Bewustzijn

Verpleegster verzamelt bijzondere verhalen over bijna-doodervaringen

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dr. Penny Sartori werkte jarenlang op de intensivecareafdeling van een ziekenhuis in Wales. Ze verzamelde ervaringen van patiënten die bijna-doodervaringen hebben gehad.

De verhalen kwamen veelal overeen: mensen zagen familieleden die lang geleden waren overleden en bevonden zich in een tunnel die hen naar het licht leidde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dr. Sartori heeft de ervaringen gebundeld in een boek, ‘The Wisdom of Neart-Death Experiences’, waarin ze veel voorbeelden geeft van bijna-doodervaringen.

Groot effect

“Deze ervaringen zijn echt en vanwege de ontwikkelingen in de gezondheidszorg zullen steeds meer mensen een bijna-doodervaring krijgen,” zei ze. “Ze hebben een groot effect op mensen, die vaak hun leven aan zich voorbij zien gaan.”

Er zijn ook gevallen bekend van mensen die voor de bijna-doodervaring aan een serieuze ziekte leden en nadien helemaal herstelden. Dr. Sartori ontdekte dat patiënten zich vaak konden herinneren wat artsen deden of zeiden, hoewel de apparatuur liet zien dat ze geheel buiten bewustzijn waren.

Ook kinderen hebben bijna-doodervaringen. Het medische tijdschrift Critical Care Medicine schreef over een zes maanden oude baby die in het ziekenhuis bijna stierf aan een serieuze ziekte. Drie jaar later kreeg de jongen te horen dat zijn oma stervende was. Hij vroeg daarop aan zijn ouders: “Ging ze door de tunnel om God te ontmoeten?”

Park

Het 4-jarige zoontje van een Britse soldaat stierf bijna na een darmblokkade, maar wist uiteindelijk te herstellen. Enige maanden later vroeg de soldaat op zijn vrije dag aan zijn zoon wat hij wilde gaan doen. De jongen reageerde: “Ik wil weer naar ‘dat park’.”

Toen zijn vader hem vroeg welk park hij bedoelde zei hij: “Dat park waar ik kwam toen ik in het ziekenhuis door de tunnel ging. Er was een park met veel kinderen en schommels, met een wit hek eromheen. Ik probeerde over het hek te klimmen, maar een man hield me tegen en zei dat ik nog niet mocht komen. Hij stuurde me terug door de tunnel en ik was weer terug in het ziekenhuis.”

Lees ook: The children who have near-death experiences – then lead charmed lives: Study reveals youngsters as young as six months can have lucid visions

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

4 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

‘ Hij vroeg daarop aan zijn ouders: “Ging ze door de tunnel om God te ontmoeten?” ‘; is kinderlijke praat, God bestaat niet, Boeddha bestaat wel.

sylvia
sylvia
10 jaren geleden

Waarom bestaat god niet een boeddha wel? Heb je die gezien en kan je daar bewijs van geven? Voor dat jongetje bestaat God. Wees volwassen en respecteer dat. Als jij in boeddha gelooft leef dan ook volgens die normen en waarden. Dat is dat je jezelf boven geen enkel wezen hoger zet en elkaar respecteerd.
Ik hoop dat je dat inziet

Happy
Happy
10 jaren geleden

[quote name=”Kalki”]’ Hij vroeg daarop aan zijn ouders: “Ging ze door de tunnel om God te ontmoeten?” ‘; is kinderlijke praat, God bestaat niet, Boeddha bestaat wel.[/quote]
wat geeft jou precies het recht om te bepalen wat echt of niet echt is. persoonlijk geloof ik in geen enkele god of profeet waar mensen mee komen.
maar dat betekend niet dat ik denk dat anderen het mis hebben. je kunt nooit helemaal zeker zijn tenzij je god of boedha personlijk hebt ontmoet

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

[quote name=”sylvia”]Waarom bestaat god niet een boeddha wel? Heb je die gezien en kan je daar bewijs van geven? Voor dat jongetje bestaat God. Wees volwassen en respecteer dat. Als jij in boeddha gelooft leef dan ook volgens die normen en waarden. Dat is dat je jezelf boven geen enkel wezen hoger zet en elkaar respecteerd.
Ik hoop dat je dat inziet[/quote]
[quote name=”Happy”][quote name=”Kalki”]’ Hij vroeg daarop aan zijn ouders: “Ging ze door de tunnel om God te ontmoeten?” ‘; is kinderlijke praat, God bestaat niet, Boeddha bestaat wel.[/quote]
wat geeft jou precies het recht om te bepalen wat echt of niet echt is. persoonlijk geloof ik in geen enkele god of profeet waar mensen mee komen.
maar dat betekend niet dat ik denk dat anderen het mis hebben. je kunt nooit helemaal zeker zijn tenzij je god of boedha personlijk hebt ontmoet[/quote]

Hoeveel moorden, oorlogen etc. zijn er in naam van GOD gepleegd? En hoeveel moorden, oorlogen etc. in naam van de Boeddha?

De bijna-dood-ervaring leert je compassie te voelen en praktiseren, zoals gedoceerd door de Boeddha.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x