Homepagina » Bewustzijn » Onderzoekers claimen dat mensen een ziel hebben die voortleeft na de dood
Onderzoekers claimen dat mensen een ziel hebben die voortleeft na de dood

Onderzoekers claimen dat mensen een ziel hebben die voortleeft na de dood

Verschillende wetenschappers hebben gezegd dat de dood niet het einde is en dat mensen een ziel hebben die na de dood het lichaam verlaat.

De Britse natuurkundige Sir Roger Penrose meent dat bewustzijn een pakketje informatie is dat op kwantumniveau wordt opgeslagen.

Hij claimt bewijs te hebben gevonden dat deze informatie, die wordt opgeslagen in microtubulen in menselijke cellen, het lichaam verlaat nadat iemand sterft.

Bijna-doodervaringen

Deze kwantuminformatie wordt na de dood vrijgegeven aan het universum, maar keert terug naar de cellen in het lichaam als de persoon wordt gereanimeerd.

Dit kan volgens Penrose verklaren waarom mensen bijna-doodervaringen hebben. Hij denkt dat deze kwantuminformatie kan worden gezien als de ziel.

“Als de patiënt sterft, kan deze kwantuminformatie buiten het lichaam bestaan, mogelijk oneindig, als een ziel,” zei de natuurkundige.

Oneindig leven

Sir Penrose kan rekenen op bijval van onderzoekers van het Max Planck Institute for Physics and Astrophysics in München.

Experts van dat instituut stellen dat ons fysieke universum slechts een perceptie is en dat er na de dood een oneindig leven op ons wacht.

Onsterfelijk

Dr. Hans-Peter Dürr, voormalig hoofd van het instituut, zei: “Wat wij als hier en nu zien, deze wereld, is slechts het materiële niveau dat we kunnen begrijpen.”

“Daarbuiten bevindt zich een oneindige realiteit die vele malen groter is,” ging hij verder. “Het lichaam sterft, maar het kwantumveld blijft bestaan. In dit opzicht ben ik onsterfelijk.”

[The Sun]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Memento schreef:

  Ik wil best geloven dat ik een ziel ben of er 1 heb. Maar hoe werkt dit dan? Mijn ouders hebben mij 36 jaar geleden verwekt..Oké en toen? Ben ik een unieke ziel of is mijn lichaam uitgekozen door een bestaande ziel terwijl ik in de baarmoeder ontwikkeld werd of ontstaat de ziel in de baarmoeder? Of…?

  Ik kan mij trouwens moeilijk voorstellen dat een bestaande ziel iemand uitkiest, want waarom zou een ziel iemand uitkiezen die word geboren in een land waar honger, oorlog en ellende is?

  8 likes
  • Erik Nuberg schreef:

   God was alleen en wilde zichzelf leren kennen, daarom heeft hij zichzelf gesplitst en van kennis ontdaan.
   Onze ziel is een afsplitsing van god zonder kennis.
   Onze ziel wil graag terug naar god en zal dus zijn kennis willen vergaren.
   Gods kennis is liefde, dit is dus ook het doel van onze lessen.
   Door in bepaalde omstandigheden geboren te worden, krijgen we langzaam de lessen die we nodig hebben.
   Omdat dit niet in één leven gedaan kan worden, zijn er dus meerdere levens nodig.
   Bij geboorte word de ziel weer beperkt om te kunnen focussen op de lessen die er geleerd kunnen worden.
   Na de dood word je ziel weer heel en kunnen de lessen worden toegevoegd aan de al beschikbare kennis.
   Dan word er gekeken naar je zwaktes en vervolgens kom je in een leven waar je deze zwaktes kan overwinnen.
   Het doel is om telkens meer kennis/liefde te vergaren om uiteindelijk weer terug te komen bij god.
   Op het moment dat je Gods kennis eigen hebt gemaakt, ben je god, en word Gods ziel weer heel.

