Gezondheid

Roken van medicinale cannabis goed voor mensen met MS

Help mee door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het roken van medicinale cannabis kan symptomen van multiple sclerosis verzachten, zo blijkt uit een nieuwe studie.

Onderzoekers van de Universiteit van Californië in San Diego ontdekten dat MS-patiënten die cannabis rookten minder last hadden van pijn en spasmes.

Tijdens de studie die is gepubliceerd in het Canadian Medical Association Journal werd gekeken naar 30 mensen met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar. De helft van de deelnemers liep op krukken en 20 procent van hen zat in een rolstoel. Sommigen kregen willekeurig cannabis terwijl anderen een placebo ontvingen.

Positieve resultaten

Na de studie ontdekten de onderzoekers dat mensen die cannabis rookten minder spasmes en extreme spieraantrekkingen hadden. Daarnaast was hun pijn aanzienlijk afgenomen.

De cognitieve functies bleken wel achteruit te gaan, maar dat effect was van korte duur. Volgens de onderzoekers kunnen toekomstige studies vaststellen of met variërende doses dezelfde positieve resultaten kunnen worden bereikt zonder dat de cognitie van patiënten wordt aangetast.

In de Verenigde Staten is medicinale cannabis momenteel legaal in 16 staten en Wasington DC, meldt de New York Times.

Myelineschede

Multiple sclerosis is een auto-immuunziekte die het centraal zenuwstelsel en het brein aantast. In de eerste fase van de ziekte wordt de myelineschede van de zenuwvezels in een willekeurig aandoend patroon door afweercellen van het immuunsysteem aangetast. Dat leidt tot cognitieve problemen, spierzwakte, vreemde sensaties en problemen met balans en coördinatie.

Het gaat om de vijfde studie van het Centrum voor Onderzoek naar Medicinale Cannabis van de Universiteit van Californië naar de effecten van cannabisgebruik op ziektes. Alle studies vonden tot nu toe een positief effect.

Uit onderzoek van professor Raymond Hupperts van het Academisch MS Centrum Limburg bleek eerder dat het afweersysteem van MS-patiënten minder ontstekingsgevoelig is als ze vitamine D slikken.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x