Gezondheid

Pure chocola kan hartaanval voorkomen

Help ons door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen die 10 jaar lang iedere dag een reep pure chocola eten zouden minder risico lopen op hartaanvallen en beroertes.

Een onderzoek onder 2013 Australiërs onthulde dat het 70 dodelijke hartaanvallen kan voorkomen op elke 10.000 chocolade-eters in een periode van 10 jaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2025/10/nfn-donatie-2.png

Wel betreft het dan de bittere chocola, met minstens 70 procent cacao. “Deze donkere chocola kan een alternatief zijn voor of een aanvulling op medicijnen voor hartpatiënten,” zei Ella Zomer van de Monash University in Melbourne. Veel mensen blijken liever chocola te eten dan pillen te slikken, schrijft ze verder in het British Medical Journal.

Antioxidanten

Chocola met veel cacao dankt zijn voordelen aan de vele antioxidanten die de bloedvaten verwijden waardoor de bloeddruk daalt. Hetzelfde effect werd door de onderzoekers gemeten bij groene thee en felgekleurd fruit zoals rode appels en bosbessen.

Experts wijzen erop dat buitensporig veel chocola echter ook dik maakt, wat weer kan leiden tot hart- en vaatziekten. De onderzoekers adviseren dan ook het chocoladieet te combineren met voldoende beweging.

Bron: RTL.nl

Gerelateerd:

 

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?
0 0 stemmen
Artikel waardering

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Aanmelden
Laat het mij weten wanneer er
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lotus
lotus
13 jaren geleden

Harstikke leuke tip, maar pas op met te veel cacao want ik heb er een lelijke allergie aan over gehouden. begon met hoesten, verkoudheid, verstopte oren. Een hele winter ziek geweest. Ik at ook elke dag een reep 70% om op gewicht te blijven. Zodra ik nu een stukje chocola eet krijg ik last.

Aurelia
Aurelia
13 jaren geleden

Yes, dit is positief nieuws 🙂
Chocola eten zonder schuldgevoel, dat scheelt ook vast veel stress^^

Sipco
Sipco
13 jaren geleden

Zo he zit mij even lekker te maken.De door u gegeven feiten waren mij al bekend.Maar wat kan dan nu de reden zijn dat als ik een piep klein stukje chocolade eet, dat er dan een “Migraine aanval”wordt opgewekt??En dat terwijl ik vroeger chocolade ontzettend lekker vond, en er toen geen Migraine van kreeg??

sam
sam
13 jaren geleden

Ik weet waar ik aan moet beginnen :’)

Lucien
Lucien
13 jaren geleden

Die artikels beginnen al op “main stream” zever te lijken. Eenzijdig onderzoek, en daaruit besluiten trekken. En dan “experten” wie dat ook moge weze. Volg uw gevoel en eet met mate zou ik zeggen.

kees
kees
13 jaren geleden

NIBURU,

Jullie gaan een beetje laat worden met nieuws. Op geenstijl.nl staat namelijk zeer belangrijk nieuws wat hier ontbreekt over de bilderberg en de namen van de Nederlanse politicussen. Waaronder alexander pechtold en rutte… Kan beter geenstijl.nl lezen voortaan dan hier?

c
c
13 jaren geleden

Ja hiero zeg, pure chocola dat is nu net wat ik niet lekker vind ,als het nou melkchocola was liefst met nootjes erin hmmmm hahaha

Ik
Ik
13 jaren geleden

Chocola is hart stikke lekker.
Ik doe er regelmatig een aanval op.

lightknight
lightknight
13 jaren geleden

ipv choclade is het allerbeste rauwe cacao bonen te eten. een SUPERFOOD veel GEZONDER dan choclade, men hoeft ook niet bang te zin om dikker te worden wat met chocolade wel kan. google maar> raw and organic cacao beans.
of check http://www.highonhealth.org/learn-why-raw-cacao-beans-are-one-of-the-most-amazing-superfoods-you-could-ever-eat/

Lucien
Lucien
13 jaren geleden

@lightknight: Jij zou beter het nieuws brengen, dan leren we nog iets interessants bij:)

Michael
Michael
13 jaren geleden

Ik eet al 34 jaar lang minimaal 100 gram per dag chocolade. Niks aan de hand. Je word er rustig van en energiek en positief. Maar je word er ook lief van 😉

Frans
Frans
13 jaren geleden

Ik gebruik echte cacao, alle chocolade die in de winkels te koop zijn is allemaal bewerkt. Echter bonen zijn echt superfoods. O.a. te koop bij http://www.spiruella.nl

klaziena waerts
klaziena waerts
13 jaren geleden

Nu is er ook gezonde chocola verkrijgbaar. Deze chocola is gemaakt van pure onbewerkte cacao, gezoet met açaibessen en blueberries. En ook 100% fair trade.

Kijk voor meer informatie op http://www.gezondechocola.nl.

Maak nu voordelig kennis met gezonde chocola en bestel je probeerpakket met 20% korting!

Meldt je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als dank het gratis het e-book Gezonde Chocola in 2012. http://gezondechocola.nl/aanmelding-nieuwsbrief-en-gratis-e-book/

Lees en sta versteld over hoeveel gezondheidsvoordelen donkere chocola te bieden heeft!

PachaMama
PachaMama
13 jaren geleden

Lees ook eens het boek De Voedselzandloper, auteur Dr. Kris Verburgh. (afgestudeerd arts en onderzoeker) In zijn boek breekt hij veel open. Betwijfeld hij zgn wetenschappelijke onderzoeken (doorgaans betaald door fabrikanten etc.) geeft hij aan wat wel verstandig en betrouwbaar is en hoe bepaalde stoffen/producten zich gedragen in het menselijk lichaam, waarom iets wel of juist niet en waarmee vervangen. o.a. dus het pure chocolade verhaal

Echt een must have!

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x