   Dit is mijn eigen versie, geleerd door gevoel en de verbintenis met mijn hogere ziel.
   Ik moet er nog even bij zeggen dat ik stevig met me benen op de grond sta en hier eigelijk niet zo mee bezig ben.
   Dat hoeft voor mij ook niet, ik hou me gewoon bezig met me leven en probeer die zo liefdevol te leven.
   Niet omdat het moet, maar omdat het goed voelt.

   Groetjes!

   30 likes
   • Herman schreef:

    Ik heb vijf maanden geleden mijn geliefde moeten afgeven, zie ik haar terug als ik dood ben , ik heb het gevoel dat mijn ziel of geest nu al bij haar is toen ze is overleden, krijg ik na mijn dood mijn vrouwtje terug in mijn armen . Ik wil zelfmoord plegen omdat ik niet zonder haar kan leven , ik heb het hier gehad en wil bij haar zijn . Zullen we terug herenigd worden in het hiernamaals, ben nog maar 56

    2 likes
    • Erik N. schreef:

     Als eerste, wat verschrikkelijk om te horen.
     Ik wens je kracht en wijsheid om deze verschrikkelijke tijd te kunnen overbruggen.

     Je hogere ziel is al bij haar en ik weet zeker dat de band die je voeld nooit weg zal gaan.
     Alle zielen waar je een band mee hebt deel je levens mee.
     Zo kan je vrouw in een volgend leven je kind of je vader zijn. (Hier geloof ik sterk in, maar het is helaas niet in zekerheid te zeggen)
     Ik denk niet dat als je eruit stapt je haar op de manier die je kent tegenkomt.
     De ziel komt terug bij zichzelf en zal groter zijn dan de vrouw die je op aarde hebt gekend, de liefde zal wel hetzelfde zijn lijkt me.
     Maar ik weet zeker dat je, vanuit zo een grote liefde, zeker aan haar verbonden blijft.
     Zelfmoord is niet het ergste om te doen, het is alleen zo zonde omdat je dan de lessen opnieuw moet meemaken.
     Of er dan een leven is dat je nog met haar kan delen weet ik niet.
     Bedenk ook dat je vrouw het waarschijnlijk niet zou willen dat je zelfmoord pleegt, ik denk dat je dat zelf ook liever niet wilt.
     Ik heb ook een heel erg moeilijke tijd mee gemaakt, waar ik toen ook uit wilde stappen, maar de harde lessen hebben me toch gesterkt en nu zou ik het niet meer willen doen.
     Hoe pijnlijk het ook is, het is overkombaar en zal je sterker maken.
     Geef je zelf wat tijd, een paar maanden is niets en je zal zeker over een jaar ofzo hier anders tegenaan kijken.
     En als je dan na een moeilijk leven elkaar weer hierboven tegen komt, zal je de pijn kunnen begrijpen en zien waarvoor het heeft gedient.
     Voordat we dit leven in gaan weten we waaraan we beginnen, hoe moeilijk het ook is om te zien als we hier op aarde lopen te vechten.

     Ik hoop dat je de kracht kan vinden om deze pijn te overgroeien.
     Succes en veel sterkte!!

     7 likes
    • Vets P. schreef:

     Herman, mijn man is overleden toen ik 54j was. Een deel van jezelf sterft eveneens. Het gemis is groot. Ik heb me dadelijk na zijn dood aangesloten bij een vereniging voor weduwen en weduwnaars. Je vindt er mensen die je verdriet begrijpen. Je kan en mag praten en dat helpt. Velen onder ons krijgen tekenen van overledenen. Ik wist er niets van maar na 10j had ik het door. Ik ben via wetenschappelijke weg gaan zoeken (nu al 4j) en twijfel, gezien alle tekens die ik ontvangen heb, geen moment aan een eindeloos bewustzijn. Ondanks het verdriet ben ik nu echt gelukkig. Mijn wereldbeeld is volledig veranderd ten opzichte van vroeger. Misschien is jouw verdriet nu nodig om binnen een zekere tijd je ook een nieuw geluk te bezorgen! Niet opgeven, alles komt in orde hoor!
     Veel sterkte!

