Homepagina » Buitenland » Farage waarschuwt voor volksopstand tegen de EU. Dit heeft hij te zeggen over de pestkoppen in Brussel
Farage waarschuwt voor volksopstand tegen de EU. Dit heeft hij te zeggen over de pestkoppen in Brussel

Farage waarschuwt voor volksopstand tegen de EU. Dit heeft hij te zeggen over de pestkoppen in Brussel

Europarlementariër Nigel Farage heeft gesuggereerd dat er een volksopstand tegen de Europese Unie zal komen. Hij sprak daarnaast vol lof over de oostelijke EU-landen, die zich blijven verzetten tegen de ‘pestkoppen’ in Brussel.

De oud-voorman van Ukip zei dat Groot-Brittannië de EU net op tijd zal verlaten, nu Jean-Claude Juncker zijn plannen voor de toekomst van de EU bekend heeft gemaakt.

Farage denkt dat een aantal oostelijke landen in de voetsporen van Groot-Brittannië zullen treden, aangezien ze geïntimideerd blijven worden door EU-functionarissen.

Bedreigd

Er zit mogelijk zelfs een volksopstand aan te komen tegen het blok, citeerde de Britse Daily Telegraph hem.

De premiers van Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije waren de afgelopen tijd in hun bewoordingen nog een stuk feller dan Farage.

“Het maakt niet uit hoezeer ze worden bedreigd door Juncker, het Europese Hof van Justitie en de pestkoppen in Brussel,” zei hij.

Dood van de democratie

“Deze landen kunnen nog maar sinds kort genieten van hun onafhankelijkheid en zullen denk ik in de nabije toekomst opstaan tegen de dominantie van de Europese Unie,” voegde hij toe.

In een opiniestuk schreef Farage dat ‘zelfs de meest fanatieke federalisten in Europa hun oren niet konden geloven’ toen Juncker zijn speech hield.

De Europarlementariër omschreef de plannen van Juncker als ‘de dood van de democratie in Europa’.

Andere manieren

Hij maakt zich vooral zorgen over het plan van Juncker om het moeilijker te maken voor anti-Europese partijen om financiering te krijgen.

Als de mensen hun bezwaren niet op een democratische manier kenbaar kunnen maken, gaan ze op zoek naar andere manieren om dat te doen, aldus Farage.

[Express]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Gezinusk schreef:

  Niet verbazingwekkend. Brussel is een verlengstuk van Washington en daar zien we al deccenia lang een onoverbrugbare kloof tussen regering en het volk. Net als in Washington is er in Brussel sprake van een club ingewijden die alles bepalend zijn waarbij corruptie hoogtij viert.

  Het rommelt al enkele jaren in Oost Europa terwijl Oostenrijk, Italië en Griekenland allerminst vrolijk worden als Brussel weer dreigt met financiële sancties als regeringen geen medewerking verlenen. Ook vraag ik me af in hoeverre de dreiging van Rusland een rol speelt in het gehele plaatje.

  De Russen houden tot woensdag een grote militaire oefeningen samen met wit Rusland. De westerse mainstream media wil ons doen geloven dat er veel meer soldaten mee doen dan door de Russen is opgegeven. Ook word ons weer een beeld voor geschetst dat de Russen elk moment EU lidstaten kunnen binnenvallen maar waar is dat op gebaseerd?

  Wie de ”Putin interviews” heeft gezien met Oliver Stone weet dat Poetin er geen enkel belang bij heeft om het westen aan te vallen. Poetin gaf te kennen liever met europa samen te werken maar waarom blijft Brussel er dan telkens op door hameren dat het Russische gevaar buitenproportioneel is? Vanuit gaande dat menig oost Europeaan met zijn gedachten nog steeds in de waan van de koude oorlog zit, lijkt het mij voor Brussel een koud kunstje om de mensen systematisch angstscenario’s in te boezemen over deze periode. Het werkt psychisch door dus waarom doen ze het? Misschien wel om de reden dat de Oost Europeaan hierdoor sneller zal accepteren dat ze de NAVO hard nodig hebben om hun veiligheid te garanderen, en dan ben je natuurlijk automatisch afhankelijk van de gene die de doemscenario’s verzinnen, Brussel en Co!

