Homepagina » Buitenland » Syrische ‘doden’ uit nepvideo van gifgasaanval Douma komen naar Nederland. Valt het doek voor de oorlogshaviken?
Rusland: Syrische 'doden' uit nepvideo van gifgasaanval Douma komen naar Nederland. Valt het doek voor de oorlogshaviken?

Syrische ‘doden’ uit nepvideo van gifgasaanval Douma komen naar Nederland. Valt het doek voor de oorlogshaviken?

Rusland is van plan Syriërs naar Nederland te halen die waren te zien op beelden van de vermeende gifgasaanval in het Syrische Douma.

De Russische ambassadeur Alexander Sjoelgin zei in een interview met ITV News dat zijn land de ‘onvergeeflijke leugens’ over het incident aan het licht wil brengen.

De Russische autoriteiten willen volgens Sjoelgin in totaal 17 mensen uit Douma naar Den Haag brengen.

Speciale briefing

Het gaat onder meer om zeven mensen die ‘eenvoudig te identificeren zijn als stervende personen’ op videobeelden die door de Witte Helmen zijn gemaakt. Op die beelden zouden slachtoffers van de vermeende aanval te zien zijn.

Sjoelgin zei dat de zeven Syriërs zichzelf kunnen aanwijzen in de video. Dat moet gebeuren tijdens een ‘speciale briefing’ bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), die is gevestigd aan de Johan de Wittlaan in Den Haag.

Groot-Brittannië, de VS en Frankrijk hielden de Syrische regering verantwoordelijk voor de vermeende aanval op Douma. Zij voerden vervolgens een grootschalige raketaanval uit op doelen in het land.

Foto: Барвенковский Wikimedia Commons

[ANP]


Vind je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. zullen ze als dat gebeurd dan hun mond houden of gaan ze gewoon door met hun leugens ?
  rutte zal wel nergens vanaf weten toch?
  zullen ze hun exuces geven denk je neeeeeee ik denk van niet rutte is een aardsleugenaar dus die draait zich hier waarschijnlijk wel weer uit.

  23 likes
  • Ben benieuwd hoe Rutte zich er vanmiddag uitdraait. Er zijn al diverse moties van wantrouwen ingediend omtrent de zgn. ‘vergeten’ memo’s.

   Van mij mag dit afbraakkabinet vallen. De gewone burger is onder Rutte I II en III er niet op vooruitgegaan, integendeel.

   25 likes
  • Ben hoe dit afloopt.
   DE leugens van Rutte en consorten zullen alles doen om dit tegen te houden.

   18 likes
  • Rutte heeft een heeeeeel slecht MEMO!.
   Gewassen hersenen, waardoor hij geen eigen visie heeft maar uitvoert wat zijn duistere baas zegt.
   hij weet het waarschijnlijk zelf niet van zichzelf. Dus het grote wakker worden ligt op de loer en dat doet pijn..
   Zelfbewustzijn is dan ook minimaal.

   9 likes
   • Rutte en zijn kornuiten liegen alt tijden alles bij elkaar. Het is mij dan ook een raadsel dat dit soort boven water blijft. Zo scheurt op dit moment Bilderberger Pechtold door de bocht met hangen en wurgen. Aangaande de achtergebleven memo’s ten gunste van multinationals en ten nadele van het mkb. En ook Pechtold weet van niks…

    https://nos.nl/livestream/npo-politiek.html

    8 likes
    • Dat ze daar liegen is een ding, maar dat wisten we al lang. Maar wat ik van niemand hoor is de verontwaardiging over de afschaffing van de dividendbelasting. Het is van de gekke dat de multinationals weer profijt hebben ten koste van de gewone bevolking. Multinationals die al meer dan genoeg verdienen. 1,4 miljard per jaar gaat ons dat kosten. Er zijn al mensen die elk dubbeltje 1, 2 of 3 keer moeten omdraaien. Nog even en ze moeten elke cent een paar keer omdraaien als het al niet zover is. Wat een idioten daar in Den Haag. Hoe verzin je het.

     4 likes
   • MK u l t r a ?? nou.. denk het niet hoor bij hem, veel en nog veel erger
    eng gek wereldje

    0 likes
  • Vóór dit gebeurt, zijn al die mensen -helaas- alsnog gestorven. Als gevolg van de bombardementen of een “natuurlijke”dood….

