Binnenland

Alle fundamenten van het klimaatbeleid staan op instorten. Journalist legt in deze column uit waarom kiezers massaal zullen weglopen

Help ons door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Heb je wel eens van GGF gehoord? Dat was een truc van klimaatgoeroes als Diederik Samson en Ed Nijpels om aan burgers hypotheken te slijten waarmee ze hun huizen van het gas zouden kunnen halen.

Maar dat kan helemaal niet, want garanties dat de energierekening beduidend lager wordt zijn er niet, merkt journalist Syp Wynia op in zijn wekelijkse gesproken column.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten weigeren dan ook toestemming te geven voor het ophogen van hypotheken in de veronderstelling dat die als het ware betaald worden door de lagere energierekening.

CCS

Er moet eerst maar eens aangetoond worden dat de energierekeningen echt zoveel lager gaan worden, stellen zij.

“Als je geen financiering hebt voor het van het gas halen van de huizen, waar moet het [geld] dan überhaupt vandaan komen?” vraagt Wynia zich af.

Heb je wel eens van CCS gehoord? Het grootste deel van het Klimaatakkoord is gestoeld op CCS oftewel CO2-afvang en -opslag.

Belastingbetaler

Dit komt erop neer dat je CO2 afkomstig van de industrie onder de grond stopt, met name onder de zeebodem.

Wynia merkt op dat dit overal in de wereld is mislukt of nog niet getest.

En het is wederom de belastingbetaler die zou moeten gaan betalen voor de opslag van de CO2 van Shell onder de zeebodem.

Instorten

Wynia benadrukt dat alle fundamenten van het kabinetsbeleid rond klimaat op instorten staan.

Hij voorspelt dat kiezers zullen blijven weglopen bij de gevestigde partijen zolang er geen einde komt aan deze waanzin.

“Ik verwacht dat dit kabinet het niet haalt en gaat stranden op haar eigen klimaatambities,” besluit hij.

Bekijk de video hieronder:

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J@n
J@n
4 jaren geleden

Het is juist anders om, deze regering zal kosten wat het kost de klimaat regels gaan doorvoeren, enige oplossing is de val van het kabinet en verkiezingen die voor 100% gewonnen worden door andere partijen dan de huidige klimaat drammers. Helaas heeft de FvD zich zelf buitenspel gezet met zeer domme reacties op twitter en in de media en heeft de kiezer straks wederom niets te kiezen. Ik hoop echt dat FvD zich hersteld van hun eigen misstanden want wat er momenteel allemaal gebeurt is voer voor de VVD, zie dat eens in!

-Uit de EU
-Ziekenfonds terug
-Gulden terug
-Grenzen dicht
-Privatiseringen terug draaien.

René van Zalk
René van Zalk
4 jaren geleden

Er zijn inderdaad geen garanties afgegeven dat de energierekening lager gaat uitpakken als je je huis laat ombouwen op gasloos. Met deze trucs proberen ze ons er in te luizen. Een mondelinge toezegging dat je energierekening lager gaat uitpakken is nergens op gebaseerd en van nul en geen waarde in de praktijk.

salvar
salvar
4 jaren geleden

dit betalen we energie belasting en waarvoor maar terug krijgen ho maar en rutte doet weer aan zakkenvullen.
een woord heb ik hiervoor ,, oprotten,,.

AalbertV
AalbertV
4 jaren geleden

ik snap echt niet waar we de energie vandaan gaan halen als we stoppen met aardgas. Al zou je heel Nederland volplempen met windmolens en zonnepanelen redt je het niet… zeker niet op een windstille grijze dag. Gaan we dan importeren? Kernenergie uit Frankrijk of toch maar aardgasstroom uit de rest van Europa?
Hypocriet! Als CO2 geen probleem is (wordt de wereld groener van) is aardgas absoluut het schoonst van wat we nu ter beschikking hebben, en we hebben er voorlopig genoeg van. Dus genoeg tijd om een echte oplossing te zoeken.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x