Homepagina » Gezondheid » Vader van tweeling genezen van kanker nadat hij veganist werd. Dit is zijn verhaal
Vader van tweeling genezen van kanker nadat hij veganist werd. Dit is zijn verhaal

Vader van tweeling genezen van kanker nadat hij veganist werd. Dit is zijn verhaal

Een vader van een tweeling die nog maar enkele weken te leven had zegt dat hij is genezen van darmkanker door over te schakelen op een veganistisch dieet.

In juli 2012 werd Rob Mooberry (43) in het ziekenhuis opgenomen met een geperforeerde darm. Uit onderzoek bleek dat hij kanker had in zijn darmen, lymfeklieren en lever.

Na de eerste operaties trok Rob het niet meer en besloot hij zijn lichaam te ontdoen van chemicaliën.

Kankervrij
Vader van tweeling genezen van kanker nadat hij veganist werd. Dit is zijn verhaal

Rob en Amanda (Facebook)

In november 2012 begon hij met zijn vrouw Amanda met een dieet gebaseerd op planten, het alkalisch dieet.

Hij was tot de ontdekking gekomen dat suikers en bewerkt voedsel tumoren voeden.

Tijdens zijn volgende scan begin 2013 bleek dat 80 procent van de kanker was verdwenen. Rob is inmiddels vijf jaar kankervrij en is vader van een 20 maanden oude tweeling.

Geschokt

“Je zult mij niet horen zeggen dat iedereen veganist moet worden en een dieet gebaseerd op planten moet volgen,” zei Rob tegen de Daily Mail Online.

“Maar als je me vraagt wat voor mij de oplossing was, dan zeg ik: dit dieet,” voegde hij toe.

Toen Rob werd gediagnosticeerd was hij geschokt. Kanker komt in zijn familie niet voor en hij leefde verder gezond.

“Ik kon het niet geloven,” zei hij. “Ik leefde altijd gezond en had dit niet verwacht.”

Weigerde

Hij werd in eerste instantie vegetariër en schakelde al snel over op rauw, veganistisch supervoedsel.

“Ik ging begin 2013 terug naar het ziekenhuis voor een CT-scan en alles was veranderd,” zei hij, toevoegende dat hij verdere behandelingen weigerde.

Geen spoor

In 2014 was er geen spoor meer te bekennen van de ziekte.

Het aantal mensen dat in Nederland darmkanker krijgt ligt tussen de 12.000 en 13.000 per jaar. Op dit moment sterft ongeveer 40 procent aan de ziekte.

[Daily Mail]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
onbekend
onbekend
3 jaren geleden

Volgens mij krijgt men van rauw voedsel ook kanker en chagrijnigheid (Cassave kun je niet rauw eten. De knollen bevatten giftig blauwzuur dat voor consumptie moet worden verwijderd). Behalve fruit is rauw voedsel niet smakelijk noch vlot. Een koe heeft vier magen. Een rauwkost eter van groenten zou zeker twee magen moeten.
Waar haalt die man zijn B12 en Omega 3 vandaan? Alles moet in balans, noch links noch rechts.

AlbertV
AlbertV
Reactie op  onbekend
3 jaren geleden

Eens. Een mens is nu eenmaal omnivoor en functioneert het best als het ook vlees eet. Als je besluit vegetariër/veganist te worden moet je heel goed weten wat je doet om alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen.
In de afgelopen, pakweg, 60 jaar is er zo verschrikkelijk veel junk op de markt gekomen dat is goedgekeurd voor menselijke consumptie dat je een goed opgeleide voedingsdeskundige moet zijn om een echt gezond maaltje bij elkaar te scharrelen. Als iemand zegt: “Ik eet gezond”, mag je daar gerust de nodige vraagtekens omheen plaatsten.
Lees het boek ‘Weet wat je eet’ van Daan de Wit, een aardige richtlijn voor het onderscheiden van wat goed en troep is.

Jani
Jani
Reactie op  AlbertV
3 jaren geleden

‘Een mens is nu eenmaal omnivoor’.

Een omnivoor met platte kiezen! Tja een ‘gebraden’ kippetje krijg je daarmee wel weg.

Peter
Peter
Reactie op  Jani
3 jaren geleden

‘Een omnivoor met platte kiezen! ‘

Plus snijtanden. Die combinatie van maalkiezen en snijtanden is kenmerkend voor omnivoren. Volgende keer beter opletten bij biologie!

maarten54
maarten54
Reactie op  onbekend
3 jaren geleden

Als deze man het volledige dieet hier had neergepend was je wellicht een half uur aan het lezen. Ik denk dat hij gewoon de hoofdlijn vermeld. Meer dan genoeg lijkt mij. Een deel van ‘de rest’ vul je zelf al in…denk verder of als je meer weten wil: Vraag het hem of zoek ff op het WWW, maar ga niet gelijk in de aanval, dat staat wat raar vind ik.

Arri Blom
Arri Blom
Reactie op  onbekend
3 jaren geleden

Je haalt 2 dingen door elkaar. rawfood is wat naders dan veganistisch. Veganistisch is dat je alle dierlijke producten laat staan, dus ook melk en eieren en honing, vegetariërs eten dat wel. Bij een veganistsich dieet is een plantaardig dieet en er wordt wel gekookt

Jaya
Jaya
3 jaren geleden

Toch meer mensen die overschakelen op veganisme?

ster
ster
Reactie op  Jaya
3 jaren geleden

@Jaya. Onze darmstelsel is niet op berekend om alleen planten te eten we hebben ook niet voor niks hoektanden en ook vet heb je nodig voor je hersens te voeden en voor je darmen ivm dat het eten als schuurpapier werkt. Cocosolie helpt ook tegen kanker en is vet dat gezond is. Maar je hebt zeker vis of gevogelte nodig om je darmen niet te over belasten. En houd rekening mee waar de dieren mee gevoed zijn, want vele dieren krijgen monsatan voedsel binnen dat niet goed is voor je lichaam.

