Binnenland

Professor over regeringsplannen om 3000 boerderijen te sluiten: ‘Dit is een oorlog tegen de mensheid’

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!

De Nederlandse regering luistert niet naar de boeren en staat op het punt om 3000 boerderijen te sluiten om te voldoen aan EU-regels. “Dit is World Economic Forum Klaus Schwab op steroïden,” zei Sky News-presentator Rowan Dean.

Hij interviewde professor Ralph Schoellhammer van de Webster University over de rigoureuze plannen. “Dit loopt uit de hand,” zei Dean tegen hem. “Dit is krankzinnig.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ook de Duitse boeren ontkomen er niet aan: zij mogen in bepaalde gebieden minder kunstmest gebruiken. Schoellhammer wees erop dat die 3000 boerderijen ‘pas het begin’ zijn.

Vier miljard mensen

“Stikstof is een belangrijk ingrediënt van kunstmest en zonder kunstmest kunnen we de wereld niet voeden. Zonder kunstmest zouden vier miljard mensen geen toegang hebben tot voedsel. In veel opzichten is dit een oorlog tegen de mensheid,” zei de professor.

Het is niet duidelijk dat stikstof het effect heeft dat het volgens de Nederlandse regering zou hebben en daarnaast brengen Nederlandse boeren de uitstoot van stikstof omlaag, benadrukte hij.

Veel geniepiger

Schoellhammer wees erop dat de Europese Unie Frankrijk een boete van 500 miljoen euro wil opleggen omdat het land nog te weinig energie ‘duurzaam opwekt’. Dat terwijl Frankrijk in vergelijking met andere landen maar heel weinig CO2 uitstoot bij de opwekking van elektriciteit omdat het land over zoveel kerncentrales beschikt.

Dean vergeleek het beleid dat in Europa wordt gevoerd met fascisme. De professor wees erop dat het fascisme zich oorspronkelijk aandiende in de vorm van uniformen en laarzen, en van bovenaf werd opgelegd aan mensen. Het gaat nu veel geniepiger, zei hij.

4.8 128 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

107 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Snotje
Snotje
1 jaar geleden

Je kunt er op wachten …. niet te lang wachten anders raak je verzwakt ! 🤔😔

ineke
ineke
1 jaar geleden

Ben ik verbaasd?????

Mart
Mart
1 jaar geleden

Wordt tijd dat ze den haag bezette, tot dat ze opdonderen dat kabinet.

peter
peter
1 jaar geleden

snap niet dat die Schwab nog leeft.

Back to top button
107
0
We lezen graag je reactie!x