CoronaBinnenland

Politie onderzoekt inzet nieuwe wapens bij coronaprotesten: ‘Nederland verandert in politiestaat’

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

De politie is een onderzoek gestart naar ‘aanvullende (gewelds-)middelen’ voor de ME. Denk hierbij aan wapens waarbij mensen met ‘een projectiel’ gemarkeerd kunnen worden of luchtdrukwapens die projectielen afschieten, bijvoorbeeld rubberen kogels. Eerder werden in onder meer Australië en Zwitserland rubberen kogels ingezet tijdens coronaprotesten.

Sinds kort hebben agenten de beschikking over tasers. Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) vindt dit een zorgelijke ontwikkeling. “De politie heeft nog geen week tasers in gebruik en er is al een onderzoek gestart naar nóg meer nieuwe wapens,” schrijft hij op Twitter. “Onder meer luchtdrukwapens met rubberen kogels. Die zouden weleens handig kunnen zijn bij demonstraties zoals in Amsterdam, begin deze maand.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Heel effectief

“Waterkanonnen, knuppels en honden zijn kennelijk nog niet genoeg. De taser is dan blijkbaar ook niet geschikt, omdat die ‘maar’ op maximaal twee mensen tegelijk gebruikt kan worden.”

Van Meijeren wijst erop dat luchtdrukwapens met rubberen kogels in Frankrijk ‘heel effectief’ blijken en deelt een foto van Franse burgers die ernstig gewond zijn geraakt door dergelijke projectielen.

Zijn partij schrijft op social media: “Nederland verandert in een politiestaat.”

Marteling

In het buitenland wordt met afschuw gereageerd op het optreden van de Nederlandse politie bij coronademonstraties. Nils Melzer, de speciale VN-rapporteur op het gebied van marteling, zei naar aanleiding van het politiegeweld tijdens een protest op het Malieveld in Den Haag: “Ik heb voldoende ervaring op het gebied van oorlog, militaire optredens en politiegeweld om te kunnen zeggen dat dit marteling is.”

“Coronademonstranten hebben het recht om te demonstreren en het recht op lichamelijke integriteit,” benadrukte Melzer. Het is de bedoeling dat de VN-rapporteur in maart naar Nederland komt om te spreken met de politie.

4.8 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

170 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frisse frou
Frisse frou
2 jaren geleden

Walgelijke nazistaat.

Mike
Mike
2 jaren geleden

Klopt heb ik ook artikelen over gelezen hier vorig jaar geloof ik..over het politiegeweld in Frankrijk waarbij politie rubberen kogels gebruikt en mensen ogen en handen missen heel extreem!!!Politie is onze grootste vijand mensen daar ben ik na bijna 3jaar kritische sites lezen&filmpjes gezien van overtuigd!!!!

Jan
Jan
2 jaren geleden

Kijk naar het plaatje, dit zijn geen mensen maar robots. Ook in hun gedrag kun je zien dat ze geprogrammeerd zijn. Helemaal losgekoppeld van onze lieven heer.

ADAM
ADAM
2 jaren geleden

Ik heb F. Halsema geen enkel woord horen zeggen over de demon op 2-1. Burgemeester?

Stem tegen bij de gemeenteraadsverkiezingen!!

Back to top button
170
0
We lezen graag je reactie!x