Homepagina » Buitenland » Geen zenuwgas gebruikt in Douma. Dit onthullende OPCW-rapport brengt het Witte Huis ernstig in verlegenheid
Geen zenuwgas gebruikt in Douma. Dit onthullende OPCW-rapport brengt het Witte Huis ernstig in verlegenheid

Geen zenuwgas gebruikt in Douma. Dit onthullende OPCW-rapport brengt het Witte Huis ernstig in verlegenheid

Bij een aanval op de Syrische stad Douma in april dit jaar is geen zenuwgas gebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), de internationale waakhond die toeziet op het verbod op het gebruik van chemische wapens.

De OPCW bracht een voorlopig rapport naar buiten, waaruit onder meer blijkt dat er bij de aanval op 7 april van dit jaar geen zenuwgas is gebruikt.

De VS stelde enkele dagen na de vermeende aanval dat dat wel het geval zou zijn geweest. Het Witte Huis claimde dat er sarin was gebruikt in Douma.

Haaks

Het Britse parlementslid George Galloway reageerde als volgt: “De bommen met zenuwgas die neer regenden op Douma brachten ons op de rand van de derde wereldoorlog. De OPCW heeft nu net gemeld dat er geen zenuwgasaanval in Douma heeft plaatsgevonden. Het was een farce, walgelijke propaganda. Komt dit bekend voor?”

Na de vermeende chemische aanval, die volgens westerse landen en de media was uitgevoerd door de troepen van Assad, vuurde het Westen tal van raketten af op Syrische doelen.

Het voorlopige rapport van de OPCW staat haaks op de officiële verhaallijn.

Chloorgas?

Het Witte Huis claimde dat in bloed- en urinemonsters die door de VS waren verzameld sporen van chloorgas en het zenuwgas sarin waren gevonden.

Op basis van deze bewering liet president Trump 100 raketten afvuren richting Damascus.

In de maanden na de aanval bleven journalisten slachtoffers in Douma linken aan het dodelijke zenuwgas sarin.

Volgens de mainstream media blijkt uit het rapport dat er wel chloorgas is gebruikt in Douma. Maar de OPCW spreekt in het rapport enkel van ‘diverse gechloreerde organische chemicaliën’.

Niet verrassend

Het woord ‘chloor’ wordt in het rapport slechts twee keer gebruikt, steeds in verband met berichten op sociale media.

Reuters en de BBC zagen zich genoodzaakt hun artikelen te corrigeren en spraken niet langer van ‘chloorgas’, maar van ‘diverse gechloreerde organische chemicaliën’. De Nederlandse media lieten het woord ‘chloorgas’ gewoon staan.

Dat dergelijke chemicaliën werden aangetroffen is niet verrassend. Chloor wordt gebruikt voor het zuiveren van water en dergelijke chemicaliën vindt je in ieder huishouden.

Voorgelogen

De chemicaliën die de OPCW aantrof kom je dus eigenlijk overal tegen.

We hebben nu bevestiging dat het Witte Huis ons weer eens heeft voorgelogen om een land in het Midden-Oosten te kunnen bombarderen.

[ZeroHedge]


Vind je deze informatie goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Chloorgas of zenuwgas, het blijft een chemisch wapen. Linksom of rechtsom, Assad moet opdoeken, ook i.v.m. de aanval op een hulptransport.

  9 likes
  • Pfff wat dom zeg.

   21 likes
  • Ik heb u hier vaker gelezen. Mijn suggestie: solliciteren bij de NRC…direct aangenomen

   13 likes
  • René van Zalk’
   heb jij bewijzen dat Assad dat hulpkonvooi heeft aangevallen?
   Zijn misschien wel dezelfde ‘bewijzen’ als die zogenaamde gifgas aanvallen?
   Wat wel is aangetoond en bewezen is dat de door jou gesteunde “gematigde koppensnellers” wel degelijk konvooien uit Rusland aanvielen om te voorkomen dat de plaatselijke bevolking geholpen werd en ze dan niet meer als menselijk schild kunnen dienen.
   Ook zijn er bewijzen dat in de heroverde gebieden op I.S. verschillende opslagplaatsen met chemische wapens, made in the UK, Made in the USA gevonden zijn. Ook de schuld van Assad, René?
   Nu ben ikzelf geen fan van Assad, maar ik vecht wel tegen onrecht en dat is hier het geval, Assad moet weg omdat hij niet meespeelt met de vuile spelletjes van Amerika en hun baasje Isisrael, net zoals Ghadaffie, en het verklaart ook de hetze tegen Putin, maar die is toevallig ietwat sterker dan Assad en laat niet over zich lopen.

   10 likes
  • @ Rene van Zalk

   Vroeg in een eerder bericht al uit welke demensie jij ontsnapt ben.
   Houd aub dat slappe gel*l voor je.

   8 likes
  • @Tené van Zalk

   Duidelijk dat jij blind en doof hebt laten maken en geprogrammeerd door de staat en media en de door hen onafgebroken opgevoerde zio VS theatershow.

   Het zijn nep gifgasaanslagen (is er een verschil met alles dodende bommen en zijn deze liever??) en lijkt het dat het ergens ging om het opruimen van afgeschreven kruisraketten en andere bijkomende voordelen, zoals het tonen van papierballen.

