Buitenland

Filipijnse boeren vernielen proefvelden met gentech-gewassen

Help anderen door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Filipijnen hebben boeren een onderzoekscentrum van de overheid bestormd waar onderzoek wordt gedaan naar genetisch gemanipuleerde gewassen.

Ze vernielden een gebied ter grootte van 10 voetbalvelden met transgene rijst. Volgens de boeren staat niet vast dat gmo’s veilig zijn voor menselijke consumptie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Ze zijn verder van mening dat de wereldwijde honger niet moet worden opgelost door genetisch gemodificeerde gewassen, maar door het terugdringen van de armoede.

Paard van Troje

“De gouden rijst is vergif,” zei boer Willy Marbella. De boeren vielen de rijstvelden in Pili in de provincie Camarines Sur aan uit bezorgdheid dat ze de genetisch gemanipuleerde rijstsoort op den duur op hun eigen akkers zullen aantreffen, waardoor hun producten mogelijk worden geboycot zoals in het geval van de genetisch aangepaste graansoort van Monsanto op een akker in Oregon afgelopen mei. Japan en Zuid-Korea stelden daarna onmiddellijk een verbod in op de import van Amerikaans graan.

Gouden rijst bevat bètacaroteen, een precursor voor vitamine A. Naar schatting sterven er ieder jaar wereldwijd twee miljoen mensen als gevolg van een tekort aan vitamine A. Greenpeace ziet de gouden rijst als het paard van Troje voor gentechnologie. Een aantal wetenschappers uitte bezwaren tegen een experiment in China met gouden rijst op jonge kinderen nog voordat de rijst op dieren was getest.

Het International Rice Research Institute, dat is opgezet door Ford en Rockefeller, zet de boeren in een persbericht weg als slecht geïnformeerde vandalen.

Volgens de boeren worden te veel studies naar genetisch aangepaste gewassen uitgevoerd door organisaties die rechtstreeks betrokken zijn bij de gentech-gewassen.

Vorige week donderdag gingen Indiase boeren uit 20 verschillende provincies de straat op om te protesteren tegen de grote zaadbedrijven. Ze willen dat deze biotechbedrijven hun land per direct verlaten.

Bron: Newscientist.com, Rawstory.com Foto: Sikwal-GMO

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
10 jaren geleden

‘Het International Rice Research Institute, dat is opgezet door Ford en Rockefeller, zet de boeren in een persbericht weg als slecht geïnformeerde vandalen.’

Die kennen we onderhand wel. De oude trucendoos. Werkt niet meer.

Dappere mensen en heel goed geïnformeerd die Filipijnen.

Ahura Mazda
Ahura Mazda
10 jaren geleden

een voorbeeld voor de rest van de wereld.

deze boeren hebben pas GUTS!!!

cathy
cathy
10 jaren geleden

goed zo alles wat die trollen hebben aangericht vernietigen nu het nog kan het is een stom bedrijf .

Ken
Ken
10 jaren geleden

En terecht! Don’t mess with nature!

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x