  PS.
  Jammer dat ik de Slavische talen niet machtig ben want ik word nou toch wel heel nieuwsgierig hoe vaak de Oost Europeaan via de mainstream media zijn dagelijkse portie krijgt van een mogelijke Russische aanval in zijn of haar voortuin. Dan graag met Nederlandse ondertiteling om te controleren in welke mate er in word gespeeld op de gevoelens van deze mensen, en waarbij mijn vermoedens mogelijk worden bevestigd.

  46 likes
  • Gezinusk schreef:

   Onzin. Ik ben geenszins anti westers, in tegendeel. Ik ben zo westers als maar kan! Ben wel tegen de daden van een corrupte zootje die het westen aanvoert en andere landen demoniseert. Nazi praktijken als het volgende dienen wat mij betreft dan ook zwaar bestraft te worden;

   https://www.youtube.com/watch?v=q_cGzzKGhQ0

   De nieuwsberichten die ik heb gezien hadden het over mogelijk 100.000 soldaten. Maar het gaat mij meer om de wijze waarop het nieuws gebracht werd. Onder meer RTL Z bracht het op een manier alsof er elk moment gevaar dreigde. Ik ben dan ook zeer benieuwd in welke context de Oost Europeanen het voorgeschoteld krijgen.

   Blijft natuurlijk de vraag waarom de mainstream ons dergelijke nieuws graag wil voorschotelen. Net zoals weer ander nieuws juist geen aandacht aan word besteed maar om redenen word vermeden. Kennelijk willen ze ons iets vertellen in het straatje die bij hun past. Prima maar benoem je zelf dan niet tot vredesstichter, peace and justice, want dat viel in veel zaken ver te zoeken.

   40 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Je moet eens een ander bandje gebruiken… Gaaaap !

   1 likes
 • Louise schreef:

  Een volksopstand ?? Door wie? Hoop het natuurlijk wel, maar zie nog niemand uit z’n gemaks positie opstaan…… helaas…..meest waarschijnlijk is dat de voormalig Oostblok landen afhaken, die hebben het meest gezonde verstand nog.. Bovendien kan je beter Rusland als vriend hebben, dan die slappe hap hier in Europa,het is haast om te lachen, we hebben niet eens een leger alleen een leger graaiers……..En dan Juncker soms heb ik gewoon medelijden met die man………..die kan werkelijk helemaal niks, die is voorzitter van die feest commissie …….

  34 likes
  • Gladiator schreef:

   Misschien wel door mij…………echter, ik ben al maanden aan het roepen, vragen, schreeuwen, mededelen enz. enz. om mensen bij elkaar te verzamelen en wat denkt u beste Louise, en ik doe er werkelijk al het mogelijke aan om mensen te motiveren EN ik denk dat ik een supergoed plan hebt dat ook werkt.

   Ben op dit ogenblik bezig om mensen bij mij thuis, ja echt, bij mij thuis te ontvangen en in- en voor te lichten. Maar ik MOET een strikt aantal mensen hebben en dat zijn er niet eens zo veel, om dit Nederland weer van ons, de mensen, te maken!!!
   Maar alleen ga ik het niet redden, ondanks goede bedoelingen en een bak met lef.
   De oogst is meestal een opmerking van “gaat toch niet lukken” of “er komt toch niemand uit zijn luie stoel” of “de mensen in NL hebben het nog steeds veel te goed” en dan denk ik…..!!!???
   Avé,
   Gladiator

   35 likes
  • helder schreef:

   we hebben allemaal een comfortzone, een eigen hemeltje

   0 likes
 • Peter schreef:

  De EU heeft natuurlijk een vijand nodig, Rusland, om te proberen de aandacht af te Leiden van dit langzaam zinkend EU – schip.
  Dit samenraapsel van landed met verschillende culturen en talen, bestuurt door dronkenlappen, graaiers en leugenaars, zal nooit eenheid worden.