     5 likes
    • raduzzi schreef:

     Zelfmoord is een van de ergste zaken die je God kunt aan doen.Doe het niet want je maakt veel ellende mee.Trouwens in het Hiernamaals heb je nog miljoenen geliefden van vorige levens.

     2 likes
    • Izelle schreef:

     Dag Herman, je zit in een heel pijnlijk rouwproces. Als je denkt aan zelfmoord raak ik je aan om goede professionele hulp en lotgenoten contact te zoeken. Het is misschien slecht te geloven maar dat kan je echt helpen. Ik wens je alle goeds.

     1 likes
    • Alicia schreef:

     Herman, ga naar een goede medium die berichten door krijgt. Ik ben 3 jaar geleden mijn man verloren maar de medium vertelde mij dingen die zij niet kon weten. Ik denk dat er meer is tussen hemel en aarde. Aan de andere kant ben ik sceptisch want een geest kan niet verder leven zonder lichaam.
     Ik weet de rouw verwerking. Ik ben 1 jaar lang heel kwaad geweest. Op mij zelf, op doctors en op hem. Daarna is er een acceptatie maar het verdriet van je verlies blijft maar wordt iets minder heftig. Veel sterkte.

     1 likes
    • sam schreef:

     heftig!niet opgeven kerel! ik weet zeker dst je sterk genoeg bent! je vrouwtje zou nooot willen dat je een einde aan je leven maakt, ze zou het juist mooi vinden dat je haar mist maar doorzet ! laat zien dat je sterk bent, vooral naar jezelf toe! datgene wat in jou hoofd zegt dat je een einde moet maken aan je leven, dat is iets kwaads, ik geloof in goed en kwaad…en ik zou het kwade nooit van me laten winnen. sterkte! je kan het. doe het voor haar!

     0 likes
    • Luc bottelberghe schreef:

     Zelfmoord plegen heeft geen zin . Eens je terug keert krijg je weer de zelfste les . Dus ga je weer iemand verliezen tot waneer je er uit leerd . Het goede nieuws is je zuld je gelievde erug zien in de sferen . Groetjes.

     0 likes
   • M. Smith schreef:

    Wow ik heb precies hetzelfde gedacht God was op zichzelf als grote creatieve mind full of love en wilde zich graag opdelen als een grote druppel water om zichzelf te manifesteren via schepselen. Bestaan van de mensheid dieren planten is zijn eigenliefde. Houden wij van God dan is dat de wisselwerking tussen onze eigenliefde en die van God. Hij als enorme spiegel. Hij houdt van zichzelf wij zijn zijn lichaam als het ware. Universum als zijn tuin. Zo zie ik het. Of ik geloof dat hij me het zo vertaald heeft al blijven woorden beperkend voor de eerste, geestelijke werkelijkheid.

    3 likes
   • Anoniem schreef:

    Je Zegt wel mooie dingen maar christendom is niet correct. Islam is de ware goddienst

    1 likes
   • mona schreef:

    Zelf weet ik zeker dat er leven na de lichamelijk dood is. Zelf ondervonden meer keren op verschillende wijze. De aarde is een leerschool en helaas incarneren nu veel duistere zielen oftewel gevallen engelen die een kans krijgen. De enige les is leven in liefde en respect voor elkaar. Ik heb veel geloven bestudeerd en het meeste waarheid gevonden bij de Bijbel -Bertha Dudde en het Urantia boek. Er zijn meer scheppers waaronder goed en kwaad zie het al 2 broers die uit elkaar zijn gegaan. Er is dus een grote strijd de 1 werd aanbeden had de waarheid. De ander wil ook aanbeden worden en maakte alles wat goed was slecht in vermomming. Echter je komt er achter wie dat is. De bijbel beschrijft het duidelijk. Hij de antichrist zal zeggen God heeft geen zoon, hij zal de vijand haten ipv lief te hebben. Hij komt uit het oosten en trekt naar het westen. Hij wil onderwerping en dwang. Jezus liet de mens vrij tot een keus. Hij offerde zichzelf een ieder die hem aanneemt is gered. Dat laatste betekent eigenlijk dat je karma ingelost wordt en we eerder terug bij God kunnen zijn. De ander komt er ook maar duurt veel langer en word opnieuw herboren. Hoe erger het leven hoe rotter je ooit gedaan hebt. Daarnaast zijn er ook nog zielen(lichtdragers) die komen onderwijzen aan de lagere zielen. Een vrijwillige reïncarnatie dus. Maar niet perse een fijne tijd op aarde. De lichtdrager komt er tussen de 35 en 45 achter als ze dat zelf zijn.

