Archeologie

Deelde mens de aarde met dino’s? Hoorn Triceratops gedateerd op 33.500 jaar oud

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Amerikaanse staat Montana is een hoorn van een Triceratops gevonden die gedateerd is op 33.500 jaar oud. De vondst druist in tegen de algemeen geaccepteerde opvatting dat dinosaurussen 65 miljoen jaar zijn uitgestorven. Deelde de mens de aarde duizenden jaren geleden met dino’s?

De hoorn is in mei 2012 opgegraven en wordt bewaard in een museum. Het fossiel is gedateerd door de Universiteit van Georgia. Aan de hand van C14-datering werd vastgesteld dat verschillende fragmenten van de hoorn 33.500 jaar oud zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Triceratops, wat ‘driehoorngezicht’ betekent, is een geslacht van plantenetende dinosaurussen die tijdens het late Krijt in het huidige Noord-Amerika leefde. Men vermoedt dat Triceratops 66 miljoen geleden is uitgeroeid door de inslag van een meteoriet. Wetenschappers van de Paleochronology Group stellen dat de dinosaurussen niet miljoenen jaren geleden zijn uitgestorven en dat er afdoende bewijs is waaruit blijkt dat ze 23.000 jaar geleden nog leefden.

De C14-dateringsmethode wordt pas sinds kort gebruikt om de ouderdom van dinosaurusbotten te bepalen. Wetenschappers dateren ze doorgaans door vulkanische lagen onder of boven de fossielen te dateren, een methode die volgens de Paleochronology Group erg onnauwkeurig is.

De groep heeft nog meer dinosaurusbotten onderzocht, die allemaal duizenden in plaats van miljoenen jaren oud zouden zijn. Talrijke onafhankelijke onderzoekers zeggen dat er bewijs is dat de mens en dinosaurussen ooit samen over de aarde zwierven.

In maart 2005 schreef paleontoloog Mary Schweitzer in vakblad Science over de ontdekking van zacht weefsel in het been van een 68 miljoen jaar oude Tyrannosaurus rex. De vondst leidde tot controverse omdat wetenschappers aannemen dat eiwitten in zacht weefsel hooguit één miljoen jaar lang bewaard kunnen blijven.

De groep heeft de wetenschappelijke gemeenschap uitgedaagd het onderzoek te herhalen. Tot nu toe heeft niemand de uitdaging aangenomen. Alle pogingen om de onderzoeksresultaten te presenteren zijn tegengehouden.

[Ancient Origins]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
redice
redice
9 jaren geleden

“Alle pogingen om de onderzoeksresultaten te presenteren zijn tegengehouden.”

deze zin vat alles mooi samen. en zo gaat dat met elk wetenschappelijk onderzoek. bekrompenheid van de wetenschappelijke wereld om hun begane fouten en foute theorien toe te geven en diegenen die wel bereid zijn worden verketterd en hun carriere stukgemaakt…

Frans
Frans
9 jaren geleden

En. dat komt dan mooi uit, want de aarde is in zijn huidige vorm niet ouder dan 25 miljoen jaar en bestaat niet eens nog eens 25 miljoen jaar.

De Flintstones, (tekenfilm), hadden dino’s als werkdieren. Dus wie weet, ook olifanten worden als werkdieren gebruikt.
De koolstofdateringmethode is een dwaalspoor. Ze is rechtlijnig. De berekening is juist maar de uitkomst is fout.
Alle ontwikkelingen op aarde zijn in ‘sprongen’ tot stand gekomen.

yehante
yehante
9 jaren geleden

Waarom is dit geen wereldnieuws??
Dit is toch fantastisch!

Hawks
Hawks
9 jaren geleden

Zou spectaculair nieuws zijn. Tocch heb ik wat kritische kanttekeningen:

– de geciteerde Mary Schweitzer is gelieerd aan een organisatie die opereert op het snijvlak van religie en wetenschp. Hun missie is voornamelijk om aan te tonen dat evolutie niet bestaat en dat de wereld niet ouder kan zijn dan 6000 jaar (of zoiets). http://biologos.org/about

– de wetenschappers achter Paleochronology Group promoten wel heel zwaar creationisme.

Mijn conclusie? Deze uitkomsten met gebruikmaking van een discutable techniek (voor het vaststellen van de leeftijd van botten) passen we heel goed in een bepaald straatje.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x