  36 likes
 • maarten54 schreef:

  Ik ben veel te netjes opgevoed, ik heb zo veel lef niet, maar als er iemand is die ‘de nieuwe volksheld’ wil zijn, het ook zat is en die brusselse gasten hun ‘loon’ uitbetaald… kan ik dat volkomen begrijpen.

  23 likes
 • Louise schreef:

  Geweldig @Gladiator dat er nog mensen zoals jij zijn, maar geloof me ik spreek uit ervaring , m’n laatste grootse demonstratie was in de jaren ’80 vorige eeuw…..en daarna in de jaren ’90 heb ik nog een woning corporatie opgeblazen….toen ben ik gestopt , ik weet hoe moeilijk het is om mensen te mobiliseren ….. Over het algemeen zijn onze reactie’s hier , generaliseren ……….dat wil niet zeggen dat er kleine groepjes zijn die oprecht wel verandering willen, dus vat het niet persoonlijk op…… maar kijk naar geen stijl met die handtekening tegen de Oekraïne , volledig genegeerd …….dus ja ik denk dat julllie het moeilijker hebben dan wij jaren geleden, wens je oprecht succes, maar als je een handtekening actie organiseert voor een betere en eerlijker leven, dan doe ik mee…..blijf altijd in jezelf geloven…

  8 likes
  • Gladiator schreef:

   @Louise,
   Ik ben helemaal niet geweldig, ik heb gewoonweg 5 kinderen (tussen de 29 en 37 jr) en 2 kleinkinderen en die hebben absoluut geen toekomst dus moet ik in actie komen.
   Daarbij heb ik ruim 40 jr (waarvan 24 jr voor de (Rijks) (r)overheid) in dit land gewerkt en word ik op dit moment van de ene hoek naar de andere hoek geschopt als dank.
   But….I don’t look back because……..that’s not the way I’m goin’…!!!
   Gegroet,
   Gladiator
   ps. En helaas, handtekeningenactie’s en demonstraties……no way, die tijd is over!

   4 likes
 • Minute Repeater schreef:

  Persoonlijk geloof ik er geen moer van dat de voormalige oost-blok landen er echt uit zullen stappen. Die landen liggen allemaal stuk voor stuk (met volgens mij als uitzonderingen de Baltische Staten) volledig heerlijk aan het gratis subsidie infuus vanuit Brussel. Polen alleen al krijgt 106 bln Euro over de periode 2014-2020, dat gaan ze echt niet opgeven. Wat hun grenzen betreft hebben ze wel een punt; maar toch denk ik dat dit voor hun politici maar schijn verontwaardiging is. Die politici hebben er wel bij gevaren dat ze het voor elkaar hadden gekregen dat hun burgers (zo goed als) vrij konden reizen en werken binnen de Unie. Waardoor de Europese Unie nog steeds overspoeld wordt met Oost Europeanen die in West -Europa de lonen drukken in de “lagere” beroepsgroepen. Op het moment dat ze al die mensen van elders toelaten zullen ze waarschijnlijk hun “positie” als de goedkoopste “loon slaaf” weer verliezen. Dat zal de oost-blok politici weer stemmen in eigen land kosten, naar mijn mening hinken ze dus op twee gedachte; al zal die grote jaarlijkse pot met gratis geld het belangrijkste zijn voor hun politieke/elitaire klasse, dus ik zie ze niet zelfstandig uit de EU stappen.