    0 likes
  • Tigron schreef:

   Geachte Memento,

   Een ziel incarneert in ‘n menselijk lichaam waarmee de ziel de levenslessen en ervaringen ondergaat.
   Dit heeft als doel dat de ziel ‘n groei kan doormaken in het leer en bewustwordingsproces.
   Deze ziel heeft daarvoor ‘n lichaam nodig.

   Nu is het zo dat het lichaam ‘n eigen wil heeft en dingen kan doen die niet overeen komen met de intenties van de ziel.
   Als de mens zich negatief of kwaadaardig gedraagt naar b.v. ‘n medemens, dan kan in sommige gevallen die mens diep in zichzelf ‘n “stemmetje” waarnemen die hem probeert af te houden van de dingen die in strijd zijn met liefdevolle en sociale omgang met de medemens, flora en fauna.
   Iedere ziel krijgt te maken met verschillende aspecten van het leven op aarde.
   Dit hoeft niet noodzakelijkerwijs in één leven te zijn.

   Als voorbeeld; ‘n ziel krijgt gedurende zijn bestaan in ‘n menselijk lichaam in dit leven, te maken dat de mens waarin hij aanwezig is zich crimineel gedraagt en als moordenaar door het leven gaat.
   De ziel kan ervaren hoe het is om in ‘n moordenaar aanwezig te zijn.
   Na de dood van deze moordenaar gaat de ziel terug naar het universum en overdenkt het leven wat hij heeft geleefd, wat goed gegaan is en wat niet.
   dit proces kan kort zijn maar ook honderden jaren duren.
   Uiteindelijk beseft deze ziel dat hij dingen opnieuw wil meemaken om te proberen het anders te doen en zodoende meer bewustzijn te verkrijgen.

   Ook kan het zijn dat de ziel er voor kiest om ‘n slachtoffer te gaan worden van ‘n moordenaar zodat de ziel andere kanten kan ervaren.
   Dit kan karma worden genoemd, ( wie zaait zal oogsten)

   Indien de mens waarin de ziel zich bevind een liefdevol en onbaatzuchtig leven heeft geleefd, zal de ziel ‘n groter bewustzijn hebben ontwikkeld.

   Er wordt van sommige mensen wel eens gezegd dat ze ‘n “oude ziel ” hebben.
   Dit zijn doorgaans mensen die vriendelijk,sociaal en liefdevol zijn naar hun omgeving.
   Hun ziel is vele malen geïncarneerd in ‘n nieuw menselijk lichaam en heeft als vele levens achter de rug met bijbehorende ervaringen en levenslessen.
   Zij hebben vaak ‘n diepe wijsheid waarmee ze anderen trachten te helpen op hun levenspad.
   Er zijn er ‘n aantal te noemen zoals; Gandhi, Martin Luther King, Moeder Theresa enz.
   Ook in onze directe omgeving zijn er oude zielen op te merken.
   Dit is dan niet op zo’n grote schaal als voorgenoemde, doch de intenties zijn hetzelfde.

   Dit in notendop hopelijk ‘n uitleg waar je iets mee kan.
   Het onderwerp is te complex en te groot om dit hier op te schrijven.

   Lieve groet, Tigron

   10 likes
  • trix schreef:

   Om het nog te ervaren.

