Binnenland

Huisarts doet wat Rutte nalaat, start campagne die volksgezondheid wél bevordert

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanaf woensdagavond worden de coronaregels aangescherpt. De besmettingscijfers moeten volgens premier Rutte sneller naar beneden. “Het is in de ziekenhuizen op veel plekken pompen of verzuipen,” zei hij op een persconferentie met coronaminister De Jonge.

Rutte komt met een verzwaringspakket voor het hele land dat twee weken geldt. In regio’s waar veel ‘coronabesmettingen’ zijn, overweegt het kabinet verder om een avondklok in te stellen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Dat het in de ziekenhuizen pompen of verzuipen is, heeft volgens velen niet te maken met het coronavirus, maar met de kaalslag in de zorg. We betalen ruim 2 miljard zorgpremie per maand met zijn allen in Nederland, daarvoor krijgen we een systeem dat bij 3000 opnames in de ziekenhuizen al op tilt slaat, reageert Vester71.

Gemeenteraadslid van Den Haag Richard de Mos voegt toe: “Het sluiten van ziekenhuizen, het ontslaan van tienduizenden medewerkers uit de zorgsector, het terugbrengen van het aantal ic-bedden, het met miljarden euro’s tegelijk snijden in de gezondheidszorg werd business as usual tijdens Rutte 3. Niets daarover bij de persconferentie.”

Incompetent kabinet

Huisarts Martin Voerknecht constateert dat het kabinet steeds meer zinloze maatregelen neemt die fors meer nevenschade betekenen en die weinig effect zullen hebben. Hij heeft daarom besloten een campagne te starten die de volksgezondheid wél zal bevorderen.

Buiten sporten is erg gezond, zonlicht bevordert uw weerstand meer dan de adviezen van het kabinet om u op te hokken, afvallen door bewegen is gezonder dan isolatie thuis, knuffelen is belangrijker dan handen wassen, een positieve levensinstelling sterkt uw weerstand, als de zon verdwijnt mag u vitamine D uit een potje aanvullen en fijne muziek en ontspanning zijn bijdragender dan Hugo de Jonge met zijn paniekpolitiek, zegt Voerknecht.

“Stop de suggestie van controle op mother nature door een incompetent kabinet,” aldus de huisarts.

4.6 169 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

53 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eva
Eva
3 jaren geleden

Hehe… Dit klinkt me als muziek in de oren! Veel dank, lieve huisarts, voor het verspreiden van gezond verstand!

rop
rop
3 jaren geleden

En terecht, deze huisarts heeft gelijk ,hij durft het te zeggen en veel van zijn collega’s niet, en wat Rutte betreft, hij kan beetje met zijn vriendje gaan rollebollen.

Erik
Erik
3 jaren geleden

Dom en Dommer experimenteren met mensen zoals in WWII schoften zijn het

Richard
Richard
3 jaren geleden

Te laat.

Back to top button
53
0
We lezen graag je reactie!x