Great ResetMens en Dier

Filmpje: Great Reset-architect Yuval Harari doet wel heel bizarre uitspraken over Nieuwe Wereldorde

Help anderen door dit artikel met kennissen op je socials te delen!

Yuval Noah Harari, adviseur van het World Economic Forum, doet de Nieuwe Wereldorde af als ‘onzin’ en ‘fantasie’.

In de Lex Fridman Podcast ging de Great Reset-architect in op de ‘complottheorie’ rond de Nieuwe Wereldorde. Harari denkt niet dat machtige individuen de wereld naar hun hand kunnen zetten. Daar is de wereld te ‘complex’ voor, zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens deze ‘complottheorie’ is er een klein groepje, een cabal, die in het geheim bepaalt wat er in de wereld gebeurt, aldus Harari. “Alle oorlogen, alle revoluties, alle epidemieën, alles wat er gebeurt, wordt bepaald door deze kleine groep mensen, die uiteraard kwaadaardig zijn en slechte bedoelingen hebben.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Utopische fantasie

Hij benadrukte dat deze theorie al duizenden jaren rondgaat.

“De oorlog in Oekraïne, het Israëlisch-Palestijns conflict, 5G-technologie, COVID-19. Het is simpel. Er is een wereldwijde cabal en die zit overal achter,” zei Harari, die toevoegde dat ‘de Joden’ of ‘de vrijmetselaars’ vervolgens aangewezen kunnen worden als de boosdoeners.

“Hier komt een utopische fantasie uit voort. ‘Als we die kleine cabal uitschakelen, lossen we alle problemen in de wereld op. Verlossing!’ Het is simpel, het is aantrekkelijk en dat is waarom zoveel mensen het geloven,” beweerde hij.

Nazi’s

Harari, volgens demissionair premier Rutte ‘een ongelooflijk knappe vent’, vergeleek de Nieuwe Wereldorde vervolgens met het nazisme door te stellen dat de nazi’s ook geloofden dat er een cabal was die probeerde de wereld te beheersen.

“De nazi’s zeiden dat de Joden de wereld beheersten. Werk de Joden weg en je lost alle wereldproblemen op,” zei Harari, die in mei nog via de achterdeur naar binnen glipte bij de geheimzinnige Bilderbergconferentie.

4.7 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Robin
Robin
8 maanden geleden

Ik kan niks met dit artikel. Wat wil je hier nu zeggen? Op de eerst alinea na kan ik voor wat er verder in dit artikel staat alleen maar eens zijn met Harari. Ik denk dat het redelijk klopt voor wat betreft hij hier zegt…

Harald
Harald
8 maanden geleden

Ja hoor eerst fulmineren dat er te veel mensen zijn e.d. en dat daar een klein groepje mensen achter zit, de Cabal en nu KEIHARD ontkennen.
Wil ie zijn huid redden of is het gewoon bedoeld om nog meer verwarring te stichten?

Vlinder
Vlinder
8 maanden geleden

Snappen wij hier nog iets van???

Margie
Margie
8 maanden geleden

Die kloot is knettergek. Snap niet dat daar nog mensen bang voor moeten zijn. Dit zwaar gepeste ventje moet een keer goed wat voor zijn kont krijgen.

Back to top button
120
0
We lezen graag je reactie!x