Homepagina » Gezondheid » Vader van tweeling genezen van kanker nadat hij veganist werd. Dit is zijn verhaal
Vader van tweeling genezen van kanker nadat hij veganist werd. Dit is zijn verhaal

Vader van tweeling genezen van kanker nadat hij veganist werd. Dit is zijn verhaal

Een vader van een tweeling die nog maar enkele weken te leven had zegt dat hij is genezen van darmkanker door over te schakelen op een veganistisch dieet.

In juli 2012 werd Rob Mooberry (43) in het ziekenhuis opgenomen met een geperforeerde darm. Uit onderzoek bleek dat hij kanker had in zijn darmen, lymfeklieren en lever.

Na de eerste operaties trok Rob het niet meer en besloot hij zijn lichaam te ontdoen van chemicaliën.

Kankervrij
Vader van tweeling genezen van kanker nadat hij veganist werd. Dit is zijn verhaal

Rob en Amanda (Facebook)

In november 2012 begon hij met zijn vrouw Amanda met een dieet gebaseerd op planten, het alkalisch dieet.

Hij was tot de ontdekking gekomen dat suikers en bewerkt voedsel tumoren voeden.

Tijdens zijn volgende scan begin 2013 bleek dat 80 procent van de kanker was verdwenen. Rob is inmiddels vijf jaar kankervrij en is vader van een 20 maanden oude tweeling.

Geschokt

“Je zult mij niet horen zeggen dat iedereen veganist moet worden en een dieet gebaseerd op planten moet volgen,” zei Rob tegen de Daily Mail Online.

“Maar als je me vraagt wat voor mij de oplossing was, dan zeg ik: dit dieet,” voegde hij toe.

Toen Rob werd gediagnosticeerd was hij geschokt. Kanker komt in zijn familie niet voor en hij leefde verder gezond.

“Ik kon het niet geloven,” zei hij. “Ik leefde altijd gezond en had dit niet verwacht.”

Weigerde

Hij werd in eerste instantie vegetariër en schakelde al snel over op rauw, veganistisch supervoedsel.

“Ik ging begin 2013 terug naar het ziekenhuis voor een CT-scan en alles was veranderd,” zei hij, toevoegende dat hij verdere behandelingen weigerde.

Geen spoor

In 2014 was er geen spoor meer te bekennen van de ziekte.

Het aantal mensen dat in Nederland darmkanker krijgt ligt tussen de 12.000 en 13.000 per jaar. Op dit moment sterft ongeveer 40 procent aan de ziekte.

[Daily Mail]


Vind je deze informatie goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Wel grappig: Father-of-two, alsof die tweeling er toe doet in dit verhaal.
  Man of wife.., son of mother…

  Overigens vind ik dat iedereen die met uitzonderlijk claims komt ook met uitzonderlijk bewijs moet komen. Minimaal wil ik een getekende verklaring van de artsen zien dat hij werkelijk kanker had en totaal zonder reguliere behandeling kankervrij is geworden.
  Er zijn al teveel charlatans geweest die nooit kanker hadden of wel een reguliere behandeling hebben gehad, maar alle effect enkel en alleen aan een alternatieve behandeling toeschrijven en vaak de reguliere behandeling verzwijgen.

  9 likes
  • Ach man of vrouw… Denk toch eens in 5D termen. Is wetenschappelijk bewijs dan zo belangrijk? Wat belangrijk is, is het feit dat deze man naar voor komt met een verhaal dat blijkbaar aanslaat. Als je het gelooft heb je geen bewijzen nodig en kan het jezelf helpen in het nadoen en dan kan je ook een goed resultaat bekomen. Bewijzen zullen nooit voldoende zijn. Als dit wel zo zou zijn dan zouden de wetenschaps-mensen dit al lang aan iedereen aanraden, maar dat is het nu net, het is niet te bewijzen. Toeval wordt nog vaak gebruikt in de wetenschap en statistisch is het zo dat dit gewoon wel kan. Maar geloven in een behandeling is bijkomend goed voor een positief resultaat en suiker en bewerkt vlees is sowieso ongezond, dat weet (stilaan) iedereen…

   6 likes
   • [ Is wetenschappelijk bewijs dan zo belangrijk? ]
    Als jij nu maar gaat geloven dat je met mijn hagelslag 125 jaar oud wordt, dan verkoop ik je elke maand een pak voor 1000 euro en praten we verder niet over bewijs, goed?

    Je moet trouwens eens tellen hoe vaak hier op N4N staat dat “professor zegt dit..” en “wetenschapper vindt dat..” en “patiënt bewijst zus..”

