Homepagina » Buitenland » Frankrijk, Groot-Brittannië en Amerika zitten achter gifgasaanvallen in Syrië. Functionaris haalt uit
Frankrijk, Groot-Brittannië en Amerika zitten achter gifgasaanvallen in Syrië. Functionaris haalt uit
Foto: Applodion Wikimedia Commons

Frankrijk, Groot-Brittannië en Amerika zitten achter gifgasaanvallen in Syrië. Functionaris haalt uit

Groot-Brittannië, Frankrijk en de Verenigde Staten hebben terreurgroepen aangezet tot gifgasaanvallen in Syrië. Dat heeft een Syrische functionaris gezegd.

De functionaris, die op het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken werkt, zei tegen persbureau SANA dat het niet langer een geheim is dat de drie landen terroristische organisaties opdracht hebben gegeven om chemische aanvallen in scène te zetten in Khan Sheikhoun, Douma, Aleppo en al-Rasif.

Hij benadrukte dat de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië munitie en grote sommen geld hebben doorgesluisd naar terroristen en de Witte Helmen, die vaak samenwerken met terroristen.

Witte fosfor

Deze landen hebben in het verleden ook chemische wapens gebruikt in hun voormalige koloniën en tegen landen die voor hun vrijheid en onafhankelijkheid streden, klonk het.

“Het gebruik van witte fosfor door de VS om burgers in Deir ez- Zor te doden en Syrische dorpen en steden te verwoesten, waaronder Raqqa, is onomstotelijk bewijs voor het schandelijke gedrag van deze drie landen,” zei de functionaris.

Verwerpelijke propaganda

Hij zei dat de toetreding van Syrië tot de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) overtuigend bewijs is dat de overheid in Damascus geen chemische wapens zou gebruiken, waar, wanneer en onder welke omstandigheden dan ook.

De drie landen verspreiden verwerpelijke propaganda om de aandacht af te leiden van het feit dat zij terreurgroepen steunen, besloot hij.

[PressTV]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ankorvat
ankorvat
2 jaren geleden

Zionistische nazi machten. Dit zijn de rijken die in de eerste wereldoorlog in Europa de Russische rijk wilden uitschakelen als dank voor de val van de Ottomaanse. Kun je nagaan dat een lelijke neef zijn eigen neef in Siberië dood liet gaan. Dan kwam nog een andere stammenoorlog.

Eksegese
Eksegese
2 jaren geleden

Het is inmiddels nagenoeg een publiek geheim en toch kunnen ze nog steeds ongehinderd hun verbijsterende plannen ten uitvoer brengen. Dat betekent dat de macht achter de schermen nog zeer stevig in het zadel zit. Benieuwd wie en wanneer dat gaat veranderen.

formidabele
formidabele
2 jaren geleden

En wie zitten er nog meer in deze coalitie?

Philip
Philip
2 jaren geleden

Belgisch ingenieursstudent die ISIS-strijder werd, bekent voor rechter: “Ja, we gebruikten chloorgas en andere chemische wapens”

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190409_04311937

x

Check Also

oversterfte

Oversterfte bij kinderen in Groot-Brittannië na uitrol coronaprik, LinkedIn censureert psychiater

Uit gegevens van de Britse Health Security ...

onderzoek

Nieuw onderzoek: meer kans op hartaanval na mRNA-coronavaccin – ‘Zeer zorgwekkend’

Uit onderzoek is gebleken dat de kans ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

5
0
We lezen graag je reactie!x