   Ik raad je aan de docu the connected universe van nassim haramein te kijken. Hij komt met wetenschappelijk bewijs wat jouw ziel is en waar het vandaan komt. Ik zeg jouw ziel maar kan net zo goed onze ervaring zeggen. You are the universe experience it on youre own and Unique way.

   8 likes
  • Berenbotje schreef:

   Lees de Bhagvad Gita, van hoofdstuk 1 tm hoofdstuk 18 en je hebt jouw antwoord.

   6 likes
  • Loki schreef:

   Memento

   Toen jij werd verwekt is er een verwante ziel uit het spirituele universum tot jouw gekomen en je lichaam binnen getreden. Dit kan zowel een jonge ziel zijn, maar ook een hele oude. Het is moeilijk aan te nemen welke dat wordt. Maar zonder ziel zou je niet kunnen leven en zou je niets meer zijn dan een zak vlees et botten. Een ziel is ook niet oneindig maar kan meerdere evolutie stadia doorlopen. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de levenservaringen gedurende het verblijf in een stoffelijk lichaam. Het is zeer complex maar niet onbegrijpelijk.

   3 likes
  • Joan schreef:

   Hallo, Ik lees er zeer regelmatig over in de bijbel vandaag las ik O a dit nog over uw vraag: ‘U zag mij al toen ik nog geen vorm had. Elke dag van mijn leven stond toen al in uw boek opgeschreven.’
   ‭‭Psalmen‬ ‭139:16‬ ‭HTB‬‬
   http://bible.com/75/psa.139.16.htb

   Heerlijk dat Boek

   Het beste

   0 likes
  • raduzzi schreef:

   Op al je vragen krijg je antwoordt door de boeken van Jozef Rulof te lezen (27 stuks).Ik heb ze al 3x gelezen en toch ontdek ik weer steeds nieuwe Wijsheden en tips.

   1 likes
   • Abbedego schreef:

    Quote van Jozef Rulof:

    ” De joden moeten Hitler dankbaar zijn, want hij verloste hen van de karmische schuld die ze hebben opgebouwd door Jezus te kruisigen. ”

    Aldus de “ziener” Jozef Rulof, wiens racistische en seksistische boeken in Nederland al meer dan 70 jaar onbekommerd worden herdrukt en in openbare bibliotheken te leen worden aangeboden.

    Ik heb nog geen wijsheden kunnen ontdekken in zijn boeken. Deze man dacht dat hij contact had met hoge geesten, in werkelijkheid werd hij voor de gek gehouden door sluwe lage entiteiten.

    0 likes
  • raduzzi schreef:

   we hebben al miljoenen levens achter ons we komen telken weer opnieuw op Aarde in een nieuw lichaam.God geeft ons telkens nieuwe kansen om geen fouten meer te maken en oude fouten uit vorige levens goed te maken.We komen een keer als vrouw dan weer als man op deze Aarde.

   1 likes
  • Eelke Piers schreef:

   God gaf Adam een ziel. God is oneindig. Adam kreeg dus iets oneindigs zonder afmetingen. De kinderen van Adam kregen ook weer iets van dat oneindige dat ook weer oneindig is enz. Er bestaat dus maar een oneindige ziel waar jouw ziel een oneindig onderdeel van is. Aangezien God oneindig is moet deze ene ziel dus God zijn. Christus wist dit en kon daarom ook zeggen: Wie Mij kent kent ook de Vader”en: Als je een geloof heb als een zandkorrel dan kun je tegen de berg zeggen: Gooi je in zee en het zal gebeuren.

   0 likes
  • Johan Alphons schreef:

   Ik ga ervan uit dat alles wat leeft een ziel heeft en die evalueren ook, dus de kakkerlak word veltmuis bv.
   de baviaan zou zomaar de ziel in de Afrikaanse bush vrouw buik kunnen vullen. terugwaartse stappen is ook mogelijk
   En de ziel vind een kort leven in een Afrikaans hongerland niet erg, want die “weet” dat het daarna weer ziel mag zijn. Helaas is die kennis alleen nog schaars en warrig aanwezig bij jonggeboren kinderen en verdwijnt snel.

