Homepagina » Buitenland » Trump haalt ongenadig hard uit naar media in persconferentie en promoveert CNN naar ‘zeer nepnieuws’
Trump haalt ongenadig hard uit naar media in persconferentie en promoveert CNN naar 'zeer nepnieuws'

Trump haalt ongenadig hard uit naar media in persconferentie en promoveert CNN naar ‘zeer nepnieuws’

President Trump haalde gisteren tijdens een persconferentie opnieuw uit naar de ‘liegende media’. “Ik zou zelf best een goede verslaggever zijn,” zei hij.

De journalisten in de zaal zijn dat volgens hem niet, die verdraaien positieve verhalen tot negatieve.

“Het is zo belangrijk dat het publiek een eerlijke pers krijgt,” voegde hij toe. “Het publiek gelooft jullie niet meer.”

Zeer nepnieuws

Hij gaf vooral CNN ervan langs, die hij promoveerde van ‘nepnieuws’ naar ‘zeer nepnieuws’.

Veertien keer nam Trump het woord ‘nep’ in de mond om de beweringen van de media te categoriseren.

Zo zijn de verhalen over het Russische oorlogsschip dat al weken voor de oostkust van Amerika vaart volgens hem nep. “Er is niks aan de hand.”

Flynn

In tegenstelling tot wat de media beweren is er helemaal geen chaos in het Witte Huis en heeft hij of zijn campagne nooit contact gehad met Rusland.

Trump ontkende dat de ontslagen nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn fouten had gemaakt.

“Hij deed niets verkeerd,” zei de president. “Het enige slechte was dat informatie over hem aan andere mensen, aan jullie, werd gegeven.”

Onderzoek

Trump noemde het lekken van de belastende informatie over Flynn ‘illegaal’ en beloofde een onderzoek naar de bron in te stellen. Hij zei ook dat het nieuws over Flynn ‘nep’ was.

“De lekken zijn echt,” aldus de president. “Maar het nieuws is nep, want er is zoveel nieuws nep.”

Weersprak

Niemand van zijn team heeft herhaaldelijk met leden van de Russische inlichtingendiensten in contact gestaan, zo weersprak hij berichten van de New York Times.

Hij merkte op dat wat illegaal is, wordt aangepakt. “Zij die geheime informatie doorspelen.”

De persconferentie is hieronder in zijn geheel te bekijken:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • emka schreef:

  Ben geen tegenstander van Trump, maar meneertje zet zich zelf wel erg buiten spel zo.

  9 likes
  • michael schreef:

   Wist je dat je met “maar”, datgene dat je er vlak voor zei ontkent? Dus eigenlijk ben je wel een tegenstander van Trump.

   Ik vind Trump een bij uitstek geschikte president. Hij weet wat zaken doen is en hij l*lt niet in ieders straatje en doet vervolgens niks of het tegenovergestelde. Ik denk dat Trump een van de beste presidenten is die de VS in lange, heel lange tijd gehad hebben.

   25 likes
   • emka schreef:

    Zie ik anders. Ikzelf wil hem eerst eens een jaartje aan de bal zien voordat ik oprecht kan zeggen dat hij een prutser of een genie is.
    Echter: (hoop dat ik dit goed kan verwoorden) als hij steeds maar met z’n “wijzende vingertje/neus de lucht in” attitute deze dingen blijft roepen (ik zeg niet dat hij (on)gelijk heeft!!) dan zal dat ten koste gaan van z’n geloofwaardigheid. Of mensen hem dan nog serieus nemen wil ik dan nog wel zien.

    8 likes
    • michael schreef:

     Voor zover ik het zie, is hij de enige president die EINDELIJK eens durft te zeggen waar het op staat. Zijn voorgangers huichelden tot ze blauw zagen.

     Trump verwoordt en zegt wat volgens hem aangepakt moet worden. Hij STAAT tenminste ergens voor. Daarmee heeft hij al meer credits verdiend dan zijn voorgangers van de afgelopen 40 jaar bij elkaar. (Obama, Bush jr., Clinton, Bush Sr., Reagan en Carter)

     Trump geeft openlijk tegengas tegen het eeuwige en aanhoudende gelieg van onder andere het criminele Cable News Network (CNN).

     Het is maar goed dat ik geen president ben, want ik had een club als CNN meteen het zwijgen opgelegd.

