Homepagina » Buitenland » Filipijnse boeren vernielen proefvelden met gentech-gewassen
Filipijnse boeren vernielen proefvelden met gentech-gewassen

Filipijnse boeren vernielen proefvelden met gentech-gewassen

In de Filipijnen hebben boeren een onderzoekscentrum van de overheid bestormd waar onderzoek wordt gedaan naar genetisch gemanipuleerde gewassen.

Ze vernielden een gebied ter grootte van 10 voetbalvelden met transgene rijst. Volgens de boeren staat niet vast dat gmo’s veilig zijn voor menselijke consumptie.

Ze zijn verder van mening dat de wereldwijde honger niet moet worden opgelost door genetisch gemodificeerde gewassen, maar door het terugdringen van de armoede.

Paard van Troje

“De gouden rijst is vergif,” zei boer Willy Marbella. De boeren vielen de rijstvelden in Pili in de provincie Camarines Sur aan uit bezorgdheid dat ze de genetisch gemanipuleerde rijstsoort op den duur op hun eigen akkers zullen aantreffen, waardoor hun producten mogelijk worden geboycot zoals in het geval van de genetisch aangepaste graansoort van Monsanto op een akker in Oregon afgelopen mei. Japan en Zuid-Korea stelden daarna onmiddellijk een verbod in op de import van Amerikaans graan.

Gouden rijst bevat bètacaroteen, een precursor voor vitamine A. Naar schatting sterven er ieder jaar wereldwijd twee miljoen mensen als gevolg van een tekort aan vitamine A. Greenpeace ziet de gouden rijst als het paard van Troje voor gentechnologie. Een aantal wetenschappers uitte bezwaren tegen een experiment in China met gouden rijst op jonge kinderen nog voordat de rijst op dieren was getest.

Het International Rice Research Institute, dat is opgezet door Ford en Rockefeller, zet de boeren in een persbericht weg als slecht geïnformeerde vandalen.

Volgens de boeren worden te veel studies naar genetisch aangepaste gewassen uitgevoerd door organisaties die rechtstreeks betrokken zijn bij de gentech-gewassen.

Vorige week donderdag gingen Indiase boeren uit 20 verschillende provincies de straat op om te protesteren tegen de grote zaadbedrijven. Ze willen dat deze biotechbedrijven hun land per direct verlaten.

Bron: Newscientist.com, Rawstory.com Foto: Sikwal-GMO

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. ‘Het International Rice Research Institute, dat is opgezet door Ford en Rockefeller, zet de boeren in een persbericht weg als slecht geïnformeerde vandalen.’

  Die kennen we onderhand wel. De oude trucendoos. Werkt niet meer.

  Dappere mensen en heel goed geïnformeerd die Filipijnen.

  0 likes
 2. een voorbeeld voor de rest van de wereld.

  deze boeren hebben pas GUTS!!!

  0 likes
 3. goed zo alles wat die trollen hebben aangericht vernietigen nu het nog kan het is een stom bedrijf .

  0 likes
 4. En terecht! Don’t mess with nature!

  0 likes
 5. Ik vind dit wel ver gaan hoor. Je kunt natuurlijk gevoelsmatig tegen genetische manipulatie zijn, maar je weet gewoon niet of het slecht is of niet. Als je dan spullen gaat vernielen op basis van je eigen gevoel, dan denk ik niet dat je verantwoord bezig bent.

  0 likes
 6. In Amerika wordt je gearresteerd als je er een eigen tuin op nahoud, en dan komt monsanto met gemodificeerd zaad welk dan gezond moet zijn, wat klopt er niet in dit plaatje…
  David Icke heeft gelijk, zijn lezing van 2012 heeft mij in ieder geval de ogen geopend.
  Als je hierin interesse hebt kun je zijn lezing hier volgen, het is wel een erg lange zitting, maar waanzinnig interessant, je blijft aan de buis gekleefd..

  http://www.youtube.com/watch?v=hFzQeRXFInA

  0 likes
 7. [quote name=”Hannes Ermand”]Ik vind dit wel ver gaan hoor. Je kunt natuurlijk gevoelsmatig tegen genetische manipulatie zijn, maar je weet gewoon niet of het slecht is of niet. Als je dan spullen gaat vernielen op basis van je eigen gevoel, dan denk ik niet dat je verantwoord bezig bent.[/quote]

  Dan eet jij die troep toch op….!!!

  0 likes
 8. Hannes Ermand, monsanto heeft misschien al wel miljoenen doden op hun naam staan met hun vergif, in oorlogstijd maar ook nu en dan maak jij je druk om een veldje wat plat geslagen word.
  Blijkbaar weet je zeer weinig van dit onderwerp, er zijn genoeg bewijzen dat GMO kankerverwekkend is en anders wel de zeer zware vergiften die gebruikt worden bij deze gewassen.

  0 likes
 9. Ja, Hannes, beetje dom om uit te gaan van een gevoel… Die mensen weten wel meer dan alleen een gevoel.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

jensen

Jensen: ‘Agenda 2030 wordt nu al uitgerold in Nederland, zonder dat je het ziet’

Wat zijn de plannen voor de komende ...

artsen

81 artsen komen in verzet en schrijven brandbrief tegen coronabeleid: ‘Wij maken ons grote zorgen’

81 artsen hebben een openbare brandbrief geschreven ...