Natuur en Milieu

Veel wensen doen? Kijk dan de komende nachten naar de hemel

Help mee door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De komende nachten is er een verhoogde kans om vallende sterren te zien. Verschillende meteorenzwermen en losse meteoren dringen door tot in de dampkring. Vandaag wordt een piek verwacht van 20 meteoren per uur.

De vallende sterren zijn ook volgende week nog te zien, maar het aantal per uur neemt dan geleidelijk af. Zo rond 8 augustus neemt het aantal meteoren weer toe. Op 12 augustus kunnen we een heuse meteorenregen van de Perseïden verwachten met liefst 72 meteoren per uur.

Bekendste

De meteorenzwerm van de Perseïden is de bekendste in Nederland, vanwege het hoge aantal vallende sterren en vanwege het feit dat veel mensen vakantie hebben.

Het lichtspoor van meteoren wordt niet alleen veroorzaakt doordat de stenen in brand vliegen. Het pad van de meteoor wordt door de hoge valsnelheid ook elektrisch geladen en bij het opheffen van het ladingsverschil komt licht vrij.

Piek

De komende nacht zijn de vallende sterren niet of nauwelijks te zien, meldt Weeronline. Alleen in het zuiden van Noord-Brabant en Limburg is kans op enkele opklaringen. Het goede nieuws is dat de piek het hele weekend aanhoudt. De kans op opklaringen is de volgende twee nachten een stuk groter.

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag zijn er in het hele land opklaringen mogelijk. Met om 03.00 uur een piek van 21 vallende sterren per uur is er een behoorlijke kans om een wens te mogen doen. De nacht van zondag op maandag is waarschijnlijk nog beter.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Waar komen deze ‘vallende sterren’ vandaan? Een verdwaalde groep meteoren? Is er een cluster dwalende die exact voorspelbaar rond 3 uur bij de dampkring arriveerd? Of zijn er hele andere dingen aan het werk? https://www.youtube.com/watch?v=RsJnG3WB8nA

Peter
Peter
6 jaren geleden

Zoals zovaak is het hier dus zwaarbewolkt. Helaas.

rocinante
rocinante
6 jaren geleden

Ik kijk nooit omhoog. Mij is geleerd, dat dan de sterrenhemel naar beneden zal vallen, en wij allemaal dood gaan.

Padja
Padja
6 jaren geleden

Huh, maar dan zijn we toch alweer vergaan?
Of gaat dat nou weeeeeer niet door?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x