     Als een z.g. mainstream media bedrijf nepnieuws verspreidt, valt dat onder stemmingmakerij en dan mag er wat mij betreft per direct een compleet uitgave, uitzend- en publicatieverbod uitgevaardigd worden voor, pak ‘m beet, een half jaar. Dus geen TV en radio uitzendingen meer en een website die op zwart gaat.

     Dus CNN en al die anderen worden dan monddood gemaakt, en dat is beter dan doelbewust schadelijke leugens laten verkondigen en verspreiden.

     13 likes
     • upsala schreef:

      Michael, jij snapt het helemaal.
      Wordt zo moe van die hersenloze trumpbashers die zich laten voorliegen cdoor de westerse media.
      Trump is in mijn ogen de eerste president na Kennedy, die niet door de elitev gestuurd wordt. Dit is ook de reden waarom hij zo zwartgemaakt wordt. Voor zijn tegenstander; Hij heeft direct een eind gemaakt aan TTIPS..

      2 likes
    • Carmen schreef:

     Emka: Maw denk jij dat mensen liever te maken hebben met liegende, bedriegende bestuurders die je lief aankijken en je belazeren waar je bij staat? Tja, dat zou natuurlijk veel kunnen verklaren zoals wij hier kunnen zien in NL toch? Wij zijn van een vrije, open samenleving met goede voorzieningen afgezakt naar armoede, voedselbanken, afbraak van ons sociaal stelsel, onveiligheid, in oorlog zijn met de islam en dat allemaal omdat de meeste mensen luisterde naar de elite die je beduvelen/beduvelde waar je bij staat! Nou, geef mij dan maar liever die lompe boer van een Trump, dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent!

     1 likes
     • Ino schreef:

      Hoi Carmen,
      Ik denk dat Emka wat teveel naar de NPO kijkt, dat niets onderdoet voor de eerste de beste Noord-Koreaanse staatszender.
      Voor iedereen die het nog niet weet: mijd onze eigen NPO (inclusief het 8-uur journaal) als de pest, want die zijn nog erger dan CNN. Ook al denk je, ik weet het, maar ik kijk toch, niet doen, want de propaganda werkt langzaam in op je onderbewustzijn.
      Wat mij betreft is hetgeen de NPO doet ondermijning en bedreiging van de staatsveiligheid, het compleet negeren van de belangen van de bevolking en het doelbewust verspreiden van nepnieuws. Wat mij betreft dus ernstig strafbaar. Moge de NPO zo snel mogelijk voor een militair tribunaal gezet worden met ernstige straffen als uitkomst.

      1 likes
  • Arwijn schreef:

   CNN zet zichzelf buitenspel door constant schaamteloze leugens, propaganda en laster. Trump doet het prima!

   11 likes
   • Franss schreef:

    Trump doet het prima door de kolenmijinen weer toestemming te geven hun afvalwater ongezuiverd te lozen (chemtrails zijn daar niks bij). En op de EPA zit een man die de EPA talloze processen aandeed en in de zak zit van de oliemaatschappijen die hem betaalden. Trump zal wel eens laten zien dat al die lokale actiegroepen (Dakota!) die voor hun gezondheid vrezen genadeloos de grond in gestampt mogen worden door het kapitaal, zonder dat CNN of anderen daar kritisch verslag van kunnen doen.

    13 likes
    • Carmen schreef:

     Franss, yep en al die andere presidenten voor hem deden dit soort dingen niet zeker? Alleen al dat achterlijke gedoe over die 7 islamitische landen ( en het nieuws gaat dan van, Trump laat geen moslims toe? Hoe zit het met die overige 37 landen dan die gewoon binnen mogen komen? Dat inreisverbod was dus al zo bij Obama, sinds 2005 is het zo zelfs. Dat reservaat? Ook dat was een idee van Obama maar werd afgeketst door de rechters en Trump nam het weer op! Obama heeft meer bloed aan zijn handen dan de Bush fam. Ik hoor daar nooit iemand over dus, als je links bent is het geoorloofd ben je dat ( volgens hen ) niet, dan is het ongeoorloofd? Dit soort gemanipuleerd nieuws is dus waar deze prof het over heeft, feiten dus en geen manipulatie voor links omdat het hen beter uitkomt!

