Buitenland

CIA smokkelt drugs om proxy-legers te kunnen financieren. Vrouwenorganisatie luidt noodklok vanuit ‘Afghaanse hel’

Help ons door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Afghanistan zijn meer dan één miljoen vrouwen en 100.000 kinderen verslaafd aan drugs. Dankzij de Amerikaanse invasie is het land een narcostaat geworden, stelt de Revolutionairy Association of the Women of Afghanistan (RAWA).

Tussen de 900.000 en één miljoen vrouwen en ongeveer 100.000 kinderen zijn drugsverslaafd, meldde het Afghaanse TOLOnews. Het gaat daarbij vooral om kinderen jonger dan 10 jaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Afghaanse afkickklinieken kunnen slechts een fractie van het aantal verslaafden helpen. In het land wordt 93 procent van alle opium ter wereld geproduceerd.

Afghaanse hel

Waarschijnlijk gaat het hier om een voorzichtige schatting en komt het totaal aantal verslaafden uit op meer dan drie miljoen.

De RAWA trok in een brief fel van leer tegen de Verenigde Staten. Dat land beloofde de Afghaanse vrouwen vrijheid, maar meer dan 16 jaar na de Amerikaanse invasie worden vrouwen nog steeds gedood in ‘de Afghaanse hel, die is gecreëerd door de VS en diens Taliban, IS, jihadisten en technocraten’.

RAWA merkte op dat de Taliban en IS niet de enige groepen in Afghanistan zijn die vrouwen geweld aandoen.

“De VS en NAVO-troepen vernietigen huizen, ziekenhuizen, scholen en doden burgers, waaronder kinderen,” aldus de organisatie die is opgericht door vrouwelijke intellectuelen.

Recordhoogte

Het aantal burgerdoden in Afghanistan is gestegen tot recordhoogte. Vorig jaar kwamen meer dan 10.000 burgers om in het land, vooral als gevolg van Amerikaanse luchtaanvallen.

Een woordvoerder van RAWA die anoniem wil blijven zei dat de CIA zich in haar land schuldig maakt aan drugssmokkel.

“Handelen in drugs is de snelste en makkelijkste manier om geld te verdienen en hun proxy-legers in diverse landen te financieren,” zei ze.

“Dankzij de Amerikaanse invasie is Afghanistan een narcostaat geworden,” voegde ze toe.

Criminele activiteit

De CIA handelt in Afghanistan al geruime tijd in drugs. Wijlen Wali Karzai, één van de grootste drugsdealers, werd lange tijd betaald door de CIA.

Wali was de broer van Hamid Karzai, de voormalige president van Afghanistan, die in 2001 in het zadel werd geholpen door de VS.

“Dankzij haar Goebbels-achtige propagandamachine weet de VS steeds weg te komen met criminele activiteiten, niet alleen in Afghanistan, maar ook in Irak, Libië en Syrië, door het volk voor te liegen,” zei de vrouw nog.

[Pravdareport]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk Azie
Henk Azie
6 jaren geleden

Met zoveel uitzichtloze ellende in je land is het ook geen wonder dat mensen hun heil in drugs zoekjen.

eksegese
eksegese
6 jaren geleden

De allergrootste criminaliteit is altijd direct gelinkt aan overheden , die op hun beurt weer driekwart van ons inkomen afpersen via belastingen om hun schuld aan de oppercrriminelen de banken te geven.

Louise
Louise
6 jaren geleden

Helaas is dat al jaren zo, maar wonderlijk genoeg worden de Amerikanen nooit op het matje geroepen, nee dat doen we alleen met Russen, onderscheid moet er zijn niet waar…. De Bokito’s moeten op hun borst kunnen kloppen….. Ik vind die hele doorzichtige, Bilderberg , Illuminatie,zooi maar een zielig aftreksel ….jongens wat een niveau, al die plannen die ze met de wereld hadden, nou de plannen waren misschien toen ze dat uitdachten heel wat, maar zij lopen op tegen een heleboel domme uitvoerders. ….en hadden nooit gedacht dat , China, Poetin (Rusland ) Iran, zo stabiel zouden worden en jawel een volkomen instabiele EU…. Misschien moeten we zelf maar eens een nieuw plan ontvouwen voor een nieuwe wereldorde…. Op basis van respect,mededogen, sociale gelijkheid voor Onderwijs, gezondheid ,huisvesting e d…….met veel liefde.. Las net dat Rusland op nm 1 staat met gmo vrij en bio voeding,we gaan de goede kant op….. en ach papaver is zo oud als de wereld, wordt je lekker rustig van, jaja met mate…..

Nehemia
Nehemia
6 jaren geleden

Pablo Escobar was maar klein bier in vergelijk met de Goliath aller drugsimperiums – de CIA. Wat zal het een zegen zijn als ze dat smerige instituut sluiten.

Lang geleden hadden we in Holland zelfs nog De Nederlandse Cocaïnefabriek. Het witte poeder instituut in Mokum maakte de drugs van 1900 tot in het begin van de jaren zestig en volkomen legaal . Wettelijk binnen de lijntjes.

https://anderetijden.nl/artikel/107/De-Nederlandse-Cocaïnefabriek

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x