Buitenland

Franse historicus: de Derde Wereldoorlog is al begonnen

Help ons door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!

Een Franse historicus die de val van de Sovjet-Unie ruim een decennium van tevoren correct voorspelde, zegt dat de Derde Wereldoorlog al is begonnen als gevolg van het conflict in Oekraïne.

De vooraanstaande Franse intellectueel Emmanuel Todd deed deze uitspraak in een interview met de krant Le Figaro. “Het is duidelijk dat het conflict, in eerste instantie een territoriale oorlog, is uitgegroeid tot een wereldwijde economische confrontatie tussen het Westen aan de ene kant en Rusland, gesteund door China, aan de andere. Het is een wereldoorlog geworden,” zei Todd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij voegde toe dat de Russische economische veerkracht het Amerikaanse imperiale systeem naar de afgrond drijft en dat Biden ‘zich moet haasten’ om een ‘kwetsbaar’ Amerika te redden.

Belangen te groot

Volgens de historicus staat de Amerikaanse controle over het wereldwijde financiële systeem op het spel. Dat heeft alles te maken met de Russische weerbaarheid tegen de sancties, stelde Todd.

Rusland kan rekenen op financiële steun van China. Amerika kan zich niet terugtrekken uit het conflict omdat het land geen exitstrategie heeft en de belangen te groot zijn, zei de historicus.

Eindeloze oorlog

“Dit is waarom we ons nu in een eindeloze oorlog bevinden,” voegde de intellectueel toe. Eén van de twee grootmachten zal vallen, voorspelt hij.

De alom gerespecteerde Todd voorspelde de ineenstorting van de Sovjet-Unie 14 jaar voordat het daadwerkelijk gebeurde.

[Summit News]

4.9 104 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 jaar geleden

Ik ben het 100% eens met de Franse intellectueel Emmanuel Todd.

WIJ bevinden ons inmiddels al geruime tijd in de Derde Wereldoorlog en het idiote van het verhaal is, dat zéér waarschijnlijk zo’n 80% van de mensheid, in ieder geval in ons landje, het niet eens in de gaten heeft.

De laatste keer, eind tachtiger jaren, heeft de grote Sovjet-Unie, heel wat van zijn Rijk moeten prijsgeven, maar dat was TOEN en wij leven nu in het NU.

Zoals ik ernaar kijk, zonder de leugens en grote flauwekul van de MSM te volgen, staat Rusland er nu heel wat beter voor. Zeker ook door de hulp van het grote China.

Niet alleen vanwege de militairen en veel materieel, die zij kunnen inzetten, maar ZEKER ook vanwege hun financiële positie. Zij zitten al geruime tijd in het zogenaamde BRICS systeem (opgestart door Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika), met als belangrijkste voorwaarde de dekking door goud.

Als ik dan kijk naar het Westen: ZIE die malloten die de baas zijn over het Amerikaanse leger. Met die halvegare woke figuren ga je nog geen deuk in een pakje boter slaan. Datzelfde zie je natuurlijk ook in Europa. ECHTE kerels vind je daar praktisch niet meer.

Dan natuurlijk de erbarmelijke situatie wat het geld betreft: zowel de Verenigde Staten als praktisch héél Europa is financieel failliet. Ze zijn trouwens OOK op vele andere fronten failliet. Maar ja…. dat is natuurlijk alleen maar MIJN mening.

Hoewel het natuurlijk hartstikke tegen het narratief van overheid en MSM ingaat, spreek ik de hoop uit, dat de Russen de Oekraïne verslaan. En dan bedoel ik uiteraard niet de onschuldige bevolking aldaar, maar de nazi’s met hun smerige biolabs.

Als Oekraïne in Russische handen valt, dan is dat een geweldige klap voor de Deep State, want dat betekent OOK het verlies van veel kostbare grondstoffen.

EN…. als de Deep State verliest, dan is dat pure winst voor ONS.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Terroristen attack, massa migranten binnen halen, FAKE pandemie, energie crisis, FAKE UFOS enz. Ik dacht dat -derde-wereldoorlog was allang begonnen tegen de westerse volk.. EEN OORLOG TEGEN DE MENSHEID !!

Snotje
Snotje
1 jaar geleden

En wat nu …. wat kunnen we hieraan doen , anders dan continu mensen dat inpeperen …. het lijkt er op dat de meesten dat niet interreseerd , hoe ver ben je dan van huis afgedwaald ?? Consumerings maatschappij ..🤔

Maro
Maro
1 jaar geleden

Het zijn allemaal filialen van deze criminele organisatie. Alles gericht tegen ons. De uitkomst is allang bekend en daar hoef je geen intellectueel voor te zijn. Deze man meneer begrijpt dat blijkbaar nog niet.

Back to top button
96
0
We lezen graag je reactie!x