     0 likes
     • Franss schreef:

      [ Ik hoor daar nooit iemand over dus ]
      Dat kan kloppen want het is nooit gebeurd. Obama had geen inreisverbod.

      10 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   Meneeer Trump lijkt ook steeds meer op ene meneer Hitler in de beginjaren 30, van de vorige eeuw.

   Tijd dat mensen wakker worden…

   12 likes
   • Caesar Lion Cachet schreef:

    LS…

    Trump is geen Jood dus die vergelijking gaat niet op !

    0 likes
    • Foppe schreef:

     En Hitler wel?

     Wat maakt het overigens uit waar iemand vandaan komt, ik denk dat Rob het over acties heeft. De vergelijking met Hitler is misschien overdreven, maar dat Trump een grote ****** is is wel duidelijk, voor mensen met meer dan twee hersencellen althans.
     Hoe lang kan iemand nog doorgaan met zichzelf als de “big man, de enige eerlijke, de minst racistische, de minst antisemitische” weg te zetten voordat mensne doorhebben dat het een narcist.

     Tevens lees ik dat ook sommige mensen zeggen “trump doet tenminste, het blijft niet alleen bij praat”, maar gaat het hun dan echt niet om WAT je zegt EN doet?

     Dus als een president mensen weigert op geloofsovertuiging dan is dit goed, want hij doet tenminste iets? En hij komt zijn beloften na?

     Ik heb meer respect voor mensen (en dus ook presidenten) die iets zeggen, dan nadenken en erop terugkomen. Nog meer voor mensen die eerst nadenken voor ze iets zeggen.
     Want als je de logica van die mensen doortrekt dan vindt je Hitler dus ook een goede leider, want hij deed wat hij zei.

     Dus eerst nadenken, dan zeggen en als je er dan nog achter staan pas handelen. Ik geloof dat dit te maken heeft met de Frontale voorkwab, als die kleiner is bij mensen zijn ze minder sterk in overdenken wat ze doen en de gevolgen van hun daden. Dus, reken het maar uit bij Trump!

     5 likes
     • Rob ter Horst schreef:

      Helemaal gelijk, het gaat om wat je als mens doet, goed of slecht. Het is niet interessant of Hitler een jood was, en Trump een christen.
      Het laat wel zien wat voor soort mens de reageerder is. Joden hebben het blijkbaar altijd gedaan, zelfs als het gelijk helemaal uit de tenen moet komen…

      3 likes
  • Patrick S. schreef:

   Vind het juist niet, juist CNN buiten spel zo,bovendien heeft Ninefornews meer echt nieuws dan CNN.

   13 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Different names, same masters !

   Afwachten dus !

   1 likes
 • Franss schreef:

  Dit is vooral bedoeld voor zijn eigen achterban, net als de aanstaande bijeenkomst in Orlando.
  En zo hoeft hij ook niet te praten over de smadelijke afgang van Flynn.
  Daarnaast wil hij zijn Republikeinse partij in het gareel dwingen, want die heeft hij meer en meer geschoffeerd, ook met deze persconferentie. Als zelfs Fox news zich tegen je keert …

  Nu zet hij het volk tegen de vrije pers op, straks gaat hij ze misschien wel tegen het parlement opzetten en dan zijn de rapen echt gaar.

  14 likes
 • Faye schreef:

  Geef hem eens ongelijk, stelletje leugenaars, het is nu echt genoeg geweest.
  Hij praat alleen nog met Townhall.com en CBN (Christian Broadcast)
  Niet omdat ze christelijk zijn maar na de verkiezingen heeft CBN geen doorzichtige leugen meer over hem verspreid en hem ook nog nooit met Hitler vergeleken.

  17 likes
 • Realist schreef:

  De grootste vijand van de wereldvrede is en blijft die smerige linkse elite die maar door blijft gaan om tegenstanders op de meest valse manier zwart te maken en psychopaten juist de hand boven het hoofd te houden.
  Als we ons zouden ontdoen van dit rooie tuig dan wordt het een stuk aangenamer in deze wereld.

  15 likes
 • Louise schreef:

  Tja het lijkt vechten tegen de bierkaai……..maar uiteindelijk is het demoniseren…… Ook hier, Als Pim Fortuyn niet was vermoord , was het vast met Wilders gebeurd, maar dat kunnen ze zich niet twee keer veroorloven dus proberen ze uit te sluiten . Maar dat demoniseren staat nog op m’n netvlies en die tactiek zie ik toch ook in Amerika……….ongeacht wat ik van deze mannen vind, ik zie heel duidelijk wat er gebeurt. De vraag rijst hoelang iemand er tegen bestand is!!