   0 likes
 2. John van Dokkumburg

  Video slaat nergens op , heeft helemaal niets bewezen . Vanaf het begin heeft Rusland altijd alles ontkent , maar ze kunnen er zeker van zijn dat dit liegen hen nooit zal verlossen als er straks een aanklacht ingediend gaat worden doormiddel van een belangengroep die opkomt voor mensenrechten namens de vluchtelingen , een proces dat tot aan de wortels van de macht wellustelingen reikt .

  Ik heb al genoeg waarheid tegenover de fantasten opgeworpen , daarom is het niet noodzakelijk hier meer over te vertellen, de jeugd is nu eenmaal makkelijk te manipuleren – ten goed of ten kwade -, De roep naar zingeving weet ik uitstekend op waarde in te schatten, deze flitsjes blijven niet één keer langer dan een paar dagen in leven omdat ze nooit vertellen wat er echt is gebeurd , niet aan een vervolg onderzoek onderworpen en is het snel duidelijk dat we met niets anders te maken hebben dan met nepnieuws , zo eenvoudig werkt het , en zo ontkracht ik ook dit flitsnieuws uiterst effectief . … en met dit handvat leert het opschepperige deel van de wereld het zgn nepnieuws snel af … niks nieuwtjes , niks gemeenheid , door mijn wakkere nuchterheid blijft de vaste grond gewoon onder onze voeten liggen.

  1 likes
  • @John van Dokkumburg,

   Beste, ik weet natuurlijk niet hoe uw kijk is op de rest van de wereld echter ik volg uw commentaren nu al enige tijd.

   Zonder verder nog argumenten aan te dragen kan ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen dat u een TROL bent.

   Niet leuk om te horen maar helaas.
   U speelt de kaarten vwm betreft wel heel erg open.

   Gladiator

   27 likes
   • John van Dokkumburg

    @ Gladiator , u krijgt na het late uur zowaar even 13 duimpjes op uw verder lege commentaar in tegenstelling tot wat betere op inhoud afgaande bijdragen … maar die er nog geen heeft . Zoals u wilt , maar geloof me voor de smetteloze meningen in het veld heb ik genoeg verhelderd .

    Beste Gladiator, peinst u wel eens na over de zin van het leven en hoe u dat zinvolle leven hopelijk zorgeloos zou kunnen ervaren ? En past hier eventueel een leugen bij als u uw blik op de mensheid houd , aldus ook de rest van de mensheid goed van pas zou kunnen komen ?

    Al met al, heeft in navolging van een spiritueel persoon een meerwaarde in dit leven voor u ?

    2 likes
  • Goede gesproken. Ik sta hier op het punt om het NOS Jeugdjournaal te verbannen. Dat blijkt telkens weer een manipulatief zooitje propagandisten van het eerste uur te zijn.
   Ik bescherm mijn jeugdigen met de keiharde waarheid.

   Het mooie effect is dat ze dat WEL snappen en de bizarre verhaaltjes van het journaal niet.

   5 likes
 3. paulus de crosskabouter

  Of ze krijgen geen toestemming om het land binnen te komen vanwege het ‘russische gevaar’ of vanwege mogelijk maatschappelijk onwrichtrende effekten of.. vult u zelf maar in…

  11 likes
 4. Debat ” gekeken “.. dat was het dan weer.. WEER WEGGEKOMEN door KEI EN KEI KEIHARD te blijven ontkennen en geen echt fatsoenlijke, aannemelijke antwoorden te ( durven ??) geven op simpele vragen..
  We zijn echt verhandeld mensen door de ” v.o.c. ” van de grootste criminele bende van de vee-vee-day..
  Wij zijn het Vee en worden van onze sappige groene weides de slachthuizen in gejaagd, het is echt om te huilen en te gillen van ellende met deze waardeloze ” volksvertegenwoordiger ” ( uiteraard niet alleen hij, maar hij is wel de ” aanvoerder ” van het 12tal ( die er voor was het nederlands elftal… ook al om zeep geholpen..)

