Homepagina » Gezondheid » Big Pharma creëert ziektes om pillen te kunnen slijten. Slik jij ook onnodige medicijnen?
Big Pharma creëert ziektes om pillen te kunnen slijten. Slik jij ook onnodige medicijnen?

Big Pharma creëert ziektes om pillen te kunnen slijten. Slik jij ook onnodige medicijnen?

Ivan Illich schreef in 1976 zijn ‘Medical Nemesis – the expropriation of health’. De openingszin luidde als volgt: “Het medische establishment is verworden tot een belangrijke bedreiging van onze gezondheid.”

De geneeskunde veroorzaakt allerlei ellende, zo stelde Illich.

Toestanden die eigenlijk normaal zijn, worden door medische bemoeienis tot ziekelijk bestempeld, waarna maatregelen volgen waar betrokkenen niets mee opschieten, merkt arts Bert Keizer op.

Schiet omhoog

Zo zijn bijvoorbeeld aan de DSM, het handboek uit de psychiatrie, allerlei diagnoses toegevoegd omdat Big Pharma pillen wil slijten.

“Je kunt ook ziektes creëren door te trutten met normaalwaarden,” aldus Keizer.

Formuleer de normaalwaarde van bijvoorbeeld bloeddruk of cholesterol iets strenger, en het aantal patiënten dat lijdt aan te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, enzovoorts, schiet omhoog.

Overbodig

“De zinloze strijd tegen deze ‘te hoge’ waarden wordt door de dokter welgemoed ter hand genomen en het resultaat is een miljardenbusiness die niet meer valt in te dammen,” schrijft Keizer.

Hij wijst erop dat 30 procent van alle medische ingrepen overbodig is.

Mensen slikken massaal pillen om bepaalde symptomen te voorkomen. Denk aan bloedverdunners, cholesterolverlagers en medicijnen tegen hoge bloeddruk.

Belangrijke boosdoener

“Big Pharma is ook een belangrijke boosdoener in dit onprettige krachtenveld,” stelt Keizer vast.

“Wat de grote firma’s uitvreten met uw arme lijf en de beïnvloedbare dokter is veel erger dan we toch al vreesden,” klinkt het.

[Trouw]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Audrey schreef:

  Ik ben 65 jaar en ik slik geen pillen. En ik hoop dat zo te houden. Als ik wat ga mankeren dan neem ik cannabisolie. Want ik slik en spuit die troep niet van Big Farma. Die maken je nog zieker, en verslaafd.

  21 likes
  • Straalmans schreef:

   Wat als ze die cannabisolie verbieden?

   0 likes
   • eksegese schreef:

    @Straalmans, als ze alle cannabisolie bij wet gaan verbieden ga je het gewoon zelf maken. Als een wet het maatschappelijk belang schaadt is het een ieders morele plicht die wet met voeten te treden. Cannabis is immers puur natuur, het zou onmogelijk moeten zijn om iets natuurlijks bij wet te verbieden. De natuur is van ons allemaal, niemand kan daar exclusief rechten, verboden of plichten aan stellen. Net zo min als men het kan verbieden, verplichten of belasten om in de zon te gaan zitten of liggen of om gezonde, geneeskrachtige groenten, kruiden of wat dies meer zij te kweken of te laten groeien of te oogsten in de natuur. Dat is een basis recht wat we met z’n allen op zouden moeten eisen.

    12 likes
   • Audrey schreef:

    Straalmans, er is altijd wel een manier te vinden om aan cannabisolie te komen.

    3 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  als bij bloed onderzoek niet de opgegeven psychische ziekte of aan doening is gevonden.. kunnen pillen ook nooit dit beter maken..

  6 likes
  • Eksegese schreef:

   Pillen genezen doorgaans helemaal niets, ze verschuiven het probleem slechts tot het zich op een andere manier tracht te openbaren. Alles wat een menselijk lichaam te kort kan komen is te vinden in de natuur nooit in chemisch geknutsel van op geld beluste kwakzalvers.

   17 likes
 • Solida schreef:

  Dûüûh, what else is new… Wat een gigantische open deur die wederom ingetrapt wordt… En zijn het niet de gecreëerde ziektes zoals ADHD, is het wel de inefficiëntie van de medicatie van bestaande ziektes; bijna alles wat chemisch is is niet goed voor je en onderdrukt alleen de symptomen ipv dat het geneest… Big Pharma = Big money = maffia. De Europese medische wetenschap pretendeert efficiënte geneeswijzen maar is pas 400 jaar oud terwijl de Chinese bijna 4000 jaar oud is en werkt zónder chemische rotzooi maar is wel op basis van acupunctuur, preventie en natuurlijke geneeswijzen en – middelen…

  8 likes
 • Kalki schreef:

  Nog meer voor de hand liggende redenen zijn dat men de agenda2030 en Guidestone Georgia_profetieen, allen plannen van de illuminati, en deze men er door heen wil drukken en wel om mensen te verzwakken, zodat men ze meer en beter kan controleren en zelfs op den duur men ze grotendeels ook nog eens kan vernietigen en met als excuus overbevolking.

  7 likes
 • ties gesponsord door politici met als enig doel de maatschappij ondermijnen schreef:

  Volgens de Amerikaanse psychiaters is iedereen ziek volgens de farma ook alleen helpen ze daaraan mee met vaccineren vanaf de geboorte.

  5 likes
 • Straalmans schreef:

  Zou me niks verbazen als van elke 10 pillen in een doos, eentje een placebo pil is. Verdienen ze daar nog eens aan.

  1 likes
 • Dolex schreef:

  Heeft alles met economie te maken. Winstmaximalisatie. Het systeem. Dat een chronische aandoening winstgevender is dan een ziekte die genezen wordt – dat zet allerlei mechanismen in werking. En de industrie is zo groot en gelaagd, dat als iedereen op zijn eigen terrein zijn best doet, niemand iets te verwijten valt, maar het geheel lijdt tot een onwenselijke situatie.

  De ontwikkelaars ontwikkelen een middel.
  De onderzoekers onderzoeken net zo lang tot het gewenste resultaat gepubliceerd kan worden.
  De marketeers en salesmensen verkopen goed.
  Symptoomreclame is verboden, maar vindt via een omweg potentiële patiënten.
  De artsen schrijven voor – het middels is klinisch onderzocht en de werking bewezen.
  Aandeelhouders zijn blij met het nieuwe middel – houden zo.

  1 likes
 • Only you schreef:

  De synthetische gemaakte medicatie, niet de natuurlijke?
  Vb oxycodon, ghb et

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump: ‘Je zult me een tijdje niet zien. Ik heb hele rijke vijanden’

  De Amerikaanse president Trump heeft een aantal ...

  coronagezant

  Broer van coronagezant Feike Sijbesma is directeur bij vaccinreus AstraZeneca: ‘Ongelooflijk schaamteloos’

  Eind maart vroeg onze minister van Volksgezondheid ...

  >