Homepagina » Straling » Italiaanse gemeente zet wifi uit vanwege gezondheidsrisico’s
Italiaanse gemeente zet wifi uit vanwege gezondheidsrisico's

Italiaanse gemeente zet wifi uit vanwege gezondheidsrisico’s

De burgemeester van Borgofranco d’Ivrea, een gemeente in de Italiaanse regio Piëmont, heeft scholen opdracht gegeven de wifi uit te zetten in verband met gezondheidsrisico’s.

Burgemeester Livio Tola wil dat de middelbare school en de basisschool in de gemeente alleen kabels gebruiken om verbinding te maken met het internet. Hij baseert zich op onderzoek waaruit is gebleken dat elektromagnetische golven die draadloze routers uitzenden met name schadelijk zijn voor kinderen.

“Het is niet zo dat we tegen technologie zijn, het is meer een voorzorgsmaatregel,” citeert La Stampa de burgemeester. “We kunnen niet met zekerheid zeggen of deze elektromagnetische golven gevaarlijk zijn voor kinderen of niet.”

Ontwikkeling van cellen

De Wereldgezondheidsorganisatie erkent dat er zorgen zijn over de blootstelling aan elektromagnetische velden en doet op dit moment onderzoek naar de mogelijke gezondheidseffecten.

Sommige studies laten zien dat elektromagnetische straling van draadloze routers de ontwikkeling van cellen bij kinderen negatief kan beïnvloeden. Dat is voor Tola reden genoeg geweest om de wifi in de twee scholen uit te zetten.

“Wie weet bedanken sommige mensen ons over 20 jaar wel,” voegde hij toe.

Verschillende bronnen

Sommige gemeenteraadsleden en ouders kunnen zich niet vinden in het besluit van de burgemeester. Zij zeggen dat de maatregel weinig zal doen om de kinderen te beschermen. Ook klagen ze dat draadloze apparaten zoals tablets nu niet meer gebruikt kunnen worden op school.

Ex-burgemeester Fausto Francisco zei dat de kinderen elke dag worden blootgesteld aan elektromagnetische golven van verschillen bronnen, zoals mobieltjes en draadloos internet thuis. Volgens hem heeft het verbod daarom geen zin.

[The Local]

Vind je dit interessant? Deel het dan met je kennissen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

13 reacties

 1. De Wereldgezondheidsorganisatie erkent dat er zorgen zijn over de blootstelling aan elektromagnetische velden en doet op dit moment onderzoek naar de mogelijke gezondheidseffecten.

  Maar het kan nog wel jaren duren eer er iets an gedaan word.
  Ook hier is het weer een kwestie van geld, ten koste van de gezondheid voor mens en dier.

  14 likes
  • Ja dat klopt, maar heel veel mensen boeit het helemaal niet of wifi straling gevaarlijk is. Ze willen gewoon overal kunnen internetten. Of dat later problemen met de gezondheid oplevert zien ze dan wel weer. Het is precies hetzelfde als bijvoorbeeld met roken en ongezond eten. Mocht blijken dat het inderdaad gezondheidsproblemen geeft, dan gaan ze wijzen naar anderen, díe zijn de schuld, niet zijzelf.

   Als wij allemaal zouden weigeren gevaarlijke straling te gebruiken, dan was het binnen de kortste keren uit en afgelopen.

   10 likes
   • Net als met roken zullen er eerst hele volksstammen de pijp uit moeten voor volksgezondheid dit op de agenda zet. Het enige wat je zelf kunt doen is thuis minimaliseren en vooral ook niet de hele dag aan die telefoon te hangen.

    3 likes
   • @Jos
    Dat ziet er niet naar uit…….iedereen stoppen met die handel te gebruiken.
    Zie mijn posting hieronder.

    0 likes
 2. Alle beetjes helpen! Bovendien geeft het een signaal af naar de ouders. Goede actie!

  22 likes
 3. Wat zijn de gezondheid – risico’s?

  Ik heb nog nooit niet een geloofwaardig iets gezien die het aantoont.