  kortom : er komt gewoon een sleepwet en een afschaffing van dat belastinggezeik met die ohhhhzoooo belangrijke bedrijvenbelangen zoals de oranje – aandelen – logo kapsel bea – shell o.a. !
  allemaal samengevat : de hele onfrisse soep wordt heel heet opgediend vanuit de deep state, en ruttelpruttel voert inderdaad alles uit wat hij moet doen voor zijn geld.. zo werkt het ook bij de Unie lever.. die als doel heeft de stoffen te scheiden en het Orgaan van laster te ontdoen..
  We worden beGVD voor de zoveelste keer, ook heel schijnheilig ” stemgedrag ” van de s g p ( ” staat graag prominent..) maar dat ter zijde.. de onderste steen van de m h 17 gaat er dan ook NOOIT komen, dat is afgelopen middag/avond met dit felle debat nog eens flink doorgedrongen, want hij zal en moet overal mee weg komen.. net als dat bonnetje en die zalige wodka – leugen van zijlstra die lekker is gebruikt.. ook is het opvallend dat alles elkaar opvolgt als een afwerking van een schilderij, eerst wordt er flink gemengd met de kleuren, vervolgens kwakt er een leugen bovenop voor de zoveelste keer.. en maar blijven doordrammen met die verheffing in de stem om maar glas en glashard te blijven volhouden dat hij er niets van kan heugen.. me neus!
  Hij LIEGT over alles!! Waar is die 1000 euro die ELKE NEDERLANDER zou krijgen dan ???
  ( ik ben niet op geld uit, maar hij heeft het g e z e g d .. ooit…)
  Nee.. Nederland is naar de klote, h e l e m a a l vrees ik na vanavond.. DOOD ZIJN WE GEMAAKT
  1. ORGAANWET MET RASSE SCHREDEN INGEVOERD
  2. SLEEPWET DOOR GEJAST, ONDANKS een NEE ( zoals de andere keren NIET LUISTEREN naar volk)
  3. NEPNIEUWS WET KOMT ER AAN ..
  4. ADEMTAX WET
  5. NIEUWE WET OP WIET
  6. DE LEUGENWET ( ” noem het een ” Onwaarheid ” zoals wilders al noemde

  ppff.. het maakt allemaal niet ( meer ) UITmensen, we komen gewoon niet in opstand, dat is het ..
  dus het schip Holland met de mooie wimpel en boegbeeld is vanaf vanavond DOOD

  er komt nog wel iets anders aan waardoor het zal schudden in den haag.. dat is zo zeker als een kloppende vinger die zweert..

  HOPEN OP EEN NIEUWE LANGE FRANS SONG DIE ZE DURVEN TE DRAAIEN !

  7 likes
 5. Lees onderstaande link maar, dan weet je dat een WOIII, m.i., niet zo heel ver meer kan zijn. De zionisten vinden Iran een bedreiging en pakken daarmee Syrië als een bedreiging mee in het pakket. Dit kan nooit goed gaan. De zionistische macht wil aan het roer blijven van de wereld met handel en wandel en vergeten dat zij degene zijn die veel bepalen in de wereldvrede doordat ze overal in alle gelederen de dienst -denken- uit te maken. Wie hier goed of fout is doet al helemaal niet meer ter zake. Het gaat om het kruitvat wat elk moment kan ontploffen. Of Pietje nu van Fransje vindt dat ie fout zit of Fransje vindt dat Pietje de grote boosdoener is. Het gaat zo ten koste van wereldwijde vrede en miljarden mensenlevens die op het spel staan. Plus de wereld zal daarmee een giga omwenteling ondergaan. Wie trekt als eerste aan de bel dat het zo richting totale vernietiging gaat??

  http://www.presstv.com/Detail/2018/04/25/559612/syria-russia-s-300-missile

  5 likes
 6. Je zou kunnen zeggen dat dit alweer allemaal genoeg redenen zijn voor de VS, Engeland en Frankrijk om Syrië weer eens goed plat te bombarderen of te bestoken met raketten als reaktie dat er totaal geen gifgas gebruikt is door de Russen of Assad!
  Of is dit misschien een hele goede reden om maar meteen eens Iran goed aan te gaan vallen en plat te bombarderen en natuurlijk de Nederlandse minister voor buitenlandse zaken de heer Blok zal er samen met heel Nederland zeker heel veel “begrip” voor hebben!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...

politiek leider

Politiek leider: ‘Dit geheime genootschap bepaalde dat Rusland de vijand is’

Vladimir Zjirinovski is de leider van de ...