  8 likes
 • Franss schreef:

  De grootste leugens zijn “America first” en “Make America great again” want dat moet zijn
  “Trump first” en “Make Trump great again”.
  Want Trump staat zelf op de eerste plaats, dan zijn business op de tweede plaats, de business van zijn vrouw en kinderen op de derde plaats en de rest “can f*** off”.

  8 likes
 • Teun schreef:

  Ik vind de term “dubbel nepnieuws” meer gepast.

  3 likes
 • Faye schreef:

  Vreemd dat die 15.000 psychiaters zich niet verenigden toen Bush stond te raaskallen en dat Hillary nooit eens psychologisch is onderzocht.
  Toen hoorde je ze niet terwijl het voor normaal denkende mensen allang duidelijk was wat een gestoorden het waren.
  Maar er zijn youtube bewijzen genoeg die getuigen hoe hard ze logen en wat een warhoofden het zijn.
  Laten ze zich daar eerst maar eens over buigen, dan praten we daarna weer eens verder.
  Trump heeft het nu te druk voor die onzin, druk druk met alle puinhopen die die gekken achtergelaten hebben rechttrekken.

  2 likes
 • Nea schreef:

  Ach je kan maar beter een pak zout bij de hand houden tegenwoordig 🙂 Wat wie dan ook je hersenen probeert binnen te laten dringen. Relax. Korreltje zout. Helpt een hoop.

  2 likes
 • Faye schreef:

  *Rob, dat is alweer achterhaald, de schaduwregering is in de kraag gegrepen.
  Net als het IMF bestaan ze niet meer.

  https://www.youtube.com/watch?v=pRxeigwIRvg

  1 likes
 • Rob Steenwinkel schreef:

  CNN is de media van de `schaduw` regering in de USA die het ook in Europa voor het zeggen heeft…………ga je er tegen in dan eindigt dat met kogels in je hoofd!

  0 likes
 • rob schreef:

  Deze man heeft volkomen gelijk…wat betref [nep] nieuws.. elk gebeurtenis kan nooit de precieze waarheid ontremd een gebeurtenis vertellen ..,een ieder vertelt of hangt er een verhaal aan vast om de gebeurtenis heen …of dat nu gebeurt in de media of in onderlinge gesprekken ..een of elk gebeurtenis kan met nooit meer zo vertelt als de gebeurtenis zelf ,dat zie in de media heel veel elk krant of tv journaal word het een verhaal die altijd afwijkt van de gebeurtenis op zich zelf …de media is niet de waarheid zelf als doen ze dit wel zo voorkomen …het zijn verhalen die afwijken van een echt gebeurtenis …en dat is niet meer exact na te gaan …ze blijven een verhaal die afwijkt,.een gebeurtenis staat altijd op zich zelf…een gebeuren is gewoon het gebeuren en daarna is zij vluchtig ervan doorgegaan ..net als een dief vlucht ze voor dat ze gezien word…en er word een verhaal van gemaakt omtrent de dief zelf, de waarheid van een gebeurtenis is zo onvolkomen dat ze nooit meer exact kunnen worden na vertelt …dat is wat die man bedoelt ,.We hebben een recht systeem …maar zelf rechters komen er niet meer uit …er volgt dan een veroordeling..voor vele onterecht en voor vele terecht…het is maar hoe een verhaal zich ontwikkelt…

  0 likes
 • redice schreef:

  En gelijk heeft hij. De media stinkt van de leugens

  0 likes
 • veldhuusens Sweden schreef:

  Het is niet alleen bij de CNN maar ook bij NPO nieuws NOS, zie boek van ex medewerker NOS. Helaas regeert de leugen meer dan de waarheid. hoe kun je daar aan meedoen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  pandemie

  Covid-1984: ‘Ze hebben deze pandemie jaren van tevoren gepland’

  De reactie op de pandemie – de ...

  fauci

  Glazen bol? Fauci waarschuwde in 2017 voor ‘onverwachte uitbraak’ van nieuwe ziekte

  Anthony Fauci, de Amerikaanse Jaap van Dissel, ...

  >