Jaya
Jaya
Reactie op  ster
3 jaren geleden

Het komt weliswaar zelden voor maar er zijn mensen, op af en toe wat fruit na, die helemaal niet eten.

mikkie
mikkie
Reactie op  ster
3 jaren geleden

Heb dat ook lange tijd gedacht, van die hoektanden. Omdat ik dat op school heb geleerd. Maar als je goed kijkt dan zie je dat menselijke hoektanden helemaal niet zoveel langer zijn dan de snijtanden. Heel anders dan bijv bij honden en katten. Daar zijn de hoektanden vele malen groter. Dat is denk het carnivoor/omnivoor zijn. Honden en katten eten ook gras.
Conclusie; ik denk dat mensen over het algemeen beter vegetarier kunnen zijn. Scheelt een hoop dierenleed en is vele malen beter voor het milieu ( 1kg vlees kost 1600 liter water )en een hele hoop minder fosfaten en co2.

Frans2
Frans2
3 jaren geleden

Wel grappig: Father-of-two, alsof die tweeling er toe doet in dit verhaal.
Man of wife.., son of mother…

Overigens vind ik dat iedereen die met uitzonderlijk claims komt ook met uitzonderlijk bewijs moet komen. Minimaal wil ik een getekende verklaring van de artsen zien dat hij werkelijk kanker had en totaal zonder reguliere behandeling kankervrij is geworden.
Er zijn al teveel charlatans geweest die nooit kanker hadden of wel een reguliere behandeling hebben gehad, maar alle effect enkel en alleen aan een alternatieve behandeling toeschrijven en vaak de reguliere behandeling verzwijgen.

Zomaar
Zomaar
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Ach man of vrouw… Denk toch eens in 5D termen. Is wetenschappelijk bewijs dan zo belangrijk? Wat belangrijk is, is het feit dat deze man naar voor komt met een verhaal dat blijkbaar aanslaat. Als je het gelooft heb je geen bewijzen nodig en kan het jezelf helpen in het nadoen en dan kan je ook een goed resultaat bekomen. Bewijzen zullen nooit voldoende zijn. Als dit wel zo zou zijn dan zouden de wetenschaps-mensen dit al lang aan iedereen aanraden, maar dat is het nu net, het is niet te bewijzen. Toeval wordt nog vaak gebruikt in de wetenschap en statistisch is het zo dat dit gewoon wel kan. Maar geloven in een behandeling is bijkomend goed voor een positief resultaat en suiker en bewerkt vlees is sowieso ongezond, dat weet (stilaan) iedereen…

Frans2
Frans2
Reactie op  Zomaar
3 jaren geleden

[ Is wetenschappelijk bewijs dan zo belangrijk? ]
Als jij nu maar gaat geloven dat je met mijn hagelslag 125 jaar oud wordt, dan verkoop ik je elke maand een pak voor 1000 euro en praten we verder niet over bewijs, goed?

Je moet trouwens eens tellen hoe vaak hier op N4N staat dat “professor zegt dit..” en “wetenschapper vindt dat..” en “patiënt bewijst zus..”

Zomaar
Zomaar
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Goed? Ik denk van niet. Eerst zijn er bewijzen nodig en nu ineens is er zelfs geld mee gemoeid… dat is net wat we niet meer mogen doen. We geraken zo niet verder vooruit. Dat is denken volgens de ‘oude manier’. Als die man zijn verhaal niet had gedaan, vermoed ik dat jij en misschien nog vele anderen gelukkiger waren geweest. Maar als het er ooit op aan komt, dan zijn we wel allemaal blij met zulke getuigenissen en zullen we er dankbaar gebruik van maken als de reguliere wetenschap niets meer te bieden heeft. Maar ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Ieder heeft recht op zijn of haar eigen mening. Daar ga ik het bij laten. Geloof in een goed resultaat, gelukkig zijn, positief zijn en een gezonde levensstijl bevorderen het immuunsysteem en dat is nog steeds de beste geneesheer.

Frans2
Frans2
Reactie op  Zomaar
3 jaren geleden

[ een gezonde levensstijl bevordert het immuunsysteem ]
Geloof in een goed resultaat, gelukkig zijn, positief zijn e.d. doet verder niks.
Kanker is vooral pech en genezing is wetenschap plus geluk.

http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/419968/De_Kist.html

PIETJE
PIETJE
3 jaren geleden

Ja ik eet ook geen vlees meer al jaren is niet goed voor ons daarbij het dierenleed vreselijk Dus er is zoveel anders om te eten !

only you
only you
3 jaren geleden

Je kunt in dit oververvuilde klimaat beter planten eten dan vlees dat er hele grasvelden voor nodig heeft om opgediend te worden? En dan wordt er nog niks gezegd over de chemische bewerking? Lijkt

x

Check Also

suikerverslaving

44 kilo per jaar krijg je ervan binnen en het sloopt je!

In dit artikel gaan we het hebben ...

singer-songwriter

Singer-songwriter heeft oplossing voor pandemie: ‘Zet je tv uit’

Mensen, er heerst inderdaad een pandemie. Maar ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x