Homepagina » Buitenland » Frankrijk, Groot-Brittannië en Amerika zitten achter gifgasaanvallen in Syrië. Functionaris haalt uit
Frankrijk, Groot-Brittannië en Amerika zitten achter gifgasaanvallen in Syrië. Functionaris haalt uit
Foto: Applodion Wikimedia Commons

Frankrijk, Groot-Brittannië en Amerika zitten achter gifgasaanvallen in Syrië. Functionaris haalt uit

Groot-Brittannië, Frankrijk en de Verenigde Staten hebben terreurgroepen aangezet tot gifgasaanvallen in Syrië. Dat heeft een Syrische functionaris gezegd.

De functionaris, die op het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken werkt, zei tegen persbureau SANA dat het niet langer een geheim is dat de drie landen terroristische organisaties opdracht hebben gegeven om chemische aanvallen in scène te zetten in Khan Sheikhoun, Douma, Aleppo en al-Rasif.

Hij benadrukte dat de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië munitie en grote sommen geld hebben doorgesluisd naar terroristen en de Witte Helmen, die vaak samenwerken met terroristen.

Witte fosfor

Deze landen hebben in het verleden ook chemische wapens gebruikt in hun voormalige koloniën en tegen landen die voor hun vrijheid en onafhankelijkheid streden, klonk het.

“Het gebruik van witte fosfor door de VS om burgers in Deir ez- Zor te doden en Syrische dorpen en steden te verwoesten, waaronder Raqqa, is onomstotelijk bewijs voor het schandelijke gedrag van deze drie landen,” zei de functionaris.

Verwerpelijke propaganda

Hij zei dat de toetreding van Syrië tot de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) overtuigend bewijs is dat de overheid in Damascus geen chemische wapens zou gebruiken, waar, wanneer en onder welke omstandigheden dan ook.

De drie landen verspreiden verwerpelijke propaganda om de aandacht af te leiden van het feit dat zij terreurgroepen steunen, besloot hij.

[PressTV]


Vond je dit leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

5 reacties

 1. Het is inmiddels nagenoeg een publiek geheim en toch kunnen ze nog steeds ongehinderd hun verbijsterende plannen ten uitvoer brengen. Dat betekent dat de macht achter de schermen nog zeer stevig in het zadel zit. Benieuwd wie en wanneer dat gaat veranderen.

  7 likes
 2. Zionistische nazi machten. Dit zijn de rijken die in de eerste wereldoorlog in Europa de Russische rijk wilden uitschakelen als dank voor de val van de Ottomaanse. Kun je nagaan dat een lelijke neef zijn eigen neef in Siberië dood liet gaan. Dan kwam nog een andere stammenoorlog.

  5 likes
 3. En wie zitten er nog meer in deze coalitie?

  1 likes
 4. Belgisch ingenieursstudent die ISIS-strijder werd, bekent voor rechter: “Ja, we gebruikten chloorgas en andere chemische wapens”

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190409_04311937

  1 likes
 5. Maar stemmen erop? ?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

franse

Franse inlichtingendiensten waarschuwden voor ‘catastrofaal lek’ uit lab in Wuhan

Elf jaar voor de bouw van het ...

zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers in opstand tegen Macron: ‘Wij zijn wanhopig. Wij geloven niet meer in u’

Nu de Franse lockdown stapje voor stapje ...