Straling

Italiaanse gemeente zet wifi uit vanwege gezondheidsrisico’s

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De burgemeester van Borgofranco d’Ivrea, een gemeente in de Italiaanse regio Piëmont, heeft scholen opdracht gegeven de wifi uit te zetten in verband met gezondheidsrisico’s.

Burgemeester Livio Tola wil dat de middelbare school en de basisschool in de gemeente alleen kabels gebruiken om verbinding te maken met het internet. Hij baseert zich op onderzoek waaruit is gebleken dat elektromagnetische golven die draadloze routers uitzenden met name schadelijk zijn voor kinderen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Het is niet zo dat we tegen technologie zijn, het is meer een voorzorgsmaatregel,” citeert La Stampa de burgemeester. “We kunnen niet met zekerheid zeggen of deze elektromagnetische golven gevaarlijk zijn voor kinderen of niet.”

Ontwikkeling van cellen

De Wereldgezondheidsorganisatie erkent dat er zorgen zijn over de blootstelling aan elektromagnetische velden en doet op dit moment onderzoek naar de mogelijke gezondheidseffecten.

Sommige studies laten zien dat elektromagnetische straling van draadloze routers de ontwikkeling van cellen bij kinderen negatief kan beïnvloeden. Dat is voor Tola reden genoeg geweest om de wifi in de twee scholen uit te zetten.

“Wie weet bedanken sommige mensen ons over 20 jaar wel,” voegde hij toe.

Verschillende bronnen

Sommige gemeenteraadsleden en ouders kunnen zich niet vinden in het besluit van de burgemeester. Zij zeggen dat de maatregel weinig zal doen om de kinderen te beschermen. Ook klagen ze dat draadloze apparaten zoals tablets nu niet meer gebruikt kunnen worden op school.

Ex-burgemeester Fausto Francisco zei dat de kinderen elke dag worden blootgesteld aan elektromagnetische golven van verschillen bronnen, zoals mobieltjes en draadloos internet thuis. Volgens hem heeft het verbod daarom geen zin.

[The Local]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anne
Anne
8 jaren geleden

De Wereldgezondheidsorganisatie erkent dat er zorgen zijn over de blootstelling aan elektromagnetische velden en doet op dit moment onderzoek naar de mogelijke gezondheidseffecten.

Maar het kan nog wel jaren duren eer er iets an gedaan word.
Ook hier is het weer een kwestie van geld, ten koste van de gezondheid voor mens en dier.

Marie
Marie
8 jaren geleden

Alle beetjes helpen! Bovendien geeft het een signaal af naar de ouders. Goede actie!

reality check
reality check
8 jaren geleden

Er bestaan verschillende manieren om je te beschermen tegen electromagnetische straling. (zonder in een loodjas rond te hoeven lopen :))
– Biogeometry.com van dr. Karim, die verschillende dorpen in Zw.Land gehoplen heeft. Daar is uitgebreide informatie over.
– Shungite. Helpt zelfs bij radio-actieve straling.
Pas al deze zaken zelf toe ….tot grote tevredenheid. Woon nl in een gebied met veel background radiation plus die verdomde ch.trails.
– Dan zijn er verschillende Duitse bedrijven, die ook allerlei toepassingen maken.
– En heb ook positieve verhalen (2e hands) gehoord over Orgonite (zelf te maken).
“zoekt en gij zult vinden” Sukses.

Elise49
Elise49
8 jaren geleden

Eind vanmiddag(20- 1) schokgolf gevoeld in lichaam.(zoiets als vuurwerkbom, maar dan zonder geluid) Kwam vanuit het oosten. Iemand ook gevoeld? Is serieus. Is misschien on-topic, maar wil het graag kwijt.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x