CoronaBinnenland

Politie onderzoekt inzet nieuwe wapens bij coronaprotesten: ‘Nederland verandert in politiestaat’

Help mee door dit artikel met anderen op je social media te delen!

De politie is een onderzoek gestart naar ‘aanvullende (gewelds-)middelen’ voor de ME. Denk hierbij aan wapens waarbij mensen met ‘een projectiel’ gemarkeerd kunnen worden of luchtdrukwapens die projectielen afschieten, bijvoorbeeld rubberen kogels. Eerder werden in onder meer Australië en Zwitserland rubberen kogels ingezet tijdens coronaprotesten.

Sinds kort hebben agenten de beschikking over tasers. Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) vindt dit een zorgelijke ontwikkeling. “De politie heeft nog geen week tasers in gebruik en er is al een onderzoek gestart naar nóg meer nieuwe wapens,” schrijft hij op Twitter. “Onder meer luchtdrukwapens met rubberen kogels. Die zouden weleens handig kunnen zijn bij demