Archeologie

Toegang naar de onderwereld ontdekt in Turkije

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In enkele ruïnes in het zuidwesten van Turkije is een ‘poort naar de hel’ gevonden, zo hebben Italiaanse archeologen laten weten.

Het gaat om de poort die Pluto – Ploutonion in het Grieks of Plutonium in het Latijns – moest bewaken als onderdeel van de onderwereld.

Volgens historische bronnen zou de poort gelegen moeten zijn in het oude Hierapolis, vandaag de dag Pumakkale geheten. Voor de jaartelling werden de warmwaterbron en terrassen in het gebied als iets heilzaams gezien, waardoor de stad Hieropolis werd gesticht.

Filippus

De ontdekking is gedaan door een team archeologen onder leiding van hoogleraar Francesco D’Andria van de Universiteit van Salento. Twee jaar geleden beweerde D’Andria het graf van Filippus, één van de twaalf apostelen van Jezus, te hebben gevonden.

Hierapolis werd in 190 voor Christus gesticht door Eumenes II van Pergamon en viel in 133 voor Christus in Romeinse handen.

D’Andria vond het Plutonium door de herkomst van de warmwaterbron te herleiden. Ze troffen nieuwe ruïnes aan, die mogelijk het gevolg waren van aardbevingen waar de stad in latere eeuwen door werd getroffen. De archeologen ontdekten inscripties die verwezen naar de goden van de onderwereld: Pluto (Hades) en Korè (Persephone).

De archeologen vonden ook tempelresten en een aantal treden boven de grot, die overeenkwamen met de beschrijvingen van de vindplaats in oude geschriften. “Mensen konden de heilige rituelen vanaf de traptreden zien, maar ze mochten het gebied bij de opening niet betreden. Alleen priesters mochten voor de poort verschijnen.”

Cybele

Bij de poort offerden hallucinerende priesters stieren aan Pluto. Alleen kinderen van Cybele, de Frygische vruchtbaarheidsgodin, konden de poort naar de hel zonder enige vorm van schade betreden.

In Rome was er zowel de cultus van Isis als die van Cybele. In eerste instantie werd Romeinse burgers verboden om aan de hectische ceremonieën ter ere van Cybele deel te nemen. De Isiscultuur was veel rustiger, vergelijkbaar met de cultus van Demeter, de godin van het graan. Daar at men brood dat besmet was met de schimmel van moederkoren, wat in feite LSD opleverde.

Hierapolis trok veel pelgrims aan, die de wateren bij de tempel betraden en niet ver van de grot sliepen. Ze kregen visioenen en profetieën door. Het water uit de diepte van Hierapolis had een hallucinerende werking.

“Deze ontdekking is uitzonderlijk omdat de informatie uit oude geschriften en historische bronnen voor ons een stuk duidelijker is geworden,” zei Alister Filippini van de Universiteit van Palermo. Het Plutonium werd in de zesde eeuw vernietigd door de christenen.

Bron: Discoverynews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen Ebelties
Jeroen Ebelties
9 jaren geleden

Het gaat hier wel om een toegang..
Ik denk echter wel dat de toegang van af de andere kant is en aan deze kant van de poort exit of uitgang hoort te staan..

Wouter
Wouter
9 jaren geleden

Interessant, maar bestaat de hel? En zo ja, waar? Is de hel in de aarde? Waarom leven “demonen” altijd ondergronds? Waarom zien we ufo’s vulkanen in gaan? Vragen vragen vragen…

pietje
pietje
9 jaren geleden

Ik denk dat de hel is……waar wij nu in leven als slaafjes !

Thrive movement
Thrive movement
9 jaren geleden

[quote name=”pietje”]Ik denk dat de hel is……waar wij nu in leven als slaafjes ![/quote]

Zo is het!
NWO hel in wording aan de oppervlakte:

VS-fascisme: de ‘New World Order’ aan de horizon..?
http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/vs-fascisme-de-new-world-order-aan-de-horizon/comment-page-1/

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x