Homepagina » Buitenland » WHO-directeur voor Europa wil dat overheden stoppen met lockdowns
who
Foto: European Centre for Disease Prevention and Control CC BY 2.0

WHO-directeur voor Europa wil dat overheden stoppen met lockdowns

Overheden moeten stoppen met het afkondigen van lockdowns, zegt Hans Kluge, de regionale directeur van de WHO voor Europa. Volgens hem moeten lockdowns een ‘laatste redmiddel’ zijn, aangezien ze ook veel gezondheidsschade veroorzaken.

In een interview met Euronews pleitte Kluge tegen het instellen van meer lockdowns, tenzij ze ‘absoluut noodzakelijk’ zijn. “De schade op het gebied van mentale gezondheid, huiselijk geweld, scholen en de behandeling van kanker is te groot,” citeerde verslaggever Darren McCaffrey hem.


Eerder zei de speciale coronagezant van de WHO, David Nabarro, al dat wereldleiders moeten stoppen met het afkondigen van lockdowns omdat ze ‘arme mensen nog veel armer maken’.

Er zijn ook talloze experts geweest die overheden hebben gewaarschuwd dat lockdowns veel meer sterfgevallen veroorzaken dan het virus zelf. Zij werden genegeerd. De Duitse minister van Economische Samenwerking en Ontwikkeling, Gerd Muller, zei dat lockdowns ‘één van de grootste’ honger- en armoedecrises uit de geschiedenis tot gevolg zullen hebben.

De schatting is dat de komende tijd wereldwijd 138 miljoen mensen zullen overlijden aan honger

“We verwachten dit jaar alleen al op het Afrikaanse continent 400.000 extra sterfgevallen als gevolg van malaria en hiv,” zei Muller, toevoegende dat ‘er een half miljoen meer mensen zullen sterven aan tuberculose’.

Ook in Nederland klinkt er kritiek. Hoogleraar Michaéla Schippers, psycholoog verbonden aan de Rotterdam School of Management, zei dat de maatregelen veel meer leed veroorzaken dan het virus zelf.

Schippers is gaan kijken naar wetenschappelijke studies over de neveneffecten van lockdowns. “Het aantal doden door huiselijk geweld verdubbelde in een aantal landen. De schatting is dat de komende tijd wereldwijd 138 miljoen mensen zullen overlijden aan honger als gevolg van de maatregelen. Er worden 60 miljoen werklozen verwacht, alleen al in Europa.”

[Zero Hedge via Summit News]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Petrus
Petrus
6 maanden geleden

Zal de WHO dan toch wijzer worden, of worden ze al opgejaagd om vervolgd te worden?

Rob
Rob
Reactie op  Petrus
6 maanden geleden

‘Wijzer’ lijkt mij in dit soort situaties niet de juiste term. ‘Terugkrabbelen’ zal een betere term zijn. Dat misschien omdat de weerstand steeds meer groeit. Ze proberen steeds meer druk te zetten maar de tegendruk groeit ook als je de berichten zo leest. Eerst door vele individuen maar nu organiseren ze zich ook al gezamelijk. Maar of ze zich daar in het Binnenhof iets van aantrekken is nog maar de vraag. Tot nu toe zijn er nog geen tekenen dat ze er naar luisteren en gaan ze stug door. Als ze al niet naar de WHO luisteren, naar wie luistert Rutte dan? Mutti Merkel?

joost
joost
Reactie op  Petrus
6 maanden geleden

de corona is allang weg maar de ziekenhuizen krijgen geld voor elke zgn. corona dode en de regering heeft andere plannen.ja ze gaan vervolgd worden en maar goed ook.en rutte en de jonge en grapperhaus en hun zooitje moeten losgelaten worden in een grote menigte en ik zal er zijn ,reken maar!

Willem
Willem
Reactie op  Petrus
6 maanden geleden

Net zoiets als met het RIVM denk maar aan onze Jaap ……….

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
6 maanden geleden

ER IS PANIEK…..EEN GROOT PANIEK
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) COVID-19 SCAM, de grootste rechtszaken in de geschiedenis is al gestart door Dr. Reiner Fuellmich van de Duitse onderzoekscommissie Corona/ COVID19….

WHO blijft nu steeds melden te stoppen met lockdowns!

MENSEN GOOI WEG DIE
AKELIGE MONDLUIER, EN GA OOK ELKAAR WEER KNUFFELEN !

Burger ongehoorzaamheid is onze wapen !!

Piet
Piet
Reactie op  Joyce Ramgatie
6 maanden geleden

Mondluier???

