Homepagina » Archeologie » Toegang naar de onderwereld ontdekt in Turkije
Toegang naar de onderwereld ontdekt in Turkije

Toegang naar de onderwereld ontdekt in Turkije

In enkele ruïnes in het zuidwesten van Turkije is een ‘poort naar de hel’ gevonden, zo hebben Italiaanse archeologen laten weten.

Het gaat om de poort die Pluto – Ploutonion in het Grieks of Plutonium in het Latijns – moest bewaken als onderdeel van de onderwereld.

Volgens historische bronnen zou de poort gelegen moeten zijn in het oude Hierapolis, vandaag de dag Pumakkale geheten. Voor de jaartelling werden de warmwaterbron en terrassen in het gebied als iets heilzaams gezien, waardoor de stad Hieropolis werd gesticht.

Filippus

De ontdekking is gedaan door een team archeologen onder leiding van hoogleraar Francesco D’Andria van de Universiteit van Salento. Twee jaar geleden beweerde D’Andria het graf van Filippus, één van de twaalf apostelen van Jezus, te hebben gevonden.

Hierapolis werd in 190 voor Christus gesticht door Eumenes II van Pergamon en viel in 133 voor Christus in Romeinse handen.

D’Andria vond het Plutonium door de herkomst van de warmwaterbron te herleiden. Ze troffen nieuwe ruïnes aan, die mogelijk het gevolg waren van aardbevingen waar de stad in latere eeuwen door werd getroffen. De archeologen ontdekten inscripties die verwezen naar de goden van de onderwereld: Pluto (Hades) en Korè (Persephone).

De archeologen vonden ook tempelresten en een aantal treden boven de grot, die overeenkwamen met de beschrijvingen van de vindplaats in oude geschriften. “Mensen konden de heilige rituelen vanaf de traptreden zien, maar ze mochten het gebied bij de opening niet betreden. Alleen priesters mochten voor de poort verschijnen.”

Cybele

Bij de poort offerden hallucinerende priesters stieren aan Pluto. Alleen kinderen van Cybele, de Frygische vruchtbaarheidsgodin, konden de poort naar de hel zonder enige vorm van schade betreden.

In Rome was er zowel de cultus van Isis als die van Cybele. In eerste instantie werd Romeinse burgers verboden om aan de hectische ceremonieën ter ere van Cybele deel te nemen. De Isiscultuur was veel rustiger, vergelijkbaar met de cultus van Demeter, de godin van het graan. Daar at men brood dat besmet was met de schimmel van moederkoren, wat in feite LSD opleverde.

Hierapolis trok veel pelgrims aan, die de wateren bij de tempel betraden en niet ver van de grot sliepen. Ze kregen visioenen en profetieën door. Het water uit de diepte van Hierapolis had een hallucinerende werking.

“Deze ontdekking is uitzonderlijk omdat de informatie uit oude geschriften en historische bronnen voor ons een stuk duidelijker is geworden,” zei Alister Filippini van de Universiteit van Palermo. Het Plutonium werd in de zesde eeuw vernietigd door de christenen.

Bron: Discoverynews.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jeroen Ebelties schreef:

  Het gaat hier wel om een toegang..
  Ik denk echter wel dat de toegang van af de andere kant is en aan deze kant van de poort exit of uitgang hoort te staan..

  0 likes
 • Wouter schreef:

  Interessant, maar bestaat de hel? En zo ja, waar? Is de hel in de aarde? Waarom leven “demonen” altijd ondergronds? Waarom zien we ufo’s vulkanen in gaan? Vragen vragen vragen…

  0 likes
 • pietje schreef:

  Ik denk dat de hel is……waar wij nu in leven als slaafjes !

  0 likes
 • Thrive movement schreef:

  [quote name=”pietje”]Ik denk dat de hel is……waar wij nu in leven als slaafjes ![/quote]

  Zo is het!
  NWO hel in wording aan de oppervlakte:

  VS-fascisme: de ‘New World Order’ aan de horizon..?
  http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/vs-fascisme-de-new-world-order-aan-de-horizon/comment-page-1/

  0 likes
 • de ziener schreef:

  galactiche onderwereld droom
  G. O. D.

  0 likes
 • Trudy schreef:

  De toegang tot de onderwereld ondekt in Turkije? Werkelijk, die poorten naar de hel heb ik allang geleden ontdekt, namelijk in de nederlandse politiek!!!

  0 likes
 • ayxena schreef:

  wij zijn daar in 2006 wekelijks geweest we hebben heel veel foto’s van pumkalle
  ivm onze reis naar spanje om ons te vestigen zullen we de komende week wel wat foto’s sturen naar niburu

  PS nog ongeveer 300km rijden zijn we bij de plaats van bestemming

  Namasté

  Ayse Johan; en Joyce en Julya

  0 likes
 • Cathy schreef:

  Als er zo een poort is hoop ik dat er dan ook poorten zijn die wel positief zijn .Hier op Aarde is de hel met al die oorlogen ,honger ,kinder -dierenmishandelingen ,drugs ,Geld aftroggelaars ,ziekmakers en noem maar op als ik dit op moet schrijven ben ik weer tot volgend jaar passen bezig .Wat nog maar net voorbij is .

  0 likes
 • fremdkörper schreef:

  Toch weer zo’n onzorgvuldigheidje waar ik voldoende de kriebels van krijg om te reageren: ” wat in feite LSD opleverde”.
  Niks feitelijks aan. In feite is het zo dat LSD kan worden gesynthetiseerd (gemaakt) uit alkaloïden (stoffen) aanwezig in moederkoren. Best een groot verschil.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  griepseizoen

  Heel opmerkelijk: géén griepseizoen op zuidelijk halfrond. Hoe kan dat?

  In Zuid-Afrika begint het griepseizoen al 36 ...

  duitse

  Het tij keert: Duitse volk zegt massaal ‘nein’ tegen beperkingen

  Afgelopen weekend demonstreerden tienduizenden mensen (de schattingen ...

  >