Homepagina » Gezondheid » Tumor van Canadees (30) krimpt na daad van vriendelijkheid
Tumor van Canadees (30) krimpt na daad van vriendelijkheid

Tumor van Canadees (30) krimpt na daad van vriendelijkheid

Twee jaar geleden werd de Canadees Brice Royer gediagnosticeerd met een zeldzame vorm van maagkanker. Hij is er nu van overtuigd dat hij ziek is geworden door het financiële systeem. Royer wilde weten waarom hij kanker had gekregen, maar artsen wisten geen antwoord op deze vraag. Hij besloot zelf onderzoek te doen en kwam tot de ontdekking dat de meeste kankersoorten worden veroorzaakt door omgevingsfactoren, zoals roken, voedselkeuze en chemicaliën.

Royer was nog niet tevreden en vroeg zich af waarom er gifstoffen in ons voedsel, de lucht en het water zitten. Een econoom gaf hem uiteindelijk een bevredigend antwoord: geld. “Ik heb nooit een verband gezien tussen mijn gezondheidsprobleem en de economie,” zei de 30-jarige Royer. Hij verhuisde van de stad naar het platteland om meer de natuur in te gaan.

Hij ging ook op zoek naar manieren om zichzelf minder afhankelijk te maken van het systeem dat hem naar eigen zeggen ziek maakte. Royer maakte kennis met het begrip weggeefeconomie, waarin mensen dingen aan elkaar geven zonder dat ze er iets voor terug hoeven te hebben. Hij kwam erachter dat overal ter wereld gemeenschappen zijn die leven volgens deze filosofie.

Het idee achter de weggeefeconomie is dat mensen door transacties met geld geïsoleerd raken, terwijl er een vertrouwensband ontstaat als mensen dingen aan elkaar geven. Royer besloot een Facebook-groep op te zetten, die inmiddels meer dan 350 leden telt. Eén van de leden, Peter Endisch, besloot Royer zijn auto te geven. Hij wilde het voertuig eerst verkopen, maar veranderde van gedachten toen hij Royers blog had gelezen.

Daar bleef het niet bij. Hij gaf zijn buurman een kajak. De buurman, een schilder die graag midden op het meer wilde schilderen, had er zelf geen geld voor. Sindsdien heeft hij ook meubels en huishoudelijke voorwerpen aangeboden aan groepsleden. “Ik ben in tijden niet zo blij geweest,” zei de euforische Endisch.

Royer besloot op zijn beurt de borg van de volgende huurders van zijn appartement te betalen. Hij hoopt dat hij het financiële systeem op den duur helemaal achter zich kan laten. De Brit Mark Boyle ging hem al voor. De man, die de bijnaam ‘The Moneyless Man’ heeft gekregen, woont in een woonwagen op een boerderij.

Uit een recente CT-scan is gebleken dat Royers tumor kleiner is geworden. Hij heeft ervoor gekozen geen operatie te ondergaan en geen medicijnen te nemen. “Voor mij draait het om overleven,” vertelde hij over zijn alternatieve manier van leven. “Geven en nemen gaat voor mij over gezondheid en genezen.”

[Vancouver Sun]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Een futuristisch idee, naar Europese begrippen.
  Stel je eens voor dat ineens 50% van de Europese bevolking hetzelfde gaat doen……….
  Dat is gewoon niet voor te stellen !!
  Zoveel altruïsme , nee hoor , dat komt veel te veel in de richting van een vriendelijke wereld, en dat is absoluut uit den boze. De hebzucht en de verdeel en heers tactiek DAT vormt de heilstaat.
  Als je het maar even doorhebt.

  • En wanneer heb jij iets voor niets aan je buurman gegeven? Het idee opgedrongen heilstaat is onzin. Het begint met jezelf en hoe je in het leven staat. Feit is dat je moet werken (uitzonderingen uitgezonderd) om geld te verdienen en uit te geven in onze maatschappij om te overleven. Doe je dat niet, dan is het bos of Leger des heils het alternatief. Het heeft niets met verdeel en heers te maken. Je heb het zelf allemaal in de hand. Meedoen of niet. Jou keuze.

 2. Wat een prachtig gebeuren.
  Ondanks wat ons geleerd wordt – dat we vooral moet hebben, hebben, hebben – komen we er langzaam achter dat vrijwillig geven veel leuker is. Let op je gevoel: voelt het goed = goed voor je. Goed voor je geestesgesteldheid en daarmee goed voor je gezondheid.
  Dat een heleboel bedrijven hier niet blij zullen zijn is weer te voorzien maar jammer dan.
  Een ommekeer van het systeem hoeven we dan ook niet van hen te verwachten en netzomin door de (r)overheid die door hun bestuurd wordt.
  De ommekeer moeten we zelf maken. Zelf probeer ik ook zoveel mogelijk buiten het systeem om te doen. Idd dingen weggeven aan mensen die het nodig zijn maar geen geld hebben. Ik doe de consulten in mijn praktijk voor een vrije gift, heb een moestuin en deel de groente en fruit met familie en buren. Dat soort dingen moeten we veel meer gaan doen.

