Universum

Discussie barst los: Hebben astronomen de planeet van de Anunnaki ontdekt?

Help door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In januari maakten astronomen van het California Institute of Technology bekend dat ze een reusachtige planeet aan de rand van ons zonnestelsel hadden ontdekt. Niet alleen wetenschappers volgen de ontwikkelingen op de voet. Ook een groep mensen die speuren naar de verloren planeet Nibiru mengt zich in de discussie.

“Het was erg spannend om te zien dat wetenschappers een andere planeet in ons zonnestelsel hadden gevonden,” zei Janet Sitchin, wiens oom Zecharia Sitchin het bestaan van Nibiru voorstelde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

“Het is spannend omdat sceptici dachten dat zo’n grote planeet niet onopgemerkt zou kunnen blijven,” vertelde ze aan FoxNews.com. “Dit zijn vooral mensen die zelf geen astronoom zijn en niet weten hoe groot de ruimte is.”

Anunnaki

Zecharia Sitchin, die in 2010 op 90-jarige leeftijd overleed, stelde in zijn boek ‘De 12de planeet’ uit 1976 dat de Soemerische en Babylonische mythologie wees op het bestaan van zo’n planeet en dat de inwoners ervan, de Anunnaki, de aarde rond 600 voor Christus hebben bezocht.

Sitchin claimde dat de planeet ver voorbij Neptunus stond en iedere 3600 jaar in de buurt van de aarde kwam, zodat de Anunnaki de mensen konden bezoeken.

De Anunnaki wonnen goud in de Perzische Golf en het zuidelijke deel van Afrika, zei Janet Sitchin tijdens een uitzending van de Slooh Community Observatory die aan Nibiru was gewijd. “Ze vonden het werk te zwaar en creëerden de mens. Dit schreven de oude Soemeriërs.”

Aardig idee

Tot frustratie van de NASA en prominente astronomen raken steeds meer mensen door het nieuws over Planeet X geïnteresseerd in Nibiru. “We hebben een aardig idee van wat zich in ons zonnestelsel bevindt,” zei Jim Green van de NASA. “Er bestaat niet iets zoals Nibiru.”

Green ontkende dat NASA de waarheid over Nibiru verborgen houdt. “Dat heeft vast te maken met het feit dat mensen niet in de wetenschap geloven,” zei hij. “Er zijn ook mensen die niet geloven dat we op de maan zijn geland, ook al hebben we foto’s gemaakt van de dingen die we hebben achtergelaten.”

Andere planeet

Harold Levinson van het Southwest Research Institute acht het onmogelijk dat het om Nibiru zou kunnen gaan. “Het is wetenschappelijk gezien onmogelijk dat de Soemeriërs iets wisten over dit object, of dat daar iets zou kunnen leven,” schreef hij in een e-mail.

De nieuwe planeet, die 10 keer zwaarder is dan de aarde, staan 20 keer verder van de zon dan Neptunus en doet tussen de 10.000 en 20.000 jaar over een rondje om de zon. “Tenzij deze berekeningen niet kloppen, strookt dit niet met wat de Soemeriërs schreven over Nibiru,” zei Janet Sitchin.

Ze blijft ervan overtuigd dat Nibiru bestaat. “Het kan zijn dat die berekeningen niet 100 procent accuraat zijn,” vertelde ze aan Slooh. “Ik hoop dat we gaan ontdekken dat het Nibiru is of misschien is er nog een andere planeet die Nibiru blijkt te zijn en is dit een andere.”

[FoxNews]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
charlud
charlud
7 jaren geleden

De zinsnede “hadden ontdekt” is misleidend. Er is geen planeet ontdekt maar dmv van berekeningen en computersimulaties wordt verondersteld dat er een 9e planeet moet zijn (Pluto is volgens de nieuwe definitie geen planeet). Deze planeet is nog niet ontdekt middels observatie(via telescoop). Ook Jane valt in de valkuil door het woord gevonden te gebruiken en dat is niet conform de werkelijkheid. Nibiru of wat dan ook is door Sitchin verkeerd vertaald en daardoor ook verkeerd begrepen en dit is zo de wereld doorgegaan. Een gerucht of roddel is moeilijk te weerleggen of tegen te spreken omdat gebruik gemaakt wordt van de zin “waar rook is , is ook vuur”.

onbekend
onbekend
7 jaren geleden

De Anunnaki … zei Janet Sitchin … gewijd. “Ze vonden het werk te zwaar en creëerden de mens. Dit schreven de oude Soemeriërs.”
Erg laag bij de grond van die domme Anunnaki.

wolfje
wolfje
7 jaren geleden

de anunnaki zouden de mens hebben gecreëerd om als slaaf te dienen. en tja, de hedendaagse mens heeft (nog steeds?) slaafse karaktertrekken

helder
helder
7 jaren geleden

Niburu wordt ook toch wel Nemenis genoemd ??

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x