  Hoe dan ook wij hier in noord/west Europa zijn hoe dan ook de klos, of de Unie nu blijft of uit elkaar valt; we zullen er toch voor financieel moeten bloeden. Alleen met het klappen van de EU/Euro zijn we er nog niet, er ligt ook nog veel te veel macht opgesloten in internationale verdragen met diverse internationale instituten (die uiteraard opgericht en gefinancierd zijn door commerciële entiteiten) verspreid over de wereld. Een volksopstand tegen de EU is tenminste een begin, maar het zal echt nog een lange weg zijn voordat we ons echt vrij hebben gemaakt van de globalisten, en men echt kan bouwen aan een betere wereld voor iedereen.

  3 likes
  • Skrafiet schreef:

   > Polen alleen al krijgt 106 bln Euro over de periode 2014-2020, dat gaan ze echt niet opgeven.

   106 biljoen nog wel! Ik denk niet dat biljoen betekent wat jij denkt dat het betekent…

   1 likes
   • Minute Repeater schreef:

    In 2013 kreeg Polen bijvoorbeeld al drie zoveel dan hun financiële bijdrage aan de Unie is. Het bedrag van 106 bln over die periode vond ik op verschillende journalistieke websites, en tevens is het bedrag ook terug te vinden op de de officiële website van het “Ministry of Treasury Repulic of Poland.”

    http://msp.gov.pl/en/polish-economy/economic-news/4015,dok.html

    Daarnaast had Arno Wellens ook eens uitgezocht hoeveel de integratie van Oost-Europa in de Europese Unie kost, die bedragen lopen in de miljarden (bln vertaald van het Engels naar het Nederlands). De meeste cijfers zijn gewoon terug te vinden in bronnen die voor iedereen in te zien zijn (o.a. de officiële websites van de EU zelf), als je al die bedragen ziet schrik je jezelf echt het apelazerus. Als jij me niet gelooft vind ik dat prima hoor, maar ik raad je dan wel aan om zelf even op onderzoek uit te gaan.

    1 likes
    • Skrafiet schreef:

     Dat is het Engelse “billion” oftewel het Nederlandse “miljard”. Nog steeds heel veel geld maar astronomisch veel minder dan 106 biljoen.

     1 likes
     • Minute Repeater schreef:

      Dat bln naar het Nederlands vertaald “miljarden is” schreef ik hierboven al, wat dat betreft is er geen enkele verwarring aan mij kant. Of je leest mijn bijdrage niet goed, of je probeert de lolbroek uit te hangen.

      En inderdaad, het zijn bedragen waar je “u” tegen zegt, en die naar mijn mening te idioot voor woorden zijn.

      1 likes
 • War on Error schreef:

  Farage heeft op zich aantoonbaar gelijk. Maar,
  wie vertrouwt hem nog? Terecht Brexit op gang brengen – om dan het toneel te verlaten!

  De oostelijke EU-landen; dat zijn die landen die 44 de gesel van een federale dictatuur hebben ondergaan.
  Daar herkennen de mensen wél meteen de overeenkomsten met het doel dat de ongekozen apparatsjiks van de EU uitventen.
  Afbraak van vrijheden, rechten, landen, culturen – alles waar generaties voor hebben gewerkt, en indien onvermijdelijk, ook gevochten.

  En wij, als uilskuikens, slikken de giftige pil die de EU ons voorhoudt.

  Tip: de mensen zouden zich eens moeten verdiepen in de ontstaansgeschiedenis van de EU, een samenzwering van banken en grote bedrijven. Die samenzwering streeft naar 1 wereldregering. De USSR was maar een try-out. De UNSSR, waarin de EU zich voegt is de ideale totalitaire dictatuur.

  Alles went, dat blijkt wel. Stap voor stap, tot er geen weg terug meer. (en het verleden is uitgewist).
  De millenials worden weten natuurlijk al niet meer wat ze missen.

