Homepagina » Gezondheid » Parlementslid Nieuw-Zeeland: “Behandel ebola met homeopathie”
Parlementslid Nieuw-Zeeland: "Behandel ebola met homeopathie"

Parlementslid Nieuw-Zeeland: “Behandel ebola met homeopathie”

Het Nieuw-Zeelandse parlementslid Steffan Browning mag namens zijn Green Party niet langer optreden als woordvoerder op het gebied van natuurlijke gezondheid. Browning had gezegd dat homeopathie moet worden uitgeprobeerd als ebolamedicijn.

De partij gelooft niet dat homeopathie is gebaseerd op wetenschappelijk bewijs, aldus co-leider Metiria Turei. Onlangs ondertekende Browning een petitie die de Wereldgezondheidsorganisatie oproept ‘homeopathie zo snel mogelijk te testen en te verspreiden om de uitbraken onder controle te brengen’. Hij deelde de petitie ook op zijn Facebookpagina.

Browning heeft zich neergelegd bij het besluit van de partij en zegt zich te zullen richten op zijn andere taken. Hij ondertekende de petitie naar eigen zeggen omdat hij niet tegen homeopathie is. Hij heeft er zelf ook gebruik van gemaakt en zei dat het in het verleden effectief bleek bij de behandeling van één van zijn kinderen.

Omdat de Wereldgezondheidsorganisatie niet beschikt over een geneesmiddel voor de dodelijke ziekte, hoopt Browning dat het agentschap homeopathie als mogelijkheid overweegt.

Volgens Fran Sheffield, de starter van de petitie, is het bewezen dat homeopathie verschillende epidemische ziektes kan helpen voorkomen en genezen, waaronder denguekoorts, malaria en Japanse encefalitis. “Het geschikte homeopathische geneesmiddel werkt waarschijnlijk net zo effectief tegen het ebolavirus,” zei ze. De petitie is inmiddels ruim 5200 keer ondertekend.

De Nieuw-Zeelandse minister van Volksgezondheid Jonathan Coleman noemde het behandelen van patiënten met homeopathische middelen ‘zeer, zeer gevaarlijk’. Volgens premier John Key is Browning ‘niet goed wijs’ en ondermijnt hij een ingrijpende internationale gezondheidscrisis.

[The New Zealand Herald, Stuff]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. Homeopathie is wetenschappelijk bewezen en zelfs dieren genezen door Homeopathie dus placebo onmogelijk !

  11 likes
  • homeopathie is even wetenschappelijk bewezen als ik een volwassen olifant kan optillen met 1 hand.

   14 likes
   • Je komt niet echt overtuigend over met je domme geklets Dr. Why.
    Voordat je het als belachelijk verkondigd zou ik me er maar eens beter in verdiepen, want het is wel degelijk wetenschappelijk bewezen!!

    5 likes
    • dat is wat de aanhangers keer op keer beweren. Dat is ook wat nog nooit hard gemaakt is.

     Gelieve met een link komen van een paar wetenschappelijke papers in wetenschappelijke tijdschriften die dat bewijzen. Alle zogenaamde studies die dat bewijzen zijn anderhand ontkracht, om allerlei redenen.

     Iedereen met een theelepel verstand weet dat die onzin niet kan werken. Het is zo verdund dat je zelfs praktisch geen kans hebt om een werkzame molecule terug te vinden in je flesje.

     7 likes
    • Goed, besmet jezelf maar met ebola, en dan zien we wel of je er weer doorgeraakt.

     7 likes
   • zeg beste Dr.Why

    ga alsjeblieft ergens anders lopen trollen,homeopathie is al lang bewezen
    dat het werkt , colloidaal zilver is niet giftig en werkt als een speer,uit eigen
    ervaring overigens,hoge doses vit.C als je griep hebt het zelfde,MMS is ook
    een heel goed middel,zelfs een waterkuur doet wonderen.

    Maar je skepsus praatjes worden een beetje afgezaagd en je valt in herhaling
    kom eens met wat nieuws!!!!

    2 likes
    • bewijs het maar 🙂
     Het is alleen bewezen in je dromen.

     Er is meer dan genoeg onderzoek naar gedaan. Jammer van het geld, want dat kon ik zo ook vertellen.

     Waarom moet ik met wat nieuws komen? Doen jullie toch ook niet?

     7 likes
     • beetje jammer, dat why wordt aangevallen als trol.
      jammer, dat als je een andere mening hebt dan de aluhoedjes (ja, zo noem ik het nu maar respectloos, als reactie om steeds maar weer als trol uitgemaakt te worden) je meteen wordt neergezet als een trol.
      On topic: homeopatie, aka geheugenwater kan puur als placebo werken. ECHTE werking van homeopatie is NOOIT aangetoond. Kwakzalverij hiervan echter wel!

      Maar: ik kan me voorstellen dat er kruiden, natuurlijke zaken bestaan die ebola kunnen genezen, maar dat is dan natuurheelkunde, en geen homeopatie. Maar dat denk ik alleen maar. Geen idee of het waar is.

