Straling

Waarschuwing voor kankerverwekkende mobiele telefoons. Wetenschappers zien alarmerende trend

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het aantal gevallen van een specifieke soort hersentumor is in de afgelopen twee decennia verdubbeld. Gevreesd wordt dat dit valt toe te schrijven aan de straling van mobiele telefoons, schrijft de Daily Telegraph.

Uit een nieuwe analyse, die is gepubliceerd in het Journal of Public Health and Environment, blijkt dat er sprake is van een ‘alarmerende’ trend.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De onderzoekers bestudeerden de opkomst van een agressieve en vaak dodelijke soort hersentumor die ook wel glioblastoma multiforme wordt genoemd.

Rol

Ze analyseerden 79.241 gevallen van kwaadaardige hersentumoren en kwamen tot de ontdekking dat het aantal gevallen van glioblastoma multiforma in Engeland is gestegen van 1250 per jaar in 1995 tot ongeveer 3000.

De wetenschappers van het Physicians’ Health Initiative for Radiation and Environment (PHIRE) zeggen dat de toename van het aantal gevallen niet eerder was opgevallen omdat andere soorten hersentumoren minder vaak voorkomen.

De tumoren worden vooral aangetroffen in de frontale en temporale kwab, wat doet vermoeden dat mobiele telefoons hierbij een rol spelen.

Achterliggende mechanismen

“Onze bevindingen laten zien dat we beter moeten kijken naar de achterliggende mechanismen en ons niet alleen maar moeten richten op geneesmiddelen,” zei professor Denis Henshaw van PHIRE.

Naast mobieltjes kunnen ook röntgenfoto’s, CT-scans en atoomproeven in de atmosfeer de trend verklaren, aldus de onderzoekers.

[Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietjepuk
pietjepuk
6 jaren geleden

Welnee, doorlopen mensen niks aan de hand. Er moet geld verdiend worden en op deze wijze is het dubbel verdienen. Zoals gebruikelijk: eerst iedereen verslaafd maken en dan met een ‘remedie’ komen.
Kassa!

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

5G is levensgevaarlijk. Het is beter om mobiele telefoon dingen basic te houden (Bellen & SMS) en internet via een draad te gebruiken. In plaats van overall wireless internet connecties zou het veel beter zijn om overal directe internet plug-stations te hebben (net zoals vroeger de telefoon cel) waar mee je via je laptop of mobiel makkelijk met razend tempo even snel iets kunt downloaden zonder stralingsgevaar.

formidabele
formidabele
6 jaren geleden

Ronduit belachelijk dat de meest simpele mens zo gedrogeerd is dat hij de andere kant uitkijkt?
Voordat hij het weet wordt hij direct slachtoffer daarvan, wat uiteindelijk misschien ook de bedoeling is?

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x