Buitenland

Massaal protest in Leipzig tegen nieuwe lockdown: ‘Lastig om weg te zetten als groepje wappies’

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zaterdag gingen in de Oost-Duitse stad Leipzig tienduizenden mensen de straat op om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Het stadsbestuur had geprobeerd de demonstratie te verplaatsen, maar een rechter gaf toch toestemming voor het protest. De betogers eisen een onmiddellijke opheffing van de geldende maatregelen. Die schenden de grondrechten van het Duitse volk, zeggen ze.

Sinds maandag zijn restaurants, cafés en ook musea, theaters en sportscholen weer dicht in Duitsland. De nieuwe lockdown stuit op veel protest.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het is fascinerend dat het voormalige Oost-Duitsland, dat maar al te goed bekend is met een intolerant en onderdrukkend regime, veel minder bereid is om zoiets te accepteren dan het verwende Westen,” reageert de Britse journalist Peter Hitchens.

Statenlid Daniël Osseweijer (FvD) voegt toe: “In Leipzig wordt het wat lastiger om het als “klein groepje wappies” weg te zetten zoals hier in Nederland. Deze mensen komen op voor hun vrijheid die ten onrechte wordt ingeperkt door buitenproportionele maatregelen. In de voormalige DDR weten ze nog wat het is om dat te verliezen.”

4.9 49 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Akkafietje
Akkafietje
3 jaren geleden

Het door en door verwende westen slaapt nog, is alleen geinteresseerd in klimaat change , LPTGX.. nonsense and racisme.
Dat we straks in een dictatuur zoals China leven dringt niet erg door

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
3 jaren geleden

Nu maar kijken wat de mondkapjes fetisjisten (schapen) hier gaan doen.

rop
rop
3 jaren geleden

Als het erop aan komt, worden grondrechten door overheden altijd geschonden in situatie als deze waar de mensheid nu in verkeert, het is dat ook een wet, die er wel is maar niet werkt, vooral als overheden door zo,n situatie als nu ,massaal deze wet ook naast zich neer leggen, ze maken een wet, en als deze wet niet meer als grondwet zijn werk kan doen, word het massaal en effen aan de kant gezet ,waarom dan zo,n Wet als een Wet zomaar ineens ontbinden, als deze ontbonden Wet zomaar ineens aan de kant word geschoven zoals het de overheden uitkomt, dus een overtreding van overheden, Van de Wet, hun eigen maaksel de Grondwet, en ja daar krijg je ook massale opstand van, overheden behoort daar ook onder te Vallen, anders stelt de hele Grondwet totaal niks voor ,en is gewoon een zoethoudertje, Een grondwet is een grondwet, en daar mag nooit meer aan getorst worden, doet men dat wel, dat vervalt de mens Juist in [on]menselijkheid, en het beroept zich op deze grondwet dus het blijkt dan ook dat Overheden ten alle tijden schuldig zijn aan een [on]menselijke gedrag,
en juist dit gebeuren kunnen voordoen[nou is het menselijke gedrag niet foutloos] en creëren Overheden zoals deze een massale opstand, Overheden zijn dus de veroorzakers van Opstanden en het ontbinden van de vrijheden van de Mens omdat ze de Grondwet Overtreden zijn zij schuldig aan opstandige Mensen., Maar Wat zijn vrijheden eigenlijk werkelijk?
De hele mensheid is gebonden en verbonden, aan alles wat zich maar voordoet aan een mensenleven, dus echte vrijheid bestaat dan ook niet werkelijk in deze huidige samenlevingen. Het enigste is dat dan dat vrijheden ten alle tijden beperkt zijn en deze beperkingen word door wetten in stand gehouden totdat het niet meer aan zijn eisen voldoet. vandaar dat wetten zomaar ineens kan worden ontbonden, maar dat druist dan weer in tegen de bevolking. en zo blijft men vast zitten in een visuele gevangenis, de cirkel die maar niet kan worden opgelost.

Sylvia v.d.Reijken
Sylvia v.d.Reijken
3 jaren geleden

Fantastisch dat moet in Nederland toch ook mogelijk zijn. Uiteindelijk is de waarheid niet tegen te houden.

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x