Homepagina » Binnenland » Alle fundamenten van het klimaatbeleid staan op instorten. Journalist legt in deze column uit waarom kiezers massaal zullen weglopen
Alle fundamenten van het klimaatbeleid staan op instorten. Journalist legt in deze column uit waarom kiezers massaal zullen weglopen

Alle fundamenten van het klimaatbeleid staan op instorten. Journalist legt in deze column uit waarom kiezers massaal zullen weglopen

Heb je wel eens van GGF gehoord? Dat was een truc van klimaatgoeroes als Diederik Samson en Ed Nijpels om aan burgers hypotheken te slijten waarmee ze hun huizen van het gas zouden kunnen halen.

Maar dat kan helemaal niet, want garanties dat de energierekening beduidend lager wordt zijn er niet, merkt journalist Syp Wynia op in zijn wekelijkse gesproken column.

De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten weigeren dan ook toestemming te geven voor het ophogen van hypotheken in de veronderstelling dat die als het ware betaald worden door de lagere energierekening.

CCS

Er moet eerst maar eens aangetoond worden dat de energierekeningen echt zoveel lager gaan worden, stellen zij.

“Als je geen financiering hebt voor het van het gas halen van de huizen, waar moet het [geld] dan überhaupt vandaan komen?” vraagt Wynia zich af.

Heb je wel eens van CCS gehoord? Het grootste deel van het Klimaatakkoord is gestoeld op CCS oftewel CO2-afvang en -opslag.

Belastingbetaler

Dit komt erop neer dat je CO2 afkomstig van de industrie onder de grond stopt, met name onder de zeebodem.

Wynia merkt op dat dit overal in de wereld is mislukt of nog niet getest.

En het is wederom de belastingbetaler die zou moeten gaan betalen voor de opslag van de CO2 van Shell onder de zeebodem.

Instorten

Wynia benadrukt dat alle fundamenten van het kabinetsbeleid rond klimaat op instorten staan.

Hij voorspelt dat kiezers zullen blijven weglopen bij de gevestigde partijen zolang er geen einde komt aan deze waanzin.

“Ik verwacht dat dit kabinet het niet haalt en gaat stranden op haar eigen klimaatambities,” besluit hij.

Bekijk de video hieronder:

[Café Weltschmerz]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Het is juist anders om, deze regering zal kosten wat het kost de klimaat regels gaan doorvoeren, enige oplossing is de val van het kabinet en verkiezingen die voor 100% gewonnen worden door andere partijen dan de huidige klimaat drammers. Helaas heeft de FvD zich zelf buitenspel gezet met zeer domme reacties op twitter en in de media en heeft de kiezer straks wederom niets te kiezen. Ik hoop echt dat FvD zich hersteld van hun eigen misstanden want wat er momenteel allemaal gebeurt is voer voor de VVD, zie dat eens in!

  -Uit de EU
  -Ziekenfonds terug
  -Gulden terug
  -Grenzen dicht
  -Privatiseringen terug draaien.

  32 likes
 2. ik snap echt niet waar we de energie vandaan gaan halen als we stoppen met aardgas. Al zou je heel Nederland volplempen met windmolens en zonnepanelen redt je het niet… zeker niet op een windstille grijze dag. Gaan we dan importeren? Kernenergie uit Frankrijk of toch maar aardgasstroom uit de rest van Europa?
  Hypocriet! Als CO2 geen probleem is (wordt de wereld groener van) is aardgas absoluut het schoonst van wat we nu ter beschikking hebben, en we hebben er voorlopig genoeg van. Dus genoeg tijd om een echte oplossing te zoeken.

  21 likes
  • 0-punt-energie binnen 8 jaar. zonnepanelen, windmolens, etc. het is in handen van grootindustrieelen en banken en heeft geen toekomst.
   Alleen de vrije 0-punt-energie, Nicola Tesla’s uitvinding, maakt de mens vrij.

   9 likes
 3. Het droevige is dat men doet alsof de kiezer, de burger gevraagd had om 5G of een laptop of iphone of electrische auto of airco. Nee, deze dingen hebben de fabrikanten de mensen opgedrongen, omdat sommige haaien heel veel sardientjes in de zee zagen en zien.

  13 likes
  • Het linkse gedachten goed gaat maar om 2 dingen, macht en geld. Beide hebben ze echter zijn ze die compleet aan het verliezen en zie je dus overal in de media en ook hier aan de reacties, hoe men dit wil tegen gaan. Men maakt stemmers op FvD meteen uit voor dom en ziet niet in wat democratie is. Het volk wil het anders, zie dat eens in. Men wil geen klimaat drammers die zich verschuilen achter verkeerde cijfers en burgers gaan opzadelen met torenhoge kosten om zelf straks een overbetaalde baan te kunnen krijgen in Brussel. daarom:

   -Uit de EU
   -Ziekenfonds terug
   -Gulden terug
   -Grenzen dicht
   -Privatiseringen terug draaien.

   8 likes
 4. Er zijn inderdaad geen garanties afgegeven dat de energierekening lager gaat uitpakken als je je huis laat ombouwen op gasloos. Met deze trucs proberen ze ons er in te luizen. Een mondelinge toezegging dat je energierekening lager gaat uitpakken is nergens op gebaseerd en van nul en geen waarde in de praktijk.

  16 likes
  • Elke opmerking welke betrekking heeft op “het gaat minder kosten” gaan bij mij de nekharen overeind staan. Als de FvD nu de afgelopen tijd niet zulke domme dingen had gedaan hadden ze in mei een goed resultaat kunnen behalen. FvD, jullie zijn oerstom bezig, jullie hebben de mogelijke macht gewoon weggegooid en waar ging het weer om, juist ja, geld en macht. Echt, vreselijk dom. Zulke acties is voer voor de klimaatdrammers. Herpak je, ga de juiste toon aan slaan en leer van je fouten, die maak je momenteel!!

   2 likes
 5. De verzonnen klimaatproblematiek is een middel om de bevolking uit te zuigen en te onderdrukken. En omdat iedereen nu lekker druk bezig is met het klimaat schenkt niemand aandacht aan zaken waar het echt om gaat. Mooie afleiding. Lekker belangrijk.

  14 likes
 6. dit betalen we energie belasting en waarvoor maar terug krijgen ho maar en rutte doet weer aan zakkenvullen.
  een woord heb ik hiervoor ,, oprotten,,.

  12 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

award-winnende

Award-winnende klimaatactivist biedt excuses aan voor klimaatbangmakerij (en wordt gecensureerd)

De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger schreef voor ...

mondkapjes

Waarom mondkapjes lang niet zo onschuldig zijn als gedacht

Het gebruik van mondkapjes is lang niet ...