      3 likes
     • hahahah why,

      het leuke is dat ik aan jou helemaal niets hoef te bewijzen,
      want hoe harder de mainstream en skepsus gaat schreeuwen
      dat iets gevaarlijk is of niet werkt hoe beter je moet opletten
      dat er dingen waar zijn die wel werken.
      dus eigenlijk doe je de mensen die zoeken naar alternatieven
      een grote dienst!!!
      wat je hier zegt eigenlijk is dat homeopathie wel werkt maar een gevaar is voor de industrie

      groetjes

      0 likes
   • Als er niks vanaf weet, hou je mond dan. Je bent er zo een van wat de boer niet kent eet die niet, onbekend maakt onbemind, maar oh zo dom. Wordt minder kortzichtig…

    2 likes
 2. Diezelfde W.H.O hield 3 weken geleden nog een gratis zending zilver colloidaal tegen op het vliegveld te Parijs,dus ik vraag mij af wie hier een internationale gezondheidscrisis ondermijnt, stelletje ………..

  16 likes
  • da’s goed, het is daar al meer dan erg genoeg zonder kwakzalverij.

   10 likes
   • Er zijn hoogstaande amerikaanse doctoren die officieel hebben erkend dat Colloïdaal zilver de kans op volledig herstel na vergevorderde Ebola infectie heel erg verhoogd.
    De enige kwakzalverij waarvan hier sprake is, zijn je eigen kwakjes.

    8 likes
    • dan zou ik die hun wetenschappelijke paper wel eens willen lezen met de resultaten van hun onderzoek. Waar kan ik die vinden?
     Ik vrees dat die hoogstaande doctoren gewoon hoogstaande kwakzalvers zijn.

     Het is waar dat colloidaal zilver een antibiotische werking heeft, in laboratoriumonstandigheden. Het is ook giftig voor de mens.

     6 likes
     • Wel frappant dat mensen denken dat fluoride, een stof die van nature voorkomt in de grond en grondwater (marginale hoeveelheden) en in kleine hoeveelheden een essentieel bouwsteen is van het menselijk lichaam, dodelijk zou zijn, maar ondertussen wel strijden voor het heilzame effect van water met toxisch zilver.

      Ik vind het argument van die Nieuw Zeelander ook typisch. Eén van zijn kinderen is met succes behandeld met homeopathie. Had dat kind dan ook Ebola? Vast niet…

      7 likes
     • Dus maar niet proberen?
      Dát is dom.

      Net zoals je opmerking over colloidaal zilver.

      Wel de klok horen luiden etc.

      1 likes
     • Homeopathie is de geeneswijze van de toekomst. WANT HOMEOPATHIE KAN ALLES GENEZEN!!
      En mensen die homeopathie af kraken, weten HELEMAAL niet hoe t werkt.

      0 likes
 3. ah, doen jullie maar lekker verder met de kwakzalverij hoor. Zolang jullie het niet aan anderen opdringen.

  En waarom ik alles wetenschappelijk bewezen wil zien? Dat wil ik niet. Maar als ‘t over wetenschap gaat wel, en geneeskunde valt daar zeker onder. Geneeskunde die feitelijk slechts nog maar een dikke honderd jaar op wetenschappelijke basis gestoeld is. Maar kwakzalverij viert nog steeds hoogtij. Het zij zo. Natuurlijke selectie denk ik dan….

  8 likes
 4. Allé, niet allemaal gietewollensokken zwevers ginder in de groene partij.

  4 likes
 5. Achter de homeopatie zit ook een big pharma achtige club. Ook daar wordt iemand rijk van, en zo lang er goedgelovigen zijn die zilver in water zuipen en geheugenwater slurpen zal deze club NOG rijker worden.

  3 likes
 6. Geachte Dr. Why,

  Wilt u mij eens uitleggen waarom u alles wetenschappelijk bewezen wilt zien?
  Alsof wetenschap alles is? Zaken die in het verleden wetenschappelijk bewezen zijn worden door vernieuwde wetenschap regelmatig tegen gesproken, dussss……. Tevens bent u zich geloof ik niet bewust van hoeveel geld er in de farmaceutische industrie omgaat en hoeveel belang er dus is van een kleine groep elite dat wij ons zelf vergiftigen met het door hun gemaakte spul?? Homeopathie is hun een door in het oog, stel je voor dat er minder geld binnen komt en dat de mensheid gezond kan worden met goedkope simpele middelen? Weg bron van inkomsten… om maar niet te spreken van de angst die mens zaait met allerlei enge ziekten. Angst is een goed pressie middel.
  Als laatste wil ik u wijzen op de manier waarop u omgaat met mensen die een andere levensovertuiging/ mening hebben. Respectloos. I.p.v met goede tegenargumenten te komen heeft u het over olifanten en jezelf met Ebola besmetten…..

  Ik wens u veel licht en wijsheid!
  Lilith

  2 likes
 7. Er post hier een Dr. die waarschijnlijk een virusje heeft opgelopen;

  https://www.ninefornews.nl/virus-ontdekt-dat-bijna-de-helft-van-alle-mensen-dommer-maakt/

  De manie wordt echter niet beschreven bij de symptomen.

  2 likes
 8. zg dr.why is een zielige riant betaalde troll die er alleen op uit is om verwarring te zaaien! Zie zijn verzoeken om bewijs van alle artikel tot dusver! Wie werkelijk is geintereseerd in buiten de box denken gaat zelf op onderzoek uit ipv stompzinnige opmerkingen plaatsen!

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

WHO

WHO: ‘Coronapandemie voorbij? Het ergste moet nog komen’

Dus jij dacht dat de eerste coronagolf ...

VN

VN-chef pleit voor ‘wereldregering’ met ‘tanden’. We hebben nog tot 2030

De wereld heeft een overkoepelend, multilateraal bestuur ...