Mens en Dier

Frans Timmermans tot de orde geroepen: ‘Toontje lager graag’

Help door dit met kennissen op je socials te delen!

PvdA-GroenLinks-voorman Frans Timmermans heeft op een ledendag opnieuw uitgehaald naar de PVV van Geert Wilders, die in de peilingen op een duizelingwekkende 50 zetels staat. Zo zei hij onder meer: “De PVV is niet de weg voor dit land.”

Timmermans had het in zijn toespraak op de ledendag in Eindhoven meer over Wilders dan over zijn eigen ideeën, weet De Telegraaf.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij vreest dat de PVV ‘de vrije media onder controle wil krijgen’. “Wilders staat te trappelen om de publieke omroep af te schaffen. Dat zijn Orban-methoden,” beweert Timmermans. “Geen democratie zonder pluriforme media en onafhankelijke journalisten.”

Nog radicalere zienswijzen

Waarop auteur en spreker Hans van Tellingen zegt: “Waren het niet de kabinetten van Rutte 3 en 4 die de rechtsstaat hebben geschonden door de grondrechten af te nemen van burgers en is dat beleid door uw partij(en) niet enthousiast ondersteund, of erger: door nog radicalere zienswijzen te bepleiten door bijvoorbeeld artsen uit het BIG-register te schrappen?”

Volgens Timmermans is ‘onverschilligheid’ de grootste bedreiging. “Sta op als iemand ook maar één vinger uitsteekt naar de vrijheid van iemand anders. Kijk naar de demonstraties in Duitsland. Het werkt als mensen de straat opgaan, zich laten horen en zeggen: ‘nee, dit willen wij niet’.”

Toch een grote mond

“Als er iemand is die onverschillig is en geen fuck geeft om de gewone, hardwerkende Nederlander […] dan zijn jullie het wel. Waar waren jullie met Attje Kuiken die haar naam alle eer aandeed toen er geen vinger, maar een hele hand naar onze vrijheid werd uitgestoken tijdens corona? Jullie zijn de anti-vrijheidspartij! Jullie zijn de definitie van onvrijheid en het nakende groene totalitarisme,” fulmineert advocaat Bart Maes.

Oud-Europarlementariër Derk Jan Eppink roept Timmermans tot de orde. “In Europa demonstreren boeren en burgers tegen de lasten van ZIJN klimaatbeleid. Maakt iedereen armer. Toch een grote mond. Toontje lager graag,” aldus Eppink.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 255 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

151 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Brugje
Brugje
3 maanden geleden

Die Timmermans moet niet een toontje, maar een hele toonladder lager zingen!
Nederland wil hem niet als premier, dat is wel duidelijk…. of heeft hij een bord voor zijn kop?

Daan
Daan
3 maanden geleden

Slechte verliezer dikke kabouter timmermans, rot op man natnek.

poekie
poekie
3 maanden geleden

Hoe dan ook Frans heeft behoefte aan aandacht, al is het negatieve aandacht als het maar aandacht is

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
3 maanden geleden

Timmermans, als je zo doorgaat vraag je ook om een enkele ticket naar GITMO.

Daar zullen ze jou niet in de kou laten staan en die dikke pens van jou zal dan zal dan snel verdwijnen evenals je grote mond.

Back to top button
151
0
We lezen graag je reactie!x