Binnenland

‘Wat Rutte en De Jonge nu gaan doen is absurd’

Help mee door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij tot 19 januari bijna alles dicht gaat. Van scholen tot niet-essentiële winkels en van kapsalons tot theaters. Mensen moeten zoveel mogelijk thuisblijven. De maatregelen gaan om middernacht al in, om morgen een run op winkels te voorkomen. Scholen moeten vanaf woensdag dicht. Een avondklok wordt niet ingevoerd.

De fractievoorzitters van de politieke partijen zijn bijgepraat door premier Rutte en coronaminister De Jonge. “Knettergek. Ik mag niks zeggen over de details, maar wat ze nu willen gaan doen is echt idioot,” reageert Thierry Baudet van Forum voor Democratie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hij schrijft op social media: “Wat Rutte en De Jonge nu gaan doen is absurd. Dit geeft zo extreem veel schade aan ons land, onze economie, horeca, MKB/ZZP, geestelijke gezondheid en levensplezier. Voor een virus dat voor verreweg de meesten niet gevaarlijk is. Dit moet stoppen.”

“We moeten in actie komen nu. Zeventien miljoen mensen opsluiten is onacceptabel,” voegt hij toe.

Stop de stupide lockdown!

Enkele dagen geleden zei hij dat FVD ‘de enige partij is die de absurde coronaregels principieel bestrijdt’. “We willen de horeca open, de vrijheid terug, het sociaal-maatschappelijk leven: alles weer toestaan. Kwetsbaren beschermen als ze dat willen. Opschalen van de capaciteit in de zorg. Maar stop de stupide lockdown!”

Kamerlid Van Haga (FVD) somt op: “1,5 meterregel is arbitrair en werkt niet, mondkapjes werken niet, lockdowns hebben geen effect, horecasluiting bij 2,6 procent van de besmettingen, IC-capaciteit gehalveerd.”

4.5 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

258 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edward
Edward
3 jaren geleden

We gaan afrekenen met iedereen die deze misdaad tegen de menselijkheid hebben begaan. Deze partijen zijn de hoofdschuldigen: VVD, CDA, D66, CU, PvdA, GroenLinks, SP, SGP en 50PLUS.

Catharina
Catharina
3 jaren geleden

Deze maatregelen gaan allang niet meer over corona…

Annemiek B.
Annemiek B.
3 jaren geleden

Binnenkort is het Kerstmis: de komst van de Verlosser. De wereld is zo geworden zoals hij nu is, omdat men zich massaal van God heeft afgekeerd. Dit kan alleen nog goed komen als men zich weer bekeert. Het idee dat de mens uit zichzelf steeds beter wordt, is een illusie.
Maranata!

Dubito
Dubito
3 jaren geleden

Reactie van vrijwel de hele oppositie (FvD uitgezonderd): boos omdat de regering dit niet eerder gedaan heeft.
Verwacht dus niets van de oppositie. Die gaat nog steeds uit van de ‘besmettingen’.
Hopeloos.

Back to top button
258
0
We lezen graag je reactie!x