Binnenland

Fotograaf maakt iets ‘heel bijzonders’ mee op Museumplein: ‘Ik ben echt flabbergasted, hierover niets in de media’

Help door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Fotograaf en cameraman Guus Schoonewille laat weten dat hij vandaag iets heel bijzonders heeft meegemaakt op het Museumplein in Amsterdam. Hij zag het volgende gebeuren: om 12.00 uur vormde de politie een cirkel om het Museumplein terwijl duizenden mensen werden toegelaten op het plein.

Om 12.45 uur vorderde de politie de menigte het plein te verlaten via de Van Baerlestraat. Daar had de politie ondertussen de ME neergezet. De menigte liep zich vervolgens vast op de ME en kon geen kant op, aldus Schoonewille. Daarna kwamen steeds meer ME-busjes, agenten, marechaussee, honden en een spuitwagen de Van Baerlestraat in.

Overal pallets met gebroken bakstenen

“Ik kan echt niet begrijpen wat ik vandaag gezien heb,” schrijft Schoonewille op LinkedIn. “De politie dwingt de massa regelrecht in de ME-linies. Ik ben echt flaggergasted. Hierover niets in de media. Moest dit escaleren?”

“Ik ben er 100 procent van overtuigd dat de ME, politie en Romeo’s vandaag op deze manier hebben geprobeerd de situatie te laten escaleren,” zegt journalist Annelies Strikkers, die ook van de partij was. “Samen met de pallets gebroken bakstenen die overal lagen. Gelukkig trapten de demonstranten hier niet in.”

Ze deelde onderstaande beelden op Twitter. “Nu staat er een keer op beeld wat ik al vele keren heb gezien bij een coronaprotest, de politie/Romeo’s proberen de boel te escaleren en beginnen ook vaak met het geweld,” schrijft Strikkers.


Huisarts Frank Peeters reageert: “Benieuwd wat de factcheckers hierover gaan vertellen.”

4.8 244 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
241 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koddebeier
koddebeier
1 jaar geleden

Fascistische smeerlappen.

Anja
Anja
1 jaar geleden

Ja dit is te walgelijk voor woorden. Gewoon vreedzame demonstranten. Die helsema vieze hypocriete trut heeft gewoon opdracht hiervoor gegeven om die mensen in te sluiten. Bleh vies wijf.

Willem
Willem
1 jaar geleden

https://gerard1945.wordpress.com/2015/10/17/over-de-foute-politie/

De Nederlandse politie was fout en is nog steeds fout.

FritsDeSpreker
FritsDeSpreker
1 jaar geleden

Demonstreren heeft geen zin (meer). In de 2e WO had je de ondergrondse.
Helaas is de vijand nu de ‘vertegenwoordigers’ van ons eigen land…….

Van huisuit werd ons altijd respect geleerd voor de politie. Dit respect heeft de politie echter zelf volledig weggevaagd. Ze zijn inmiddels onbetrouwbaar en verdrukken de bevolking, die zij juist behoren en moeten beschermen. Deze eed hebben zij ooit afgelegd, en met dit herhaalde geweld helaas afgedaan en verraden…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

241
0
We lezen graag je reactie!x