Homepagina » Buitenland » WikiLeaks haalt uit: “Amerikaanse overheid en Soros financierden Panama Papers om Poetin aan te vallen”
WikiLeaks haalt uit: "Amerikaanse overheid en Soros financierden Panama Papers om Poetin aan te vallen"

WikiLeaks haalt uit: “Amerikaanse overheid en Soros financierden Panama Papers om Poetin aan te vallen”

De Amerikaanse financiële nieuwssite Zero Hedge vraagt zich af waarom de Panama Papers niet à la WikiLeaks op het internet worden gedumpt, zodat ook de identiteit van de 441 Amerikaanse klanten van het advocatenkantoor Mossack Fonseca kan worden onthuld.

Dezelfde vraag werd gesteld door het tijdschrift Wired. De directeur van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), de organisatie die de Panama Papers heeft gelekt, zei dat de mediabedrijven niet van plan zijn om de volledige database vrij te geven.

“We zijn WikiLeaks niet,” zei Gerard Ryle. “We proberen te laten zien dat er op verantwoorde wijze journalistiek kan worden bedreven.”

Onwenselijk

WikiLeaks liet niet zomaar over zich heen lopen en verdiepte zich in de organisatie van Ryle. Volgens de klokkenluidersite is de ICIJ een door Ford en Soros gefinancierde kliek die zachte macht uitoefent.

De site stelt dat Washington de Panama Papers heeft gelekt in een poging Rusland en president Poetin aan te vallen. WikiLeaks twitterde dat de Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), een tweede organisatie die betrokken is bij het lek, ‘Rusland en de voormalige Sovjet-Unie op de korrel heeft’. De ‘aanval op Poetin’ is gefinancierd door de Amerikaanse hulporganisatie USAID en de Amerikaanse hedgefondsmiljardair George Soros, voegde WikiLeaks toe. De integriteit van de Verenigde Staten is volgens de site door deze aanval ernstig ondermijnd.


Organisaties die eigendom zijn van Soros worden in Rusland gezien als ‘onwenselijk’. Afgelopen jaar werden de Open Society Foundation en Open Society Institute Assistance Foundation van Soros er verboden.

Destabiliseren

“De Amerikaanse overheid wil de rest van de wereld destabiliseren en dit lek is onderdeel van dat beleid,” zei de Duitse journalist Ernst Wolff. “Door de onthullingen zoeken veel mensen met geld hun toevlucht tot nieuwe belastingparadijzen in Amerika. De VS bereidt zich voor op een nog grotere financiële crisis en wil al dat geld in zijn eigen kluizen hebben.”

“De grote fout die is gemaakt is dat deze documenten aan de westerse media zijn overhandigd,” zei voormalig CIA-agent Ray McGovern.

WikiLeaks-woordvoerder en onderzoeksjournalist Kristinn Hrafnsson wil dat alle gelekte stukken op internet worden geplaatst zodat iedereen ze kan inkijken. Nu 99 procent van de documenten wordt achtergehouden is er eigenlijk geen sprake van ‘verantwoordelijke journalistiek’, aldus Hrafnsson.

[Zero Hedge]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

En de aap komt wederom uit de mouw.
Propaganda is niet meer wat het was 70 jaar geleden, mensen vogelen het nu veel sneller uit en mensen trappen er dus niet meer in, als ze sowieso aan het luisteren waren…

Elise49
Elise49
4 jaren geleden

De reden van bekendmakingen is dat er niks meer te halen valt. Instorting systeem is nabij. Gevolgen desastreus.

Lehcim
Lehcim
4 jaren geleden

Ukraine, Roebel, UEFA, Panama papers.. de VS is er maar druk mee.
Misschien doen ze het wel express om de alternatieve waarheids media bezig te houden zodat deze geen tijd hebben om te rapporteren dat Europa oorlogsklaar wordt gemaakt.
Amerikaans oorlogs materieel (tanks en vliegetuigen) worden met grote regelmaat naar Europa verscheept.

Het is nu wachten dat er in de Eukraine iets verschrikkelijks gebeurt en de NAVO wel MOET ingegrijpen. En dit moet gebeuren voordat de meerderheid van de bevolking door heeft
dat eea niet klopt. En dat duurt volgens mij niet meer zo heel lang.

En vandaar dat het Ukraine verdrag ook zonder Nederland wordt aangenomen. Anders zou alles voor niks

trackback
MeerVrijheid Blog » Blog Archive » WikiLeaks haalt uit: “Amerikaanse overheid en Soros financierden Panama Papers om Poetin aan te vallen”
4 jaren geleden

[…] Source: WikiLeaks haalt uit: “Amerikaanse overheid en Soros financierden Panama Papers om Poetin aan t… […]

x

Check Also

van wolferen

Karel van Wolferen legt in 6 minuten uit waarom Trump weg moest

Ook YouTube heeft de Amerikaanse president Trump ...

soros

Peruaanse rechtbank: Soros en Bill Gates zitten achter het coronavirus

Een Peruaanse rechtbank heeft beweerd dat ‘de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

4
0
We lezen graag je reactie!x