Homepagina » Binnenland » Fel verzet tegen testbewijzen: ‘Helemaal van lotje getikt’
test

Fel verzet tegen testbewijzen: ‘Helemaal van lotje getikt’

Het kabinet wil testbewijzen voor toegang gaan inzetten. Met die testbewijzen wordt het mogelijk ‘de samenleving eerder op verantwoorde wijze te openen’. Het is de bedoeling om ze in te zetten voor toegang tot activiteiten zoals sportwedstrijden, culturele instellingen zoals concertzalen, musea en theaters, evenementen en horeca.

“Met toegangstesten kunnen we eerder of in grote groepen bij elkaar komen. Zo versnellen we de terugkeer naar ons oude leven. Daar zien we allemaal naar uit,” lichtte minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid toe.

En nu komt het: een deel van de kosten zal vanaf juli in rekening worden gebracht bij degenen die zich laten testen voor toegang. Zij betalen een bijdrage per test van maximaal 7,50 euro. Met een negatieve testuitslag kan op de mobiele telefoon een QR-code worden gegenereerd die toegang geeft tot de activiteit.

Rechtszaak tegen de staat

Er is veel verzet tegen de plannen. Statenlid Daniël Osseweijer (FVD) schrijft: “Nooit ga ik betalen voor deze waanzin. Ik betaal liever levenslang kost en inwoning van Rutte en trawanten in het gevang.”

“Hugo de Jonge ‘goes full China’. All the way. En toch gaat het er niet van komen. Omdat we het niet willen,” zegt auteur en spreker Hans van Tellingen. Hoogleraar Ewald Engelen voegt toe: “Het wordt tijd voor een rechtszaak tegen de staat.”

435 euro boete

Tweede Kamerlid Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) twittert: “Helemaal van lotje getikt. BBB zal hier niet mee akkoord gaan.”

Daarnaast wil het kabinet dat mensen die na een reis niet in quarantaine gaan 435 euro boete kunnen krijgen. Met strafblad dus. De quarantaineplicht is volgens het kabinet nodig ‘omdat onderzoek aantoont dat mensen zich slecht aan de regels houden’.

4.7 74 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
187 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
5 maanden geleden

Wanneer nee de hoogste tijd dat dit kartel opgepakt wordt en gaat BOETEN VOOR HUN MISDADEN TEGEN DE MENSHEID!!!!!

koddebeier
koddebeier
5 maanden geleden

Dit kabinet heb last van fascistische ideeën.

Willem
Willem
5 maanden geleden

Ben echt benieuwd hoeveel procent van Nederland die spuiten echt weigert , het schijnt dat wanneer je hier eenmaal aan begint je eigen immuun systeem lui\zwakker wordt en je daardoor minder bestand bent tegen de mutaties , dus in feite kun je de spuit net zo goed niet nemen .
Maar goed wie ben ik , onze grote leiders luisteren allemaal naar ome Bill die eigenlijk vind dat er teveel mensen op de wereld zijn maar nu iedere ziel komt redden ………

Just a nobody with a brain
Just a nobody with a brain
5 maanden geleden

Waanzin gek zijn ze met al dat testen sla Rutte om zijn zijn oren met zijn zijn eigen uitspraken testen heeft geen zin als je geeeeeeeeen klachten hebt

x

Check Also

van meijeren

Gideon van Meijeren reageert op ‘ophef’ rond corona-uitspraken: ‘Steeds hetzelfde trucje’

Vijf Joodse organisaties willen dat Tweede Kamerfracties ...

van haga

Van Haga: ‘Wat ons betreft gaan de daders zo snel mogelijk naar de gevangenis’

De leugen regeert. Minister De Jonge misleidde ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

187
0
We lezen graag je reactie!x