Het Complot

Succesvolle aanslagen 9/11 gevierd tijdens Poerim

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al ruim 11 jaar wordt in Israël het succes van de aanslagen op 11 september 2001 tegen de Verenigde Staten van Amerika gevierd.

Tijdens het Poerimfeest verkleden kinderen zich als brandende Twin Towers met exploderende vliegtuigen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/banner4.png

Op dit feest herdenkt men in het jodendom het Joodse volk dat in de vijfde eeuw voor Christus in ballingschap leefde in het Perzische Rijk. Koning Achasjveros had de Jodin Ester (Hadassa) tot vrouw genomen en daarmee werd zij ook koningin.

Feestdag

Haar neef en pleegvader was ter ore gekomen dat de Perzische hoveling Haman een complot aan het smeden was om de Joden uit te roeien. Mordechai deelde dit aan Ester mee en dankzij haar positie wist zij dit aan haar gemaal de Perzische koning over te brengen zodat er op tijd tegenmaatregelen genomen konden worden. De potentiële doemdag voor de Joden veranderde in een feestdag. Poerim, ook wel het Lotenfeest genoemd, valt in het vroege voorjaar.

De Israëlische schoolkinderen die tijdens Poerim verkleed gaan als brandende Twin Towers zijn niet de enigen die de succesvolle operatie van Israël tegen de VS vieren.

Succesvolle aanslagen 9/11 gevierd tijdens Poerim

Op de vroege ochtend van 11 september 2001 dansten vijf Mossad-spionnen voor camera’s die ze hadden opgesteld in Liberty State Park in New York. De camera’s waren gericht op de toen nog onbeschadigde Twin Towers.

Een voorbijganger belde de politie die de spionnen arresteerde en enkele duizenden dollars in beslag nam. In het geheim werd het vijftal op verzoek van de Israëlische regering teruggevlogen naar Israël.

Later gaven de spionnen toe betrokken te zijn geweest bij de aanslagen, maar ontkenden ze dat ze explosieven in de torens hadden geplaatst. Het was enkel hun taak om de gebeurtenis te documenteren.

Bron: Presstv.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rijst
Rijst
11 jaren geleden

Ziek!

Pablo
Pablo
11 jaren geleden

En dat de overheden over de hele wereld nog steeds voortborduren alsof het aanslag door Moslims is gepleegd..diep triest die gasten..

Sparkie
Sparkie
11 jaren geleden

Wie zegt nou dat alles wat je hier leest ook echt werkelijk waar is?
Die foto kan wel overal gemaakt zijn, wie zegt dat het joodse jongetjes zijn die hieronder zitten het kunnen ook wel Palestijnse jongetjes zijn.

Dit zal wel niet geplaatst worden maar ik wou het toch even kwijt

guitje74
guitje74
11 jaren geleden

http://www.shalomlife.com/culture/18828/kids-purim-costume-idea-the-burning-twin-towers-photo/

Popular news website Ynet originally posted the image, with the headline “Twin Towers and other costumes this Purim.” After several commenters remarked about how the title was almost as distasteful as the costume itself, the publication chose to remove it.

Back to top button
37
0
We lezen graag je reactie!x