   Als het binnenvallen door de VS en GB van Irak en ook Libië en Afghanistan niet met zo’n grote en smerige leugen was gebeurd en men in de Westerse politiek niet zo onwijs veel vuil spel speelt tegen de eigen bevolking en nota bene dat alles met medewerking van de idiote slaven themselves, dan was de aanval met een proxy IS leger op Syrië nog enigzins goed te praten. Hoewel, Assad was goed voor zijn volk, het land verkeerde in een betere economische en sociale conditie en bloeide meer op dan een willekeurig Europees land ooit zal (mogen) doen, omdat Europa constant klein en arm gehouden dient te worden.

   Als de voorspellingen van helderzienden opgetekend, in bijv. religieuze boeken, uitkomen dan zijn er passages genoeg te vinden waaruit blijkt in welk deplorabele en leugenachtige staat de huidige wereld en het regerende geldgeile tuig zich bevindt. De gekken volgen als lemmingen strak de voorspellingen in hun grote waanzin ipv deze om te buigen (De grote verdrukking). En dat alles met instemming en medwerking van (jullie) goedgelovige idioten.

   3 likes
  • @ René van Zalk.
   Onder welke steen heb jij gelegen, je lijkt wel een super mol, die zijn eigen niet onderbouwde mening wil opdringen. Er staat duidelijk dat gloor in elk huishouden voorkomt die wie zegt dat het van de bommen komt. Was je erbij?. Sarin was de reden waarom er zoveel onschuldigen moesten sterven als vergelding, dat was dus zoals toen al bleek niet gebruikt. De hulp verleners (witte helmen) liepen zonder enige bescherming te ”redden”. Wat bij sarin-gas onmogelijk is daar sterft alles wat in de buurt komt.

   3 likes
  • hoe dom kan je zijn?

   2 likes
  • U gaat wel erg kort door de bocht en het OPCW d’r onderzoek naast zich ner leggende . makkelijk oordeel vellen

   2 likes
 2. Eigenlijk is dat geen nieuw nieuws dat er geen zenuwgas gebruikt is in Douma.
  Het zijn weer die beestachtige leugenaars die een ieder probeerd(de) te misleiden.
  Met wat proberen ze dat momenteel nou niet.
  Maak me eerlijk gezged zorgen waar deze leugens ons gaan brengen de komende periode en hoe er om gegaan wordt met bijvoorbeeld dit rapport van het OCPW. We zullen snel wel weer een leugen in een leugen te horen krijgen.

  Smerige, sneaky beesten zijn het die Amerikanen met aanhang, dit moet stoppen voor het echt te laat is.
  Amerika, terorristen natie, with lies they rule the World.

  7 likes
  • er zijn zoveel verschillende belangengroepen binnen en buiten landen, het gaat nu echt niet meer aan om iets te roepen over dé Amerikanen (Amerika is trouwens een continent bestaand uit drie delen. Een een relatief klein deel van het totaal noemt men de Verenigde Staten van Amerika) of dé Russen, of Israel, etc.. Zelfs binnen de Rebublikeinse partij, FBI, EMA, KGB, of andere drie letterclubs zijn enorme verschillen. Juist dat roepen over wat dé Amerikanen nu weer hebben gedaan of nagelaten is iets wat altijd nagestreefd is. Laten we dat nu voor eens en voor altijd loslaten.

   Ik denk dat dé Amerikanen, in de zin van de gemiddelde gewone Amerikaan, heel vergelijkbaar is met de gewone Israëliër, Nederlander, Japanner, Indiërs, IJslander, Rus, wat betreft zijn of haar doelen: veiligheid, voedsel voor zijn of haar gezin en de mogelijkheid een fijn leven op te bouwen. Zeg maar het tegenovergestelde van oorlog.

   Noem voortaan specifiek de (factie binnen de) groepering, of zo mogelijk een naam als je het over terroristen hebt, of boeven, cabal etc..

   6 likes
 3. En nu? Er is voor een slordige 100 miljoen aan raketten afgevuurd op doelen in Syrië. Komt er een schadevergoeding? De mensen worden langzaam wakkergeschud… ben benieuwd of er in de mainstream media melding van gemaakt word… wat een farce

  9 likes
 4. De honderd raketten gingen richting de nucleaire installaties.
  Een Clinton/Putin/Ukraine/Iran akkefietje.
  Dom kan je Trump niet noemen…..

  http://nietoptv.nl/voorval/20180414-syrie-raketaanval/syrie-raketaanval.php

  2 likes
 5. Valsheid hoort bij oorlog. Zoals alle slechte dingen bij oorlog horen. Een gevecht win je door net iets harder en gemener te zijn als de ander. Een gevecht is een oefening in gemeen zijn.
  In oude tijden, en bij sommige afgelegen stammen nog steeds, waren oorlogen aan strenge regels gebonden. De tijd, de plek, de te gebruiken wapens, het aantal doden en gewonden, en de duur van het gevecht werden strikt vastgelegd door beide partijen. Zo werd wreedheid beteugeld en behield iedereen zijn waardigheid.

  1 likes
 6. Misschien moet John Bolton maar weer eens bij het OPCW lags gaan en regelen dat wat de VS verkondigd, de waarheid is!

  1 likes
  • @Johan_123

   Klopt…..

   Former United Nations ambassador and newly designated national security adviser John Bolton reportedly made an implicit threat to a former Brazilian diplomat during the lead-up to the Iraq War in 2002.
   “We know where your kids live,” he is said to have told the diplomat.
   Bolton and the US at the time had been opposed to the diplomat’s negotiations with Iraq and Libya.

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...