  • Als wij (de wakkere bevolking) met z’n allen willen dat het economische systeem dondert, kunnen we beter met z’n allen Royel zijn voorbeeld aannemen en dit ook gaan doen.. Het financiele systeem dondert binnenkort wel in elkaar, dat ziet een klein kind. Maar het is nooit verkeerd om de loop der zaken een handje te helpen, ja toch?

 3. ik sta er hellemaal achter als ik dingen repareer doe ik dat liever met gesloten beurs
  geld is het slijk der aarde

 4. Je moet het nooit buiten jezelf zoeken, je kan door negatieve gedachten of wereld beelden zoveel negatieve energie opbouwen in je zelf,dat je ziek kan worden. Een betere gezondheid en wereld begint in je eigen hoofd.

  • Geld is gewoon geld…
   Sommige mensen kennen daar veel waarde aan toe (aanbidden of verafschuwen het)
   en anderen staan er gewoon niet bij stil of het belangrijk is of niet.

   Vroeger zei ik ook dingen als : “Geld is het slijk der aarde, etc”, ik ergerde me aan mensen die geld belangrijk vonden…Alles wat met geld had te maken, daar keek ik op neer.
   Nu heb ik ontdekt dat neerkijken op geld net zo’n dwaling is als het aanbidden van geld…in beide gevallen van “neerkijken” of “aanbidden van” is er een waardetoekenning aan geld, de ene negatief en de andere positief.

   Geld is een ruilmiddel…althans voor mij tenminste wel

 5. Ik wordt zo blij van dit bericht en idd zo simpel kan het zijn. We zijn totaal gehersenspoeld door deze rotte consumptiemaatschappij, waar alles draait om hebben, hebben en nog eens hebben. Je wordt iedere dag gebombardeerd met reclame en andere shitzooi. Het gaat om onthechten, daar wordt het leven een stuk simpeler van!

 6. Bart van de Bavelanden

  Wat een bullshit artikel. Het suggereert dat je vanuit een non medische manier beter zou kunnen worden. Erg blij voor de kerel dat zijn tumor kleiner is geworden maar dat staat totaal los van of hij wel of niet de barmhartige Samaritaan wilt uithangen.

  • Ik heb genoeg mensen meegemaakt die aan k zijn overleden, een OOK alles voor een ander over hadden. Waarom werkte dit bij hen dan niet? Alhoewel ik me volledig kan vinden in het feit dat deze wereld meer medemenselijkheid kan gebruiken, vindt ik de stelling dat een beetje medemenselijkheid en een altruïstische levenshouding zelfs tumoren kan doen slinken een beetje kortzichtig….
   En eerlijk gezegd ook een beetje beledigend richting degenen die aan kanker zijn overleden…

  • Bart, van mij mag jij komend weekend gaan zwemmen in Dagobert Duck’s geldpakhuis.

  • @Bart van de Bavelanden: De kerel??
   Een beetje meer respect voor de persoon van deze man,graag ja? Ook al is zijn kijk op zaken overduidelijk niet de jouwe.
   Met je Kerel….

 7. Weet je wat nu zo leuk is…? Allemaal hebben wij er wel wat mee, positief of negatief, maar allemaal moeten wij er in het heden mee leven. NIEMAND wil dit zomaar opgeven.
  Dan wordt er gezegd ; dat kan niet……….. ?
  Dit moet vervangen worden door ; dit willen wij niet………..
  Ga daar maar eens over denken , want diep in je hart vind je altijd wel een goed excuus om er niet aan te beginnen.

 8. De titel is niet passend. Aldus het doeleinde mensen aan te sporen tot nadenken te zetten, zal beter lukken met de volgende titel:

  “Canadees (30) die het financiële systeem verzaakt gaat vooruit op gezondheid.”

 9. Hij is mss wel beter geworden doordat hij naar het platteland is verhuisd. Steden zijn broedplekken voor stres, omdat mensen daar verder van hun natuur af staan. Rust en positiviteit doet veel goeds..

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

singer-songwriter

Singer-songwriter heeft oplossing voor pandemie: ‘Zet je tv uit’

Mensen, er heerst inderdaad een pandemie. Maar ...

hoogleraar

Hoogleraar plaatst corona in perspectief: ‘Hoeveel mensen gaan er elke dag dood aan kanker?’

We moeten accepteren dat de ziekenhuizen weer ...