   0 likes
 • Zeven zusters schreef:

  Wij ontstaan allemaal uit de bron en gaan na ons aardse leven terug naar de bron,er is geen werkelijke dood,dat hebben we er zelf van gemaakt,wij zijn energie verpakt in een lichaam waar we onze aardse tijd in doorbrengen,wij zijn een universele energie.Ego,karakter etc zijn een manier waarop wij ons manifesteren maar ons vaak grote ego zit ons “zijn”in de weg.en dat is ook de reden dat men de bron niet meer kan ervaren we staan er te ver vanaf,we zijn verdwaald.

  6 likes
 • Dian schreef:

  En wat is dan het nut van alle zielenlevens? Dat vraag ik me af… zit zelf vast in een levensloep waar ik niet in vast wil zitten maar kan de cirkel niet doorbreken. En al tien jaar vraag ik me af waarom? Groeit de kosmos of god hierdoor… wat is het nut hiervan?

  0 likes
  • Erik Nuberg schreef:

   Er is blijkbaar iets dat je niet onder ogen wilt zien.
   Probeer te kijken waarom je vastzit of waaraan je vastzit, hier zal een waardevolle les te leren zijn.
   Het antwoord op waarom het is wat het is kan ik je niet geven.

   Een van de sterkste dingen die we kunnen doen is loslaten, hier zit een kracht in die die bijzonder bevrijdend is.
   Misschien een stom voorbeeld maar ik geef hem toch.
   Als je om welke reden dan ook je been moet missen, is het een logies gevolg dat je dit niet wilt en je hiertegen gaat verzetten.
   Maar je been komt er niet door terug en waarschijnlijk word je hier erg ongelukkig van.
   Door het gegeven te accepteren kan je verder met je leven en kom je nieuwe dingen tegen waar je wel weer gelukkig van kan worden.
   Als er één deur sluit dan gaat er een andere open.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt, iig wens ik je veel sterkste en geluk!

   4 likes
  • raduzzi schreef:

   Wij zijn op weg naar God en die vele levens zijn nodig om goed te maken.

   1 likes
 • Lichtwezen schreef:

  We hebben het eeuwige leven en we gaan steeds verder en hoger. Naar de aarde fase (reeds de 3e van de 7 kosmische graden die er zijn) gaan we weer verder.
  zie rulof.org voor meer informatie…

  5 likes
 • Benhur schreef:

  Moet je tegenwoordig overal wetenschapper voor zijn om dingen te beweren om het geloofwaardig te maken. Ik en meerderen zeggen het al jaren, er is leven naar de dood.

  3 likes
 • Bert schreef:

  Het gaat hier over ziel maar waar blijft geest in dit verhaal. Velen denken, dat ziel en geest hetzelfde is maar naar mijn idee is dat niet. De ziel drukt zich uit door de geest en die maakt gebruik van een lichaam om zich te manifesteren in de stoffelijke wereld, hier en nu. Geest is wie je bent, hoe je, jezelf neerzet.
  Ziel is de universele verbinding met al wat is, zowel in de zichtbare als de onzichtbare wereld. Alles is door ziel met elkaar verbonden. Als een lichaam niet meer bruikbaar is of de geest vindt het wel genoeg geweest, dan verlaat de geest het lichaam maar blijft wel bestaan. Als de auto niet meer bruikbaar is, dan is de chauffeur er nog wel. Vergelijk het met zo’n kinderpuzzel, met stukjes waar zo’n knopje aanzit. Als de stukken uit het geheel weg zijn, is de afbeelding van dat stuk nog steeds aanwezig. Het geheel van de puzzel, waar de “geest”vormen nog aanwezig blijven, is zichtbaar in de omlijsting, de ziel.

