Homepagina » Binnenland » Coronahype? ‘Er is momenteel helemaal niks aan de hand in Nederland’
nederland

Coronahype? ‘Er is momenteel helemaal niks aan de hand in Nederland’

Nederland heeft bijna 10 miljoen coronasneltests besteld. De eerste lading wordt halverwege deze maand geleverd. De test geeft volgens de fabrikant binnen een kwartier uitsluitsel of iemand corona heeft. De versnelde tests kunnen volgens deskundigen het aantal vals-positieven enorm doen stijgen.

Moleculair geneticus Pieter Borger besloot het RIVM enkele vragen te stellen over de coronatest. “Wat ik vermoedde blijkt te kloppen: de test is niet specifiek opgezet en herkent ook andere Sars-virussen,” schrijft hij op LinkedIn.

De PCR-test voor corona was oorspronkelijk gericht op 3 targets. Nu is dat er nog maar één: het E-gen. Dit is volgens Borger problematisch. “Het E-gen, dat nu als enige gen wordt gebruikt om een positieve coronatest te scoren, is niet specifiek voor Sars-CoV-2 [het nieuwe coronavirus]. Het detecteert ook een breed spectrum andere Sars-virussen.”

Als de R in de maand is, komen Sars-virussen veel voor in Nederland. Dat verklaart volgens Borger waarom het aantal positieve tests enorm stijgt, maar het aantal coronadoden sinds augustus niet meer toeneemt en geen gelijke tred houdt met het aantal positief geteste mensen.

Covid-hype gebaseerd op pseudowetenschap

Al die positieve tests zijn dus geen coronagevallen, maar vals-positieven en andere Sars-virussen waar we niet ziek van worden, zegt hij. Oftewel: geen reden tot paniek.

Borger vroeg het RIVM daarnaast of de PCR-test peer review heeft ondergaan, dus of hij door andere deskundigen is beoordeeld. Op deze vraag kwam geen antwoord. Sterker nog: het RIVM liet weten geen verdere vragen te willen beantwoorden.

“De genormeerde Covid-data tonen dat er momenteel helemaal niks aan de hand is in Nederland. Ja, een Covid-hype, gebaseerd op pseudowetenschap,” concludeert hij.

4.9 47 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mollen
mollen
11 maanden geleden

al deze berichten zijn leuk en aardig maar zolang ze er in den haag hun kony mee afvegen veranderd er helemaal niets, dokters roepen vanalles en die hugo en zn gevolg doen gewoon wat ze willen

rrr
rrr
11 maanden geleden

Zeg dat wel, pseudowetenschap. Met mijn ervaring met meetsystemen is het ronduit verbijsterend zoals de PCR-test op een volstrekt onjuiste manier wordt gebruikt.

rop
rop
11 maanden geleden

Jawel hoor, er is wel degelijk wat aan de Hand, zo en zo al die corona gekte, deze gekte is door geslagen naar velen hun hooft, vanuit hun hooft gaat men de gedragsregels aanvaarden, deze aanvaarding word een geloof, dit geloof word een Angst, en de angst word zo het gedrag dat gedrag verspreid zich in alle vormen van vele in kritiek en ook in aanvaarding,[tweedeling] en uit die aanvaarding komt de strijd en de beschuldigingen over en weer, en de beschuldiging word zo een verblinding, en deze verblinding uit zich dan in allerlei misvattingen, en deze misvattingen brengt zo de Chaos.

ProAsfalt
ProAsfalt
11 maanden geleden

En ondertussen beraadt het kabinet zich op nog veel strengere maatregelen waarop de reguliere media en het volk hoopt.

Ik heb het vermoeden dat de bevrijding direct of indirect alweer vanuit de USA moet komen.

x

Check Also

de jonge

De Jonge zegt dat corona ‘een epidemie is geworden van niet-gevaccineerde mensen’, klopt dat?

Het aantal coronapatiënten dat opgenomen moet worden ...

journalist

Journalist: ‘Als er deze winter weer lockdowns komen, kun je toch wel stellen dat die vaccins niet de oplossing zijn’

Er is op grote schaal gevaccineerd, maar ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

35
0
We lezen graag je reactie!x