Homepagina » Natuur en Milieu » Canadese leger onderzoekt mysterieus geluid dat van de zeebodem komt
Canadese leger onderzoekt mysterieus geluid dat van de zeebodem komt

Canadese leger onderzoekt mysterieus geluid dat van de zeebodem komt

Het Canadese leger heeft bij een afgelegen Inuït-gemeenschap in het poolgebied onderzoek gedaan naar een mysterieus geluid op de zeebodem, schrijft The Guardian.

Het geluid werd voor het eerst opgemerkt door jagers uit Igloolik. De lokale politicus Paul Quassa liet aan zender CBC weten dat het geluid dieren wegjaagt.

Dat is niet goed voor de gemeenschap, die leeft van de jacht. “Er waren nauwelijks dieren te vinden en dat is zeker in deze periode enorm verdacht,” zei hij.

Speciale eenheid

Toen het leger op de hoogte werd gebracht van het mysterieuze geluid, werd er gelijk een speciale eenheid naar het gebied gestuurd.

Een woordvoerder liet weten dat de eenheid geen bijzondere geluiden heeft opgevangen en niet van plan is om verder onderzoek te doen.

Het blijft gissen naar de bron van het geluid. Er werd onder andere gedacht aan sonargeluiden door een mijnbouwbedrijf dat in de omgeving zoekt naar olie en gas.

Maar het bedrijf liet weten dat het geen apparatuur heeft in het gebied.

Bulderend geluid

Anderen dachten dat Greenpeace het geluid bewust creëerde om wilde dieren weg te jagen, maar dat werd ontkend door de milieuorganisatie.

Eerder dit jaar hield een vreemd geluid mensen uit Portland in Oregon uit hun slaap. Het geluid werd tientallen jaren eerder ook al eens gehoord.

En in Ontario stelt een bulderend geluid lokale bewoners al zes jaar voor een raadsel. Volgens sommigen is het geluid afkomstig van een buitenaards schip of een ondergrondse tunnel.

[Nieuwsblad]


Vind je dit waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

4 reacties

  1. Haarp in action.

    2 likes
  2. Iemand ligt onder de oceaan te slapen en snurkt wel erg luid.

    2 likes
  3. Is het geluid afkomstig uit de Holle aarde?

    1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

groenlinks

GroenLinks ontmaskerd als activistenclub: Van inbreken bij de overheid tot het inseinen van de vrienden van Volkert van der G.

SP, GroenLinks en PvdA hebben de handen ...

co2

Medeoprichter Greenpeace benoemt verrassende feiten over CO2 die u nergens anders hoort

Klimaatactivisten zeggen dat CO2 slecht en gevaarlijk ...