Homepagina » Archeologie » Deelde mens de aarde met dino’s? Hoorn Triceratops gedateerd op 33.500 jaar oud
Deelde mens de aarde met dino's? Hoorn Triceratops gedateerd op 33.500 jaar oud

Deelde mens de aarde met dino’s? Hoorn Triceratops gedateerd op 33.500 jaar oud

In de Amerikaanse staat Montana is een hoorn van een Triceratops gevonden die gedateerd is op 33.500 jaar oud. De vondst druist in tegen de algemeen geaccepteerde opvatting dat dinosaurussen 65 miljoen jaar zijn uitgestorven. Deelde de mens de aarde duizenden jaren geleden met dino’s?

De hoorn is in mei 2012 opgegraven en wordt bewaard in een museum. Het fossiel is gedateerd door de Universiteit van Georgia. Aan de hand van C14-datering werd vastgesteld dat verschillende fragmenten van de hoorn 33.500 jaar oud zijn.

Triceratops, wat ‘driehoorngezicht’ betekent, is een geslacht van plantenetende dinosaurussen die tijdens het late Krijt in het huidige Noord-Amerika leefde. Men vermoedt dat Triceratops 66 miljoen geleden is uitgeroeid door de inslag van een meteoriet. Wetenschappers van de Paleochronology Group stellen dat de dinosaurussen niet miljoenen jaren geleden zijn uitgestorven en dat er afdoende bewijs is waaruit blijkt dat ze 23.000 jaar geleden nog leefden.

De C14-dateringsmethode wordt pas sinds kort gebruikt om de ouderdom van dinosaurusbotten te bepalen. Wetenschappers dateren ze doorgaans door vulkanische lagen onder of boven de fossielen te dateren, een methode die volgens de Paleochronology Group erg onnauwkeurig is.

De groep heeft nog meer dinosaurusbotten onderzocht, die allemaal duizenden in plaats van miljoenen jaren oud zouden zijn. Talrijke onafhankelijke onderzoekers zeggen dat er bewijs is dat de mens en dinosaurussen ooit samen over de aarde zwierven.

In maart 2005 schreef paleontoloog Mary Schweitzer in vakblad Science over de ontdekking van zacht weefsel in het been van een 68 miljoen jaar oude Tyrannosaurus rex. De vondst leidde tot controverse omdat wetenschappers aannemen dat eiwitten in zacht weefsel hooguit één miljoen jaar lang bewaard kunnen blijven.

De groep heeft de wetenschappelijke gemeenschap uitgedaagd het onderzoek te herhalen. Tot nu toe heeft niemand de uitdaging aangenomen. Alle pogingen om de onderzoeksresultaten te presenteren zijn tegengehouden.

[Ancient Origins]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
redice
redice
6 jaren geleden

“Alle pogingen om de onderzoeksresultaten te presenteren zijn tegengehouden.”

deze zin vat alles mooi samen. en zo gaat dat met elk wetenschappelijk onderzoek. bekrompenheid van de wetenschappelijke wereld om hun begane fouten en foute theorien toe te geven en diegenen die wel bereid zijn worden verketterd en hun carriere stukgemaakt…

Frans
Frans
6 jaren geleden

En. dat komt dan mooi uit, want de aarde is in zijn huidige vorm niet ouder dan 25 miljoen jaar en bestaat niet eens nog eens 25 miljoen jaar.

De Flintstones, (tekenfilm), hadden dino’s als werkdieren. Dus wie weet, ook olifanten worden als werkdieren gebruikt.
De koolstofdateringmethode is een dwaalspoor. Ze is rechtlijnig. De berekening is juist maar de uitkomst is fout.
Alle ontwikkelingen op aarde zijn in ‘sprongen’ tot stand gekomen.

yehante
yehante
6 jaren geleden

Waarom is dit geen wereldnieuws??
Dit is toch fantastisch!

Hawks
Hawks
6 jaren geleden

Zou spectaculair nieuws zijn. Tocch heb ik wat kritische kanttekeningen:

– de geciteerde Mary Schweitzer is gelieerd aan een organisatie die opereert op het snijvlak van religie en wetenschp. Hun missie is voornamelijk om aan te tonen dat evolutie niet bestaat en dat de wereld niet ouder kan zijn dan 6000 jaar (of zoiets). http://biologos.org/about

– de wetenschappers achter Paleochronology Group promoten wel heel zwaar creationisme.

Mijn conclusie? Deze uitkomsten met gebruikmaking van een discutable techniek (voor het vaststellen van de leeftijd van botten) passen we heel goed in een bepaald straatje.

x

Check Also

10.000 jaar oude rotstekeningen hinten op verloren Indiase beschaving. Experts staan verbaasd

10.000 jaar oude rotstekeningen hinten op verloren Indiase beschaving. Experts staan verbaasd

In de Indiase staat Maharashtra zijn rotstekeningen ...

De mens stamt af van aliens. Volgens een vooraanstaande wetenschapper is dit het bewijs

De mens stamt af van aliens. Volgens een vooraanstaande wetenschapper is dit het bewijs

Mensen die op aarde leven zijn afstammelingen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x