Buitenland

Farage waarschuwt voor volksopstand tegen de EU. Dit heeft hij te zeggen over de pestkoppen in Brussel

Help mee door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Europarlementariër Nigel Farage heeft gesuggereerd dat er een volksopstand tegen de Europese Unie zal komen. Hij sprak daarnaast vol lof over de oostelijke EU-landen, die zich blijven verzetten tegen de ‘pestkoppen’ in Brussel.

De oud-voorman van Ukip zei dat Groot-Brittannië de EU net op tijd zal verlaten, nu Jean-Claude Juncker zijn plannen voor de toekomst van de EU bekend heeft gemaakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Farage denkt dat een aantal oostelijke landen in de voetsporen van Groot-Brittannië zullen treden, aangezien ze geïntimideerd blijven worden door EU-functionarissen.

Bedreigd

Er zit mogelijk zelfs een volksopstand aan te komen tegen het blok, citeerde de Britse Daily Telegraph hem.

De premiers van Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije waren de afgelopen tijd in hun bewoordingen nog een stuk feller dan Farage.

“Het maakt niet uit hoezeer ze worden bedreigd door Juncker, het Europese Hof van Justitie en de pestkoppen in Brussel,” zei hij.

Dood van de democratie

“Deze landen kunnen nog maar sinds kort genieten van hun onafhankelijkheid en zullen denk ik in de nabije toekomst opstaan tegen de dominantie van de Europese Unie,” voegde hij toe.

In een opiniestuk schreef Farage dat ‘zelfs de meest fanatieke federalisten in Europa hun oren niet konden geloven’ toen Juncker zijn speech hield.

De Europarlementariër omschreef de plannen van Juncker als ‘de dood van de democratie in Europa’.

Andere manieren

Hij maakt zich vooral zorgen over het plan van Juncker om het moeilijker te maken voor anti-Europese partijen om financiering te krijgen.

Als de mensen hun bezwaren niet op een democratische manier kenbaar kunnen maken, gaan ze op zoek naar andere manieren om dat te doen, aldus Farage.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
maarten54
maarten54
6 jaren geleden

Ik ben veel te netjes opgevoed, ik heb zo veel lef niet, maar als er iemand is die ‘de nieuwe volksheld’ wil zijn, het ook zat is en die brusselse gasten hun ‘loon’ uitbetaald… kan ik dat volkomen begrijpen.

Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Niet verbazingwekkend. Brussel is een verlengstuk van Washington en daar zien we al deccenia lang een onoverbrugbare kloof tussen regering en het volk. Net als in Washington is er in Brussel sprake van een club ingewijden die alles bepalend zijn waarbij corruptie hoogtij viert.

Het rommelt al enkele jaren in Oost Europa terwijl Oostenrijk, Italië en Griekenland allerminst vrolijk worden als Brussel weer dreigt met financiële sancties als regeringen geen medewerking verlenen. Ook vraag ik me af in hoeverre de dreiging van Rusland een rol speelt in het gehele plaatje.

De Russen houden tot woensdag een grote militaire oefeningen samen met wit Rusland. De westerse mainstream media wil ons doen geloven dat er veel meer soldaten mee doen dan door de Russen is opgegeven. Ook word ons weer een beeld voor geschetst dat de Russen elk moment EU lidstaten kunnen binnenvallen maar waar is dat op gebaseerd?

Wie de ”Putin interviews” heeft gezien met Oliver Stone weet dat Poetin er geen enkel belang bij heeft om het westen aan te vallen. Poetin gaf te kennen liever met europa samen te werken maar waarom blijft Brussel er dan telkens op door hameren dat het Russische gevaar buitenproportioneel is? Vanuit gaande dat menig oost Europeaan met zijn gedachten nog steeds in de waan van de koude oorlog zit, lijkt het mij voor Brussel een koud kunstje om de mensen systematisch angstscenario’s in te boezemen over deze periode. Het werkt psychisch door dus waarom doen ze het? Misschien wel om de reden dat de Oost Europeaan hierdoor sneller zal accepteren dat ze de NAVO hard nodig hebben om hun veiligheid te garanderen, en dan ben je natuurlijk automatisch afhankelijk van de gene die de doemscenario’s verzinnen, Brussel en Co!

PS.
Jammer dat ik de Slavische talen niet machtig ben want ik word nou toch wel heel nieuwsgierig hoe vaak de Oost Europeaan via de mainstream media zijn dagelijkse portie krijgt van een mogelijke Russische aanval in zijn of haar voortuin. Dan graag met Nederlandse ondertiteling om te controleren in welke mate er in word gespeeld op de gevoelens van deze mensen, en waarbij mijn vermoedens mogelijk worden bevestigd.

Louise
Louise
6 jaren geleden

Een volksopstand ?? Door wie? Hoop het natuurlijk wel, maar zie nog niemand uit z’n gemaks positie opstaan…… helaas…..meest waarschijnlijk is dat de voormalig Oostblok landen afhaken, die hebben het meest gezonde verstand nog.. Bovendien kan je beter Rusland als vriend hebben, dan die slappe hap hier in Europa,het is haast om te lachen, we hebben niet eens een leger alleen een leger graaiers……..En dan Juncker soms heb ik gewoon medelijden met die man………..die kan werkelijk helemaal niks, die is voorzitter van die feest commissie …….

Peter
Peter
6 jaren geleden

De EU heeft natuurlijk een vijand nodig, Rusland, om te proberen de aandacht af te Leiden van dit langzaam zinkend EU – schip.
Dit samenraapsel van landed met verschillende culturen en talen, bestuurt door dronkenlappen, graaiers en leugenaars, zal nooit eenheid worden.

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x