    5 likes
    • Goed? Ik denk van niet. Eerst zijn er bewijzen nodig en nu ineens is er zelfs geld mee gemoeid… dat is net wat we niet meer mogen doen. We geraken zo niet verder vooruit. Dat is denken volgens de ‘oude manier’. Als die man zijn verhaal niet had gedaan, vermoed ik dat jij en misschien nog vele anderen gelukkiger waren geweest. Maar als het er ooit op aan komt, dan zijn we wel allemaal blij met zulke getuigenissen en zullen we er dankbaar gebruik van maken als de reguliere wetenschap niets meer te bieden heeft. Maar ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Ieder heeft recht op zijn of haar eigen mening. Daar ga ik het bij laten. Geloof in een goed resultaat, gelukkig zijn, positief zijn en een gezonde levensstijl bevorderen het immuunsysteem en dat is nog steeds de beste geneesheer.

     3 likes
 2. Volgens mij krijgt men van rauw voedsel ook kanker en chagrijnigheid (Cassave kun je niet rauw eten. De knollen bevatten giftig blauwzuur dat voor consumptie moet worden verwijderd). Behalve fruit is rauw voedsel niet smakelijk noch vlot. Een koe heeft vier magen. Een rauwkost eter van groenten zou zeker twee magen moeten.
  Waar haalt die man zijn B12 en Omega 3 vandaan? Alles moet in balans, noch links noch rechts.

  7 likes
  • Eens. Een mens is nu eenmaal omnivoor en functioneert het best als het ook vlees eet. Als je besluit vegetariër/veganist te worden moet je heel goed weten wat je doet om alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen.
   In de afgelopen, pakweg, 60 jaar is er zo verschrikkelijk veel junk op de markt gekomen dat is goedgekeurd voor menselijke consumptie dat je een goed opgeleide voedingsdeskundige moet zijn om een echt gezond maaltje bij elkaar te scharrelen. Als iemand zegt: “Ik eet gezond”, mag je daar gerust de nodige vraagtekens omheen plaatsten.
   Lees het boek ‘Weet wat je eet’ van Daan de Wit, een aardige richtlijn voor het onderscheiden van wat goed en troep is.

   3 likes
  • Als deze man het volledige dieet hier had neergepend was je wellicht een half uur aan het lezen. Ik denk dat hij gewoon de hoofdlijn vermeld. Meer dan genoeg lijkt mij. Een deel van ‘de rest’ vul je zelf al in…denk verder of als je meer weten wil: Vraag het hem of zoek ff op het WWW, maar ga niet gelijk in de aanval, dat staat wat raar vind ik.

   4 likes
  • Je haalt 2 dingen door elkaar. rawfood is wat naders dan veganistisch. Veganistisch is dat je alle dierlijke producten laat staan, dus ook melk en eieren en honing, vegetariërs eten dat wel. Bij een veganistsich dieet is een plantaardig dieet en er wordt wel gekookt

   4 likes
 3. Toch meer mensen die overschakelen op veganisme?

  8 likes
  • @Jaya. Onze darmstelsel is niet op berekend om alleen planten te eten we hebben ook niet voor niks hoektanden en ook vet heb je nodig voor je hersens te voeden en voor je darmen ivm dat het eten als schuurpapier werkt. Cocosolie helpt ook tegen kanker en is vet dat gezond is. Maar je hebt zeker vis of gevogelte nodig om je darmen niet te over belasten. En houd rekening mee waar de dieren mee gevoed zijn, want vele dieren krijgen monsatan voedsel binnen dat niet goed is voor je lichaam.

   4 likes
   • Het komt weliswaar zelden voor maar er zijn mensen, op af en toe wat fruit na, die helemaal niet eten.

    1 likes
   • Heb dat ook lange tijd gedacht, van die hoektanden. Omdat ik dat op school heb geleerd. Maar als je goed kijkt dan zie je dat menselijke hoektanden helemaal niet zoveel langer zijn dan de snijtanden. Heel anders dan bijv bij honden en katten. Daar zijn de hoektanden vele malen groter. Dat is denk het carnivoor/omnivoor zijn. Honden en katten eten ook gras.
    Conclusie; ik denk dat mensen over het algemeen beter vegetarier kunnen zijn. Scheelt een hoop dierenleed en is vele malen beter voor het milieu ( 1kg vlees kost 1600 liter water )en een hele hoop minder fosfaten en co2.

    0 likes
 4. Ja ik eet ook geen vlees meer al jaren is niet goed voor ons daarbij het dierenleed vreselijk Dus er is zoveel anders om te eten !

  9 likes
 5. Je kunt in dit oververvuilde klimaat beter planten eten dan vlees dat er hele grasvelden voor nodig heeft om opgediend te worden? En dan wordt er nog niks gezegd over de chemische bewerking? Lijkt

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

'Duidelijk bewijs' dat straling van mobiele telefoons kankerverwekkend is, zegt deze uitgebreide studie

‘Duidelijk bewijs’ dat straling van mobiele telefoons kankerverwekkend is, zegt deze uitgebreide studie

Straling van mobiele netwerken kan kanker veroorzaken, ...

Nieuw onderzoek: zo zorgt cannabis ervoor dat kankercellen niet meer kunnen groeien

Nieuw onderzoek: zo zorgt cannabis ervoor dat kankercellen niet meer kunnen groeien

Cannabis kan helpen in de strijd tegen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 2 mei 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.