Whahaha

:adrianus-johannes..
:adrianus-johannes..
6 maanden geleden

vanaf vandaag overlijd niemand meer zonder corona..
zo wel dan halen we de pandemie cijfers niet..
dan hebben regeringen zich vergist..
hopelijk gaan ze inzien dat dat menselijk is en verschonen zij zich.. of gaan door en komen voor een volks tribunaal..

Sjaakie van den Hoek
Sjaakie van den Hoek
Reactie op  :adrianus-johannes..
6 maanden geleden

adrianus-johannes Jij moet niet zo slap lullen met, hopelijk gaan ze inzien dat dat menselijk is en verschonen zij zich.
Ze moeten zich zowiezo voor het gerecht verantwoorden.

Rob
Rob
Reactie op  Sjaakie van den Hoek
6 maanden geleden

Mee eens. Het kan niet zo zijn dat ze zonder enige confrontatie los rond kunnen lopen. Willen ze zich verschonen dan zullen ze de waarheid moeten gaan spreken over alles waar ze deel van uit hebben gemaakt. Dan zal er een enorme beerput open gaan waar het gros van het volk van over zijn nek zal gaan. De waarheid moet echter aan het daglicht gebracht worden zodat ze nooit meer naar die wereld van macht, controle, leugens, bedrog, dood en verderf, corruptie etc terug kunnen. Daar is maar één plek voor: het gerecht. Tenzij ze inderdaad voor die tijd van de planeet worden gewerkt zoals sommige verhalen zeggen. Maar dan zouden er wat mij betreft nog te gemakkelijk vanaf komen.

salvar
salvar
6 maanden geleden

zullen ze luisteren denk je?
ik denk het niet.
als rivm (waar ik niets mee heb) zegt van testen heeft eigenlijk geen zin gaan ze gewoon door het duivelse duo.
deze twee luisteren naar de meesters net als merkel en macron.
ze gaan door en door en door.

salvar
salvar
6 maanden geleden

natuurlijk stoppen met lockdown.
nu allemaal en overal een muilkorf op.

Elise
Elise
6 maanden geleden

Waarom staat dit verhaal dan niet in de krant? Ook zij zijn medeplichtig aan moord(zelf)/meer ziektes door chronische stress/ kinder en jongeren beschadiging en ga zo maar door.
Dit had voorkomen kunnen worden, als men een open platform had gecreëerd in het begin van deze crisis. Het feit dat het er niet van het begin was zegt iets over het niveau van beleidsmakers.

Walter
Walter
6 maanden geleden

Rutte en Hugo kunnen hier niets mee en gaan het negeren. Zoals alles wat niet in hun straatje past

Anne
Anne
6 maanden geleden

Nu moeten ze hier nog wakker geschut worden.

Alex
Alex
6 maanden geleden

They need to stop with all the useless restrictions! Closing bars and restaurants? Really? Type “pattaya bar live” into your YouTube search bar. Covid-19, what a joke!

Here’s another newsflash. September 8, 2020

https://www.cntraveler.com/story/asia-reopening-guide-coronavirus

jan doornbos
jan doornbos
6 maanden geleden

Bijgaand een link die inhoudelijk volstrekt niets aan duidelijkheid te wensen overlaat. Helaas staat YouTube net als wij allemaal onder controle van zeer zware criminelen waardoor zonder twijfel ook nu censuur zal worden toegepast. Desalniettemin hier de link: https://youtu.be/ly7flUk6swQ. Overigens, we kunnen op dit forum uiteindelijk ook niet aan de gang blijven met het weergeven van feiten en het uiten van onze frustratie. Gelukkig wordt het thans in hoogtempo duidelijk, met concrete feiten geïllustreerd, dat we mondiaal te maken hebben met zeer zware criminelen die aangepakt dienen te worden. Nee nee, niet met geweld. Dat kunnen ze zelf veel te goed. Wij zijn van een aanzienlijk hoger niveau dacht ik zo. Zowel het civielrecht als het strafrecht biedt meer dan voldoende mogelijkheden. De rapen zijn gaar …

x

Check Also

van haga

‘Dit is zonder meer de beste speech van Wybren van Haga van het afgelopen jaar’

Een strijdvaardige Wybren van Haga meldde zich ...

fuellmich

Advocaat Reiner Fuellmich geeft update over ‘Neurenberg 2’: Er is licht aan het einde van de tunnel

Enkele maanden geleden sprak advocaat Reiner Fuellmich ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

25
0
We lezen graag je reactie!x