Gezondheid

Big Pharma creëert ziektes om pillen te kunnen slijten. Slik jij ook onnodige medicijnen?

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ivan Illich schreef in 1976 zijn ‘Medical Nemesis – the expropriation of health’. De openingszin luidde als volgt: “Het medische establishment is verworden tot een belangrijke bedreiging van onze gezondheid.”

De geneeskunde veroorzaakt allerlei ellende, zo stelde Illich.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Toestanden die eigenlijk normaal zijn, worden door medische bemoeienis tot ziekelijk bestempeld, waarna maatregelen volgen waar betrokkenen niets mee opschieten, merkt arts Bert Keizer op.

Schiet omhoog

Zo zijn bijvoorbeeld aan de DSM, het handboek uit de psychiatrie, allerlei diagnoses toegevoegd omdat Big Pharma pillen wil slijten.

“Je kunt ook ziektes creëren door te trutten met normaalwaarden,” aldus Keizer.

Formuleer de normaalwaarde van bijvoorbeeld bloeddruk of cholesterol iets strenger, en het aantal patiënten dat lijdt aan te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, enzovoorts, schiet omhoog.

Overbodig

“De zinloze strijd tegen deze ‘te hoge’ waarden wordt door de dokter welgemoed ter hand genomen en het resultaat is een miljardenbusiness die niet meer valt in te dammen,” schrijft Keizer.

Hij wijst erop dat 30 procent van alle medische ingrepen overbodig is.

Mensen slikken massaal pillen om bepaalde symptomen te voorkomen. Denk aan bloedverdunners, cholesterolverlagers en medicijnen tegen hoge bloeddruk.

Belangrijke boosdoener

“Big Pharma is ook een belangrijke boosdoener in dit onprettige krachtenveld,” stelt Keizer vast.

“Wat de grote firma’s uitvreten met uw arme lijf en de beïnvloedbare dokter is veel erger dan we toch al vreesden,” klinkt het.

[Trouw]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
5 jaren geleden

als bij bloed onderzoek niet de opgegeven psychische ziekte of aan doening is gevonden.. kunnen pillen ook nooit dit beter maken..

Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Nog meer voor de hand liggende redenen zijn dat men de agenda2030 en Guidestone Georgia_profetieen, allen plannen van de illuminati, en deze men er door heen wil drukken en wel om mensen te verzwakken, zodat men ze meer en beter kan controleren en zelfs op den duur men ze grotendeels ook nog eens kan vernietigen en met als excuus overbevolking.

Solida
Solida
5 jaren geleden

Dûüûh, what else is new… Wat een gigantische open deur die wederom ingetrapt wordt… En zijn het niet de gecreëerde ziektes zoals ADHD, is het wel de inefficiëntie van de medicatie van bestaande ziektes; bijna alles wat chemisch is is niet goed voor je en onderdrukt alleen de symptomen ipv dat het geneest… Big Pharma = Big money = maffia. De Europese medische wetenschap pretendeert efficiënte geneeswijzen maar is pas 400 jaar oud terwijl de Chinese bijna 4000 jaar oud is en werkt zónder chemische rotzooi maar is wel op basis van acupunctuur, preventie en natuurlijke geneeswijzen en – middelen…

Audrey
Audrey
5 jaren geleden

Ik ben 65 jaar en ik slik geen pillen. En ik hoop dat zo te houden. Als ik wat ga mankeren dan neem ik cannabisolie. Want ik slik en spuit die troep niet van Big Farma. Die maken je nog zieker, en verslaafd.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x