  ‘Mission Impossible’ de oelewappers met oogkleppen op te laten inzien dat zij doorhollen op een doodlopende weg, waarvan het voorspelbaar is dat daar de rit eindigt.
  Laat de ‘ongelovige Thomassen’ kijken naar de waarschuwingen van een wijs man:
  http://freenations.net/i-am-afraid-for-europe-czech-president-vaclav-klaus/

  Als mensen die bekend zijn met de horror van een totalitair federale staat, olv. de globalisten, de overeenkomsten herkennen met de feitenvrije verheerlijking van het Politbureau van de EU. Wat willen die oelewappers dan nog – tegen beter weten in – blijven ontkennen?
  Willen ze echt het einde van de doodlopende weg zien?
  En dan, waar denken ze dat ze dan nog een uitweg zouden kunnen vinden?

  6 likes
 • Allemaal heel eenvoudig:
  -Uit de EU.
  -Gulden terug.
  -Ziekenfonds terug.

  Stem direct op de partij die dit werkelijkheid wil laten worden.

  5 likes
 • Frans schreef:

  blijf rustig mensen.
  laat deze vloedgolf aan je voorbij en langs je gaan.
  Verheug je op vrede.
  Geen volksopstand dat leid weer tot vreemde soldaten n onze straten.
  Niet meer politie willen zij maar het leger in de straat, zogenaamd voor onze veiligheid, maar dat is niet waar. het is om zeer intimiderend te zijn.
  Als jij een soldaat ziet voel jij je dan veiliger of onveiliger?
  Ik het laatste!!

  3 likes
 • Alf schreef:

  Maak ie geen zorgen.
  Wij hebben altijd nog Trump.
  Die komt ons redden door alles plat te gooien!

  3 likes
 • johan den haag schreef:

  @Gladiator

  Wij zijn wel een landje van zeuren en kritiek maar niet van demonstreren.
  Daar wordt dankbaar (mis)(ge)bruik van gemaakt.

  Maar als je een verschil wilt maken kun je al beginnen met de dingen die je koopt.
  Of waar je bankiert, of community, het zijn de kleine dingen, daar begint altijd de grote verandering

  1 likes
 • Freba schreef:

  Prima “inzending” van GEZINUSK. Helemaal eens. Oliver Stone met Putin was een verademing. Angstig weinig over gehoord in de “Leeghoofdprogramma’s met hosten die teveel verdienen. RTL en de VARA. Moet ook niet teveel diepgang hebben.
  De Eu is een fascistische, imperialistische organisatie. Landje pik; onder het mom dat de bevolking geholpen wordt. Inmiddels is de Oekraine voor 50% geprivatiseerd met Rothschild geld – uiteraard fictief-Zo ook werden de voormalige Oostbloklanden volgestopt met geld. Wiens brood met eet; dienst woord men spreekt, toch….? Alleen nu is iedereen “op het paard” en roept die vazal van Goldman Sachs, enen Juncker, dat men in het krijt staat en dat men moet luisteren, zo niet; wordt de geldkraan dichtgedraaid. M.a.w. er worden geen kredieten (meer) verstrekt. Zo lang de mensheid bestaat is dit een beproefde methode. Eerst cadeautjes geven, inpalmen en vervolgens als je niet luistert gaat je kop eraf.
  Je laat de leiders van betreffende landen eerst ff doormodderen. Vanuit diverse fondsen worden je tegenstanders “rijpgemaakt”. etc. etc. De man met het snorretje moest eerst ff de communisten tegenhouden, Rothschild financierde Auswitsch en de staalindustrie. U kent de afloop. De volgende heren zaten/zitten in hetzelfde schuitje: Kadaffi, Sadam, Assad, Erdogan (heel Turkije staat vol met VS raketten richting Poetin) Sjalom!!! Als je je tegenstanders wilt bestrijden moet je in hun huid kruipen en in hun denkwereld. Elke andere methode loopt op een fiasco uit.

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronavaccin

  Meer problemen met coronavaccin AstraZeneca: tweede proefpersoon ziek

  Tijdens testen met het coronavaccin van AstraZeneca ...

  coronatest

  ‘Coronatest geeft in 91 procent van de gevallen een fout-positieve uitslag’

  De regering van Groot-Brittannië sluit niet uit ...

  >