  1 likes
  • Probeer maar eens een plantje(waterkers) te laten groeien bij een router. Die gaat dood. Dus voor opgroeiende kinderen ook niet bevorderlijk. En voor volwassenen op de lange duur dus ook niet.
   Een van de eerste wifi speeltjes Nintendo, daar staat duidelijk beschreven in de handleiding, dat je het niet langer als 2 uur mag gebruiken. Als je geen kinderen kunt krijgen, dan is het eerste advies van de dokter: Geen mobiel je broekzak. En zo zijn er door de jaren heen al waarschuwingen gegeven. Onderzoeken worden meestal door de fabrikant gedaan en geld speelt in deze wereld een grote rol. Dus de uitkomst wordt altijd verdoezeld. Dan erbij heeft de natuur zijn eigen veranderlijke energieën en die kun je dus nooit meenemen in je onderzoek.
   Al jaren weten we dat als je dicht bij een elektriciteitsmast woont, dat het gevaarlijk is voor de gezondheid. Heeft wel jaren geduurd, voordat men hiermee naar buiten kwam. Nu staat er in elke buurt wel een zendmast of zelfs meerdere.
   Als je een beetje logisch na kunt denken, dan weet je dat als je energie/druk toevoegt in de ether, dat het niet gezond kan zijn. Een van de basis dingen bij natuurkunde: als je 2 elementen hebt en er komt energie/druk bij, dan komen die in beweging. Als de druk constant wordt kunnen de elementen veranderen. Dus bij stoffen kan het veranderen in een giftige stof. bv. In de zomer als het warm is dan word je bloed dunner. Alle veranderingen hebben dus effect op het lichaam/levende wezens. Maar er is verschil: natuurlijke veranderingen, daar zijn we op aangepast. Geen natuurlijke veranderingen(dus door mensen gemaakt), daar weten we weinig van af en als we het weten, dan komt geld/het systeem om de hoek kijken.
   Het schijnt dat er nu al veel kinderen een bril voor dichtbij(leesbril) moeten aanschaffen, omdat ze teveel op een scherm kijken. Dat komt door het kunstlicht/blue light. Een oogafwijking die pas vaak voorkomt als je in de veertig belandt. Dus hier een bewijs dat opgroeiende kinderen door geen natuurlijk product afwijkingen kunnen krijgen. Nu denk je misschien: oh dat is toch niet zo’n ramp. Dat is het dus wel, want je kunt er veel hoofdpijn van krijgen. De reflexen van het oog die via de hersenen lopen zijn verstoord. Ik weet hier veel van, omdat mijn dochter deze afwijking al vanaf haar geboorte heeft. Er zijn maar weinig kinderen die een bril moeten hebben voor dichtbij. Vraag maar bij de opticien. Via de oogspecialist te horen gekregen dat kinderen tot 18 jaar, die in de groei zijn, het kunnen herstellen/bijstellen. Mijn dochter(20) heeft nu andere glazen, dan toen ze klein was. Haar ogen zijn verbeterd. Maar als kinderen te vaak achter het scherm blijven zitten, dan gebeurt dat dus niet. Nadelen zijn: Omdat je niet goed kunt zien, heeft het effect op je bewegingen. Je wordt er langzamer door. Je wordt onzekerder. Je herkent gezichten niet meteen enz. Dus een kind met beperking. Mede door huidige technologie. En die meer en meer opgedrongen wordt. Ik vind het eerste klas kindermishandeling. En nee, ik vind dat ouders niet geheel daar verantwoordelijk voor zijn. Bij mij telt de bron.

   3 likes
  • Maakt niet uit, zolang je er zelf geen last van hebt is alles oké , toch?
   Laat die mensen en kinderen maar verrekken daar heb je toch geen boodschap aan.
   Pas als er bewijzen zijn (en die zijn er) moet je er even bij stil gaan staan wat je er allemaal wel niet tegen had kunnen doen. Ik ben niet egoïstisch dus wens ook jou een gezond leven toe

   2 likes
 4. Er bestaan verschillende manieren om je te beschermen tegen electromagnetische straling. (zonder in een loodjas rond te hoeven lopen :))
  – Biogeometry.com van dr. Karim, die verschillende dorpen in Zw.Land gehoplen heeft. Daar is uitgebreide informatie over.
  – Shungite. Helpt zelfs bij radio-actieve straling.
  Pas al deze zaken zelf toe ….tot grote tevredenheid. Woon nl in een gebied met veel background radiation plus die verdomde ch.trails.
  – Dan zijn er verschillende Duitse bedrijven, die ook allerlei toepassingen maken.
  – En heb ook positieve verhalen (2e hands) gehoord over Orgonite (zelf te maken).
  “zoekt en gij zult vinden” Sukses.

  4 likes
 5. Eind vanmiddag(20- 1) schokgolf gevoeld in lichaam.(zoiets als vuurwerkbom, maar dan zonder geluid) Kwam vanuit het oosten. Iemand ook gevoeld? Is serieus. Is misschien on-topic, maar wil het graag kwijt.

  3 likes
 6. Gek dat men wel erkent dat de aarde magnetische straling opwekt en dat dit belangrijk is (voor bvb dieren voor de orientatie) maar dat magnetische straling opgewekt door apparaten geen invloed zou hebben. Straling is straling. De bron ervan maakt toch niks uit voor de invloed en werking ervan?

  3 likes
 7. In Frankrijk mogen geen mobieltjes meer verkocht worden aan kinderen onder de twaal jaar

  1 likes
 8. Googlen: Wifi en piloten.

  Ook: Neurochirurgie EMV

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

euro-2976515_1280

Dit is het beste voornemen voor 2018

Het nieuwe jaar ingaan, gaat altijd gepaard met goede ...

security-1202344_1280

Ben jij veilig op internet? Deze nieuwe documentaire onthult de gevaren

Nu we allemaal steeds meer op internet ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+