Financieel

Economen doen opmerkelijke oproep richting Britse regering: “Geef gezinnen gratis geld”

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een groep van 35 Britse en internationale economen pleit in een brief aan de Britse minister van Financiën Philip Hammond voor het uitdelen van gratis geld aan huishoudens. Dat schrijft The Guardian.

Het uitdelen van geld zal de economie volgens de economen eerder stimuleren dan het verlagen van de rente. De rente is al laag genoeg en zeven jaar goedkoop geld heeft niet het gewenste effect gehad, schrijven onder meer Robert Skidelsky, David Owen en hedgefondsmanager Eric Lonergan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Direct geld geven

In hun brief benadrukken ze dat het beleid van kwantitatieve geldverruiming, dus geld in de economie pompen, de verkeerde oplossing is voor de hedendaagse economische problemen.

De Bank of England mag wel wat radicaler zijn, zo vinden de economen. Ze moet toestemming krijgen om bijvoorbeeld de belastingen te verlagen of huishoudens direct geld te geven. Dat zal het inkomen van mensen direct stimuleren.

Ongelijkheid toegenomen

Door de lagere rente en het pompen van geld in de economie is de ongelijkheid alleen maar verder toegenomen, erkende ook Theresa May vlak voordat ze premier werd. Er is nu hoop dat de nieuwe regering openstaat voor de nieuwe ideeën. May gaf eerder al aan voor hogere overheidsuitgaven te zijn.

“Nu de minister het economische beleid wil ‘resetten’ moeten nieuwe vormen van monetair beleid worden overwogen,” aldus de economen. “In plaats van een politiek die alleen maar prijsbellen veroorzaakt en schulden van huishoudens vergroot, kunnen de Bank of England en de regering beter samenwerken om de vraag in de reële economie direct te stimuleren.”

[Knack]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
GertJ
GertJ
7 jaren geleden

“Geef gezinnen gratis geld”. Hoezo alleen gezinnen? Zijn de alleenstaanden in het Verenigd Koninkrijk uitgestorven misschien?

Henk
Henk
7 jaren geleden

laat je niet in slaap sussen door berichten over basis inkomen.

In de zeer nabije toekomst zullen 50% van de banen overgenomen worden door automatisering.
Wat dat voor inpakt gaat hebben op niet werkende, jongeren en lager opgeleiden staat al vast.

50% van de beroeps bevolking die niet meer bijdraagt, maar ondersteuning nodig heeft en dat binnen 15 jaar.

De eerste 3 jaren gaat het nog langzaam, maar dan gaat het steeds sneller. De enorme ontslag golven zijn binnen 10 jaar een feit.
De nu al krimpende middeklasse ( de ruggengraat van de economie) is dan grotendeels weggevallen.

De plaatwerker is de nieuwe pomp bediende.
De laborant, opzichter, elektricien, tekenaar en procesoperator zijn de nieuwe brugwachter.

Als je nog jong bent dan zou ik maar zorgen dat je als de sodemieter een HBO opleiding of hoger gaat afronden of financieel onafhankelijk wordt of je heel erg goed laat voorlichten.

Lees dit eens goed door, hier staan de cijfers, maar onder andere ook weke banen op zeker gaan verdwijnen en op zeker overblijven.
http://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/nl/Documents/deloitte-analytics/deloitte-nl-data-analytics-impact-van-automatisering-op-de-nl-arbeidsmarkt.pdf

Je hoort nog niets over tegenmaatregelen om dit op te vangen. Je zult voor je zelf dienen te gaan zorgen.
Want de politiek loopt altijd achter.

Nu op je r**d blijven zitten, is straks nooit op vakantie gaan, of niet ondenkbaar, honger en met zessen in 1 apratementje met gebruik van toilet door 25 anderen.
Je bent dan niet meer met duizenden op zoek naar een pokemon, maar naar middelen om te overleven.

Een paar dingen zijn dan wel opgelost, zoals het file probleem.
Daar zijn dan wel enkele andere problemen voor in de plaats gekomen.

bert s
bert s
7 jaren geleden

Wat een kansloos plan, zodra dit gebeurd krijgen we een enorme inflatie. Als ik een bakker ben ga ik direkt mijn prijzen omhoog gooien omdat de gezinnen gratis geld hebben gekregen. Het feit dat dit nog niet is gebeurd met de QE programma’s komt omdat dit geld niet terecht is gekomen in de reële economie. Misschien wordt dit plan nu gelanceerd omdat het deflatie spook nu officieel geen spook meer is.

pee
pee
7 jaren geleden

het gaat niet perse om inflatie, het gaat erom dat de media en de politiek l*lt en zwamt dat het economisch beter gaat maar laten we eerlijk zijn als ik niks extra over houd in me beurs en elke maand het net zo lastig heb als de maand ervoor geloof ik er geen ballen van. Dus je zult wat moeten daarbij komt ook dat mensen die het al geruime tijd moeilijk hebben om rond te komen dat wanneer ze 300 euro extra hebben dat ze die ook binnen 3 dagen besteden. Met andere woorden als je genoeg mensen met een uitkering of minimale inkomsten extra geld geeft dan rold het ook. Want mensen die toch al alles geregeld en gedaan hebben zitten des te meer op die 300 euro extra

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x