  2 likes
  • Eelke Piers schreef:

   Mag ik het proberen?
   Je lichaam is de computer.
   Je geest is de elektriciteit die de computer tot leven brengt
   Je ziel is de harde schijf in de clouds. Daar is ook een andere naam voor maar die ben ik vergeten maar het staat in de sterren geschreven

   1 likes
  • Johan Alphons schreef:

   Nou met al die geesten die vandaag de dag vieze spelletjes spelen, voor ieder soort spelletje is een boekje.
   “hoe wordt ik een rat” “Hoe krijg ik een ja als de ander nee bedoelt” etc.etc.
   Vroeger kon je een knal voor je kop krijgen en was de les geleerd. vandaag de dag wordt je geestelijk kapot gemaakt, geen aanwijsbaar bewijs, geen dader, het slachtoffer is gek of verward en opsluitings klaar.

   Nou die geestenwereld hoef ik toch niet op, HÉ GOD, doe er eens wat aan!

   0 likes
 • Pjoter schreef:

  Het leven is niet wat u denkt dat het is! het is iets heel anders. Leef er naar. het kan en u bent vrij.

  3 likes
 • Wim schreef:

  Er is Leven na de Dood.

  3 likes
 • pietje schreef:

  Ons lichaam gaat gewoon dood !!! Maar onze ziel leeft voort en daar heb ik geen uitgebreide documentaire voor nodig ! Een ziel blijft voor altijd ! En die vent l*lt maar raak ! Dus…. ja , je lichaam gaat eraan en je essentie je ZIEL blijft gewoon hangen ! Daarom voel ik ook nog mijn ouders ! Dus ja…. Dit is mijn beleving !

  2 likes
 • Wim Stouwdam schreef:

  Daar hoef je geen onderzoeker voor te zijn. 🙂

  2 likes
 • Erik Nuberg schreef:

  Een kleine aanvulling op je vraag.

  Door geboren te worden in oorlog, pijn of uitdagingen in het algemeen, ben je sneller instaat om deze lessen echt te leren.
  Denk aan iemand die gierig is, die zal waarschijnlijk herboren worden in een leven waar hij geen geld heeft.
  Zo kan deze ziel zijn gierigheid ontgroeien tot misschien wel gulheid.
  Iemand die zijn vrouw/man/kind mishandeld zal herboren worden in iemand die mishandeld word.
  Dit is de effectiefste manier om deze lessen te leren, daarom is er zoveel ellende in de wereld.
  Een bewust leven met spirituele leiders kan ons vele levens met pijn besparen.

  1 likes
 • blissellen schreef:

  best wel grappig die foto van een roodharige, zelf roodharig en héél mijn leven te horen gekregen, rosse hebben geen ziel 😀

  1 likes
  • Johan Alphons schreef:

   Jullie roodharigen zijn door de eeuwen heen slachtoffer geweest van Judas, de roodharige verrader, die Jezus verkocht voor 30 zilverstukken. Ook de (wrede vrijheidsstrijder) Barrabas was roodharig en verder nog wat (wrede) roodharigen uit de geschiedenis, Keizer Barbarossa, de piraat Barbarossa

   Maar vooral Judas was zielloos, (zelfmoord) gestorven.

   Nu ben je bevrijd.

   0 likes
 • Christian schreef:

  Hahaha die onderzoekers zijn traag met onderzoeken waarlijk triest dat ze er nu pas achter komen!!!

  0 likes
 • x

  Check Also

  Nooit gezien zoiets: ik zag in de badkamer mijn overleden oma zitten. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Nooit gezien zoiets: in de badkamer zat mijn overleden oma. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Catja de Rijk is al 15 jaar ...

  Hoeveel versies van jezelf bestaan er? Deze natuurkundige stelt dat er ontelbaar veel parallelle universa zijn

  Hoeveel versies van jezelf bestaan er? Deze natuurkundige stelt dat er ontelbaar veel parallelle universa zijn

  De veel-werelden-interpretatie, ook wel de theorie van ...

  >