Mens en Dier

Juridisch adviseur verzoekt Rutte voor 11 oktober ontslag te nemen, ‘anders volgen er rechtsmaatregelen’

Help door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

Juridisch adviseur Karim Aachboun verbrak vorige week de radiostilte over zijn rol voor premier Rutte. Vandaag heeft hij een brief aan Rutte online gepubliceerd. Daarin verzoekt hij de premier om af te treden wegens misleiding bij de aangifte tegen de Belastingdienst in de toeslagenaffaire.

“Ik stuur u deze brief met het verzoek om uw ontslag bij Zijne Majesteit de Koning aan te bieden. Ik zal mijn verzoek, namens cliënten en miljoenen Nederlanders, hierna concreet toelichten,” schrijft hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Begin vorig jaar bood Rutte naar aanleiding van de toeslagenaffaire zijn ontslag aan. Het kabinet ging vervolgens demissionair verder en beloofde te werken aan het herstel en het gebrek aan vertrouwen van het volk in de overheid.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Strategisch samenwerkingsverband

“Heeft u, gelet op de pijn van de gedupeerden uit de toeslagenaffaire, van uw ontslag lering getrokken? Nee,” stelt de juridisch adviseur.

Hij wijst erop dat het ministerie van Financiën op 19 mei 2020 namens het kabinet een strafrechtelijke aangifte heeft gedaan tegen de Belastingdienst wegens beroepsmatige discriminatie en knevelarij.

De Rijksrecherche voerde onder het gezag van het OM een uitgebreid oriënterend feitenonderzoek uit. Na zorgvuldige beoordeling concludeerde het OM dat ‘er geen sprake is van strafrechtelijke verdenking van knevelarij of beroepsmatige discriminatie’.

Aachboun merkt op dat de Rijksrecherche een strategisch samenwerkingsverband heeft gesloten met de opsporingsdienst FIOD, die onderdeel is van de Belastingdienst. Er is dus een samenwerkingsverband gesloten met de Belastingdienst.

Met opzet misleid

“Met andere woorden, de Rijksrecherche kon in dit verband geen onpartijdig en onafhankelijk feitenonderzoek doen naar de aangifte tegen de Belastingdienst.”

“Wat betekent dit? U en uw kabinet hebben de gedupeerden hiermee met opzet misleid, omdat de door het ministerie van Financiën ingediende strafrechtelijke aangifte op voorhand dus slechts een symbolische actie voor de bühne was,” zegt Aachboun.

“U en uw kabinet wisten dus dat de ingediende strafrechtelijke aangifte tegen de Belastingdienst tot niets zou leiden voor de gedupeerden,” voegt hij toe.

Aan hun lot overgelaten

De juridisch adviseur schrijft verder dat onder het bewind van Rutte de Groningers aan hun lot zijn overgelaten en dat in het stikstofdossier de adviezen van onafhankelijke experts door Rutte en zijn kabinetten worden genegeerd.

“Gelet op het voorgaande zult u mijn verzoek begrijpen om in het landsbelang uw ontslag aan te bieden aan Zijne Majesteit de Koning,” aldus Aachboun. Hij geeft Rutte tot 11 oktober de tijd om te reageren. “Bij gebreke zullen er rechtsmaatregelen volgen.”

4.8 328 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

209 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
NooT
NooT
1 jaar geleden

Denkt deze meneer dat NL een rechtsstaat is? Niet helemaal wakker, lijkt mij.

Bep
Bep
1 jaar geleden

Moet dit nu zo en net op een nettere manier?

Steven
Steven
1 jaar geleden

Grappig!. Denk je nou echt dat die Rotte vanzelf opstapt? Die moet hjet WEF klusje nog even klaren!

Thom
Thom
1 jaar geleden

We gaan het zien, maar verwacht er niet veel van.

Back to top button
209
0
We lezen graag je reactie!x