Buitenland

Franse arts opgesloten in psychiatrische inrichting: ‘Ze willen hem de mond snoeren’

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Frankrijk is een longarts vijf maanden geschorst omdat hij weigerde een mondkapje te dragen. Daarnaast is een Franse professor opgesloten in een psychiatrische inrichting nadat hij te zien was in een documentaire waarin felle kritiek wordt geuit op het coronabeleid.

Het Franse regionale gezondheidsagentschap ARS heeft afgelopen vrijdag bepaald dat longspecialist Patrick Bellier vijf maanden niet mag werken ‘in het belang van de volksgezondheid’. Dr. Bellier weigerde op het werk een mondkapje te dragen en wilde ook geen patiënten helpen die er één droegen.

De arts zei tegen persbureau AFP: “Ik mag vijf maanden mijn beroep niet uitoefenen omdat ik geen mondkapje wil dragen. Welkom in de Macron-dictatuur!” In september verklaarde hij tegenover de Franse Orde van geneesheren: “Ik ben een longarts, ik moet de gezichten van mensen kunnen zien! Ik ben geen extremist, maar het dragen van een mondkapje is zinloos en maakt me gek.” Bellier sloeg waarschuwingen van de Orde in de wind, waarna de ARS ingreep.

Steun

Een andere Franse arts is opgesloten in een psychiatrische inrichting in de plaats Uzès. Afgelopen zaterdag verzamelden tientallen mensen zich buiten de inrichting om steun te betuigen voor professor Jean-Bernard Fourtillan, schrijft nieuwssite The Connexion.

Ze riepen: ‘Libérez Fourtillan!’ (laat Fourtillan vrij). Eén betoger zei dat ze er waren om solidariteit te betuigen met mensen die een vrije geest hebben en dingen voor anderen hebben gedaan, en het lef hebben om op te staan tegen de grote instituties.

Fourtillan werd onlangs geïnterviewd voor een tv-documentaire waarin scherpe kritiek wordt geuit op het coronabeleid. De professor zei onder andere dat het Franse Pasteur-instituut het nieuwe coronavirus heeft gecreëerd.

De mond te snoeren

De autoriteiten claimen dat hij is opgenomen in verband met het ‘geven van experimentele behandelingen’.

Zijn aanhangers zeiden dat het besluit om hem te laten opnemen bewijst dat ‘de regering corrupt is’ en dat ‘de laboratoria de dienst uitmaken’. Eén betoger zei dat de arts is opgenomen om hem ‘de mond te snoeren’.

Fourtillan krijgt inmiddels ook steun uit wetenschappelijke hoek. Paul Deheuvels, lid van de Franse academie van wetenschappen, eist dat hij wordt vrijgelaten uit de kliniek. “Ik ken hem al vele jaren en kan u verzekeren dat hij gezond van geest is,” zegt Deheuvels, die Fourtillan verder omschrijft als iemand met een grote reputatie en een sterke persoonlijkheid.


[The Connexion]

5 33 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maria
Maria
2 jaren geleden

Ja, dat heeft altijd gewerkt. De dissidentenaanpak. De russische woestijn zat er vol mee. Daar komen ze nu niet meer mee weg. Wij worden en zijn wakker.

Marion
Marion
2 jaren geleden

Corona is een sluier om de waarheid te versluieren.

paul dino
paul dino
2 jaren geleden

Zal er een tijd aanbreken dat ook Leden van de Rutte Maffia opgepakt worden?

Nelis.
Nelis.
2 jaren geleden

Vreselijk!! Dit gaat echt heel erg ver. Zal me niets vebazen als het hier ook gaat gebeuren op termijn. We gaan naar een Europese dictatuur!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

61
0
We lezen graag je reactie!x