Homepagina » Buitenland » Dit is geen democratie. Grote kritiek op benoeming nieuwe voorzitter Europese Commissie vanuit achterkamertjes
Dit is geen democratie. Grote kritiek op benoeming nieuwe voorzitter Europese Commissie vanuit achterkamertjes

Dit is geen democratie. Grote kritiek op benoeming nieuwe voorzitter Europese Commissie vanuit achterkamertjes

Het Europees Parlement heeft zich kritisch uitgesproken over de benoeming van Ursula von der Leyen als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Het parlement sprak van een ‘ondemocratisch proces’.

EU-leiders kozen Von der Leyen als opvolger van Jean-Claude Juncker, hoewel ze niet als kandidaat op de lijst stond.

De Europese Raad negeerde de Spitzenkandidaat die door het Europees Parlement naar voren was geschoven.

Geen goed woord

In plaats daarvan nomineerde de raad de Duitse minister van Defensie, die buiten Duitsland vrijwel onbekend is.

“Ik ga de raad niet feliciteren,” zei Gonzalez Pons, woordvoerder van de EPP Group in het parlement.

“Voorzitter Tusk, ik heb geen goed woord over voor de manier waarop dingen zijn gedaan,” vervolgde hij.

Achterkamertjes

De toekomst van Europa kan niet langer worden bepaald vanuit achterkamertjes, aldus Pons.

“De raad heeft niet het recht om alle kandidaten te negeren waar de Europese burgers op hebben gestemd,” klonk het.

“Jullie zijn nu aangekomen op het punt waarop jullie beslissen wie er aan het roer komt te staan van de Europese Centrale Bank (EBC), alsof het een nominatie is,” zei hij.

Geen democratie

“Dit is geen democratie,” benadrukte Pons.

“Geen enkele voorzitter van de raad zou het accepteren als dit in zijn of haar eigen land gebeurde,” zei hij. “Dan zou gelijk het constitutionele hof erbij worden betrokken.”

[Independent]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Eelke Piers schreef:

  EU- parlement.
  Het woord zegt het al: “Praatkamer” ze praten alleen maar en hebben niets te vertellen. De leden van dit parlement bestaat uit afgeschoven politici die daar geen kwaad kunnen en toch een idioot salaris en na 5 jaar een riant pensioen krijgen

  30 likes
  • Rob schreef:

   @Eelke,

   Vroeger was er op tv het kinderproramma ‘de fabeltjeskrant’. In dat programma hadden ze een praathuis. Toen werd je al uitgelegd wat het Binnenhof dan eigenlijk voor fabeltjes praathuis is. En met het E.P. is dat nog veel erger.

   5 likes
  • Straalmans schreef:

   Praatkamer of praatjeskamer? Il parle=hij spreekt en il ment=hij liegt. Parlement is dus meer spreken=liegen.

   4 likes
 • eksegese schreef:

  Die EU daar moeten we zo snel mogelijk vanaf en in eigen land naar een echte democratie door gebruik te maken van bindende referenda, naar Zwitsers model zoals Baudet voorstelde. Al het andere heeft sowieso met democratie helemaal niets te maken, wat daar in Brussel gebeurt het allerminst. Dat kost alleen maar klauwen met geld, een molensteen om je nek, meer is het niet.

  32 likes
 • weg met ons schreef:

  @eksegese

  Met de benoeming van Christine Lagarde tot president van de centrale bank vrees ik het ergste. Lagarde werd overnacht zo eventjes uit een hoge hoed getoverd en passeerde daarbij de spitsenkandidaten met een betere CV. Wie heeft zoveel macht dat een Lagarde zo voor 8 lange jaren geplaatst kan worden op een zo’n cruciale plek voor geheel Europa. De Rothschild, de leden van de Bilderberg hebben deze macht en hebben er m.i. voor gezorgd dat dit gevaarlijke vrouwwezen Europa monetair gaat afzinken. Nederland wordt geen Zwitserland, maar een drama enPauperland aan de Noordzee.

  12 likes
  • dna schreef:

   Dat is t al! Maar nederlanders zijn te hoogmoedig en dom omdat in te zien. Ze veraden hun eigen familie voor t beest.

   Hoogmoed komt voor de val.

   9 likes
  • eksegese schreef:

   @weg met ons, we kunnen idd de onmetelijke macht van Rothchild, Bilderberg-club, the C.F.R, The Trilateral Comission, en wat al niet meer, niet uitgummen…….. niet doen alsof het niet bestaat. Maar we kunnen wel steeds gaan voor alles en iedereen die er ondanks al die macht niet aan mee wenst te werken, gaan voor hen die ons inspraak beloven door bindende referenda te willen hanteren. Je kunt macht hebben zo veel je wilt, je bent altijd afhankelijk van de vrijwillige medewerking van de massa. Ik ga daar niet in mee. Ik stem niet of ik stem tegen net zo lang tot meer mensen in gaan zien dat inspraak en beperkte macht de enige weg is naar een zo eerlijk mogelijke samenleving. Minder macht is decentraliseren van macht, is mensen echt een stem en inspraak geven, is het afschaffen van machtige multinationals en corporaties, is het geld laten beheren door de verschillende landen ipv een wereldbank. M.a.w. precies het omgekeerde van wat er nu plaats vindt in de wereld. Er zijn genoeg mensen die dat willen en als er werkelijk genoeg zullen zijn zal het ook in praktijk gebracht moeten worden. Het zielig klein psychopatisch en elitaire clubje wat er niet bij gebaat is is feitelijk machteloos tegen de massa als die niet gewoon vrijwillig met hen mee blijft werken. Vergeet nooit dat wij het met z’n allen goed moeten vinden, anders gaat het feestje niet meer door voor ze.

   8 likes
 • Rob schreef:

  Dus democratie houdt in Brussel in dat degene die door het E.P. naar voren geschoven wordt gekozen moet worden. En volgens het E.P. is dat omdat het volk het zo gekozen heeft. Ik kan me niet herinneren dat het volk überhaupt voor de EU gekozen heeft maar dat het ons door de strot is gedrukt. En zo wordt ook de nieuwe kandidaat naar voren geschoven. En als die niet gekozen wordt dan beginnen ze in het E.P. te janken over ‘ondemocratisch’ en ‘achterkamertjes politiek’ omdat ze hun zin niet krijgen. Er is maar één oplossing voor dat hele circus: voorgoed opheffen want ze zitten er voor de globalisten en hun agenda.

  28 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Als de waarheid over de EU bekend wordt gemaakt en er komt een referendum dan is er geen EU meer.
  Aangezien politici dit weren is er geen referendum meer mogelijk gemaakt. Dus nul democratie. EU is een dictatuur van de bovenste plank.

  23 likes
 • Rob schreef:

  Een democratie die op een dualistische wijzen zijn werk uitvoert is ondemocratisch, zijn werken zijn dualistisch van Aard, en het draait alleen maar om de poen, het heeft de trekken van een grote geld-demon, en vele zijn er door besmet,van daar de naam ook demo[n]cratie. een stelsel die alleen maar aan poen denkt.en vele aanbidden deze..

  9 likes
  • Gezinusk schreef:

   Demo[n]cratie staat wat mij betreft gelijk aan plutocratie. Dit is wat gaande is en ze smeken om een groot EU leger voor eigen belangen… Business as Usual!

   8 likes
 • Gezinusk schreef:

  Tis niet best hoe het er in Brussel aan toe gaat maar aan de andere kant… alles beter dan de achterbakse engerd Frans Timmermans.

  17 likes
 • bert s schreef:

  En daar wordt je stem weer door het toilet gespoeld, stop met stemmen…het is voeding voor het beest.

  13 likes
 • William schreef:

  Het brainwashen gaat gewoon door.. ze drukken ons een “onbekende” door onze strot.. er word wat geprutteld dat het eigenlijk niet kan en vervolgens gebeurt er “helemaal” niets. Ze blijft zitten waar ze zit en thats it.. hoezoe democratie..

  9 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat von Heyen door de Bilderberg-groep aangesteld is; precies zoals Macron .
  Ik weet niet of de Bilderbergmeute ook een achterkamertje is

  9 likes
 • Ger Kloosterman schreef:

  Ger,

  Frau von der Leyen past precies in het plaatje van een Europees leger !

  8 likes
 • Dirk schreef:

  En het klootjesvolk maar naar de stembus lopen.

  6 likes
 • Tja, en wat gaan ze eraan doe? Juist, niets.0

  5 likes
 • Straalmans schreef:

  Ik ben blij dat ik niet ben gaan stemmen. Zie je dat wel of niet stemmen dus niks uitmaakt? De beste mevrouw is verkozen op haar blauwe ogen?

  2 likes
 • Silbereye schreef:

  “Geen enkele voorzitter van de raad zou het accepteren als dit in zijn of haar eigen land gebeurde,” zei hij. (aldus Pons)

  Deze opmerking raakt voor de Nederlandse democratie kant nog wal, hier gebeurd vrijwel alles in het geniepige, ook al lijkt het transparant dan juist is er veel voor werk gedaan om een en ander te manipuleren.
  Politieke partijen worden in het geniep van bovenaf via de media geïnstrueerd om te doen van de top ambtenaren willen zien.

  Overigs is het leuk en fijn om te zien hoe de strak verpakte gladde goed doorvoede verrader van de Oekraïense samenleving in het stof moest bijten, zijn vrienden in het kwaad zijn alleen vrienden als er geen machtsvacuum aanwezig is.

  0 likes
 • x

  Check Also

  duitsland

  Duitsland: kinderen die quarantaine niet naleven ‘belanden in gesloten inrichting’

  In Duitsland moeten kinderen minimaal 14 dagen ...

  duitse

  Het tij keert: Duitse volk zegt massaal ‘nein’ tegen beperkingen

  Afgelopen weekend demonstreerden tienduizenden mensen (de schattingen ...

  >