Buitenland

Verzetsheldin ontmaskert het Israëlische bezettingsregime. Op deze barbaarse manier wordt ze behandeld

Help door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De 16-jarige Palestijnse Ahed Tamimi werd opgepakt nadat ze had geprobeerd Israëlische bezettingssoldaten van haar erf te verdrijven. Beelden hiervan worden al weken veelvuldig gedeeld op internet.

Ze is aangeklaagd wegens ‘het in gevaar brengen van de Israëlische veiligheid’. De manier waarop deze beschuldiging tot stand is gekomen, is niet ongewoon, maar eerder standaardprocedure bij de aanhouding van alle Palestijnen, schrijft de Belgische oud-politicus Lode Vanoost.

Ahed werd opgepakt tijdens een nachtelijke raid waarbij niet minder dan 30 Israëlische soldaten haar huis binnenvielen.

Psychologische folteringen

Mensen aanhouden met veel brutaal machtsvertoon in het holst van de nacht is het eerste onderdeel van de psychologische folteringen die Israël toepast, aldus Vanoost.

Na de aanhouding werd Ahed overgeplaatst naar een onverwarmde cel met permanente felle verlichting.

Er wordt voortdurend van gevangenis gewisseld, waarbij transport in zeer ongemakkelijke omstandigheden onderdeel van de strategie is.

Ontvoering

Op de meest bizarre tijden moest ze voor de militaire rechter verschijnen en steeds werd haar aanhouding met enkele dagen verlengd om onzekerheid te scheppen. Hiermee overtreedt Israël de Geneefse Conventie.

Het gevangennemen van burgers in bezette gebieden door een bezettende militaire macht wordt door de Conventie ‘ontvoering’ genoemd.

Buiten beeld werd Ahed voortdurend ondervraagd zonder de aanwezigheid van een familielid of vertrouwenspersoon, iets wat zelfs in Israël wettelijk verplicht is.

Veel sympathie

De moedige houding van Ahed is al jaren een virale hit, schrijft Vanoost. “Haar ongewapend verzet tegen een overmachtige, tot de tanden bewapende bezetter heeft veel sympathie losgemaakt in de wereld.”

Dit is geen conflict, maar een bezetting, constateert hij. Palestijns verzet tegen die bezetting is legitiem volgens het internationaal recht en VN-resoluties.

Desinformeren

De aanwezigheid van Israëlische soldaten in Palestina is daarentegen niet legitiem.

Media die spreken van ‘Israëlische veiligheidstroepen’ in plaats van een ‘bezettingsmacht’ desinformeren het publiek en zijn medeplichtig aan het instandhouden van het onrecht van 50 jaar bezetting, besluit Vanoost.

Foto: Qais Abushamra/Anadolu Agency

[DeWereldMorgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eksegese
eksegese
5 jaren geleden

Het wil nog steeds maar moeilijk tot de rest van de wereld doordringen wat ze daar in hun schild voeren met de holocaust als excuus

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
Jaya
Jaya
5 jaren geleden

Die Israëlitische bezettingsmacht zijn idd. een stelletje barbaren.

raptor
raptor
5 jaren geleden

Dat meisje heeft alle geluk van de wereld dat zij is gearresteerd door de Israëlische politie. Over wat een joods meisje opgepakt door “palestijnse” arabieren zou moeten ondergaan wil ik niet eens na denken.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

39
0
We lezen graag je reactie!x