Gezondheid

Tumor van Canadees (30) krimpt na daad van vriendelijkheid

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee jaar geleden werd de Canadees Brice Royer gediagnosticeerd met een zeldzame vorm van maagkanker. Hij is er nu van overtuigd dat hij ziek is geworden door het financiële systeem. Royer wilde weten waarom hij kanker had gekregen, maar artsen wisten geen antwoord op deze vraag. Hij besloot zelf onderzoek te doen en kwam tot de ontdekking dat de meeste kankersoorten worden veroorzaakt door omgevingsfactoren, zoals roken, voedselkeuze en chemicaliën.

Royer was nog niet tevreden en vroeg zich af waarom er gifstoffen in ons voedsel, de lucht en het water zitten. Een econoom gaf hem uiteindelijk een bevredigend antwoord: geld. “Ik heb nooit een verband gezien tussen mijn gezondheidsprobleem en de economie,” zei de 30-jarige Royer. Hij verhuisde van de stad naar het platteland om meer de natuur in te gaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Hij ging ook op zoek naar manieren om zichzelf minder afhankelijk te maken van het systeem dat hem naar eigen zeggen ziek maakte. Royer maakte kennis met het begrip weggeefeconomie, waarin mensen dingen aan elkaar geven zonder dat ze er iets voor terug hoeven te hebben. Hij kwam erachter dat overal ter wereld gemeenschappen zijn die leven volgens deze filosofie.

Het idee achter de weggeefeconomie is dat mensen door transacties met geld geïsoleerd raken, terwijl er een vertrouwensband ontstaat als mensen dingen aan elkaar geven. Royer besloot een Facebook-groep op te zetten, die inmiddels meer dan 350 leden telt. Eén van de leden, Peter Endisch, besloot Royer zijn auto te geven. Hij wilde het voertuig eerst verkopen, maar veranderde van gedachten toen hij Royers blog had gelezen.

Daar bleef het niet bij. Hij gaf zijn buurman een kajak. De buurman, een schilder die graag midden op het meer wilde schilderen, had er zelf geen geld voor. Sindsdien heeft hij ook meubels en huishoudelijke voorwerpen aangeboden aan groepsleden. “Ik ben in tijden niet zo blij geweest,” zei de euforische Endisch.

Royer besloot op zijn beurt de borg van de volgende huurders van zijn appartement te betalen. Hij hoopt dat hij het financiële systeem op den duur helemaal achter zich kan laten. De Brit Mark Boyle ging hem al voor. De man, die de bijnaam ‘The Moneyless Man’ heeft gekregen, woont in een woonwagen op een boerderij.

Uit een recente CT-scan is gebleken dat Royers tumor kleiner is geworden. Hij heeft ervoor gekozen geen operatie te ondergaan en geen medicijnen te nemen. “Voor mij draait het om overleven,” vertelde hij over zijn alternatieve manier van leven. “Geven en nemen gaat voor mij over gezondheid en genezen.”

[Vancouver Sun]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Een futuristisch idee, naar Europese begrippen.
Stel je eens voor dat ineens 50% van de Europese bevolking hetzelfde gaat doen……….
Dat is gewoon niet voor te stellen !!
Zoveel altruïsme , nee hoor , dat komt veel te veel in de richting van een vriendelijke wereld, en dat is absoluut uit den boze. De hebzucht en de verdeel en heers tactiek DAT vormt de heilstaat.
Als je het maar even doorhebt.

Sunshine
Sunshine
9 jaren geleden

Wat een prachtig gebeuren.
Ondanks wat ons geleerd wordt – dat we vooral moet hebben, hebben, hebben – komen we er langzaam achter dat vrijwillig geven veel leuker is. Let op je gevoel: voelt het goed = goed voor je. Goed voor je geestesgesteldheid en daarmee goed voor je gezondheid.
Dat een heleboel bedrijven hier niet blij zullen zijn is weer te voorzien maar jammer dan.
Een ommekeer van het systeem hoeven we dan ook niet van hen te verwachten en netzomin door de (r)overheid die door hun bestuurd wordt.
De ommekeer moeten we zelf maken. Zelf probeer ik ook zoveel mogelijk buiten het systeem om te doen. Idd dingen weggeven aan mensen die het nodig zijn maar geen geld hebben. Ik doe de consulten in mijn praktijk voor een vrije gift, heb een moestuin en deel de groente en fruit met familie en buren. Dat soort dingen moeten we veel meer gaan doen.

nexus
nexus
9 jaren geleden

ik sta er hellemaal achter als ik dingen repareer doe ik dat liever met gesloten beurs
geld is het slijk der aarde

tinus
tinus
9 jaren geleden

Je moet het nooit buiten jezelf zoeken, je kan door negatieve gedachten of wereld beelden zoveel negatieve energie opbouwen in je zelf,dat je ziek kan worden. Een betere gezondheid en wereld begint in je eigen hoofd.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x