Mens en Dier

Strijdbare Gideon van Meijeren: ‘Degenen die ons dit hebben aangedaan, gaan we vervolgen en opsluiten’

Help door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een stoet van duizenden, zo niet tienduizenden demonstranten die vandaag demonstreerde op het Museumplein bereikte in de loop van de middag het Westerpark in Amsterdam. Daar trapte Forum voor Democratie de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen af.

Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren sprak de menigte toe. “Degenen die ons dit hebben aangedaan, gaan we vervolgen en opsluiten,” zei de FVD’er.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Ik ben strijdlustiger dan ooit om samen met jullie de strijd voor onze vrijheid voort te zetten. 2022 gaat het jaar worden van de waarheid. Het jaar van het verzet. Het jaar van de burgerlijke ongehoorzaamheid. En bovenal, het jaar van de vrijheid,” zei Van Meijeren, waarna er luid gejuich klonk.

Het moet afgelopen zijn met de leugens

“Het kan niet lang meer goed gaan. Het zijn de laatste stuiptrekkingen van een systeem dat door en door verrot is en op instorten staat. Vroeg of laat gaat dat kaartenhuis van leugens in elkaar storten en pakken wij onze vrijheid terug en gaan wij degenen die ons dit onrecht hebben aangedaan opsporen, vervolgen en opsluiten,” zei het Kamerlid.

Het moet afgelopen zijn met de leugens, vindt Van Meijeren. “Het is overduidelijk dat de ware reden om die massademonstratie te verbieden niets met volksgezondheid te maken heeft, maar puur en alleen omdat mevrouw Halsema deze demonstratie niet in haar straatje vindt passen,” zei hij.

Dat zullen we niet accepteren

“En dat is een grote, grote schande voor onze democratie, want het demonstratierecht is één van de meest fundamentele grondrechten die we hebben,” benadrukte Van Meijeren. “Het laatste redmiddel van mensen om hun onvrede te uiten. En dat dit op onrechtmatige wijze de nek wordt omgedraaid, mogen we niet accepteren en dat zullen we niet accepteren!”

4.9 211 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

181 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Inclusief Gommers die wel of niet, niet of wel gedraaid is.

Liberty
Liberty
2 jaren geleden

Ik hou van deze moedige man.

FJM
FJM
2 jaren geleden

Ik heb niets meer te verliezen. Slaap zo slecht.

Kaar
Kaar
2 jaren geleden

Helemaal mee eens❤️

Back to top button
181
0
We lezen graag je reactie!x