry heeft met deze schijnbeweging alle partijtrollen in een klap geloosd.

Alex
Alex
3 jaren geleden

Awful to see how this man is being treated! I absolutely didn’t expect this, bunch a backstabbing scumbags! That goes to show, you can’t trust anyone these days!

I hope Thierry is going to fight back with everything he’s got!

Back to top button
58
0
We lezen graag je reactie!x