Buitenland

Forse kritiek op radicale hervorming EU: ‘Megalomane en naar totalitair gedrag neigende plannen’

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!

De afgelopen maanden konden Europeanen meedenken over de toekomst van de EU. Inmiddels zijn de meningen, ideeën en aanbevelingen verzameld. De uitkomsten van de burgerpanels zijn besproken in plenaire vergaderingen van de Conferentie over de toekomst van Europa.

De Conferentie heeft een radicale hervorming van de EU goedgekeurd, laat de Belgische Europarlementariër Guy Verhofstadt weten. Wat kunnen we verwachten? Het einde van unanimiteit, de afschaffing van veto’s, de lancering van een gemeenschappelijk leger en nog veel meer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Nexit

Veel mensen zitten niet te wachten op deze radicale hervorming en reageren zeer kritisch. Kamerlid Wybren van Haga wil zo snel mogelijk uit de EU. “Het is tijd voor een referendum over de Nexit,” twittert hij. “In het Belang van Nederland!” Onderzoeksjournalist Marc van der Vegt reageert: “Eens.”

Ook Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) pleit voor een Nexit. Spreker en auteur Hans van Tellingen zegt: “Neen, gaan we niet doen. Met dit soort megalomane en naar totalitair gedrag neigende plannen, lijkt de EU zichzelf op te blazen. Niet doen. Driewerf neen, heer Verhofstadt.”

Glashard gelogen

AD-verslaggeefster Ingrid de Groot wijst erop dat volgens de Poolse Europarlementariër Kacper Plazynski een verkeerde voorstelling van zaken gegeven, zelfs glashard gelogen wordt door Verhofstadt, die jubelt dat alle neuzen dezelfde kant op staan na de Conferentie over de toekomst van Europa.

5 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor
Victor
2 jaren geleden

We hebben geen overheid nodig om een referendum te organiseren. De techniek is er, dezelfde techniek die nu tegen ons gebruikt wordt. Laten we het tij keren en het heft in eigen handen nemen. Samen bepalen we ons lot.

Jaco
Jaco
2 jaren geleden

Ons is niks gevraagt oprotten dus

Victor Hugo
Victor Hugo
2 jaren geleden

De EU bewijst al jaren enkel een log en geldverslindend gedrocht te zijn, een instituut, waar men uitgerangeerde politiekers parkeert om door te kunnen gaan met het zich toe eigenen van belachelijk hoge lonen en onkostenvergoedingen. Voor ons burgers betekent dit instituut al lang geen enkele meerwaarde meer aangezien die hoge heren en dames elke voeling met het volk zijn kwijtgeraakt…

Zhukov
Zhukov
2 jaren geleden

NEXIT please please
verhofstad rand NR 1 laat hem AUB zijn waffel houden
deze gek is machtsgeil met zijn idioterie
liegen en bedonderen precies waar de EU voor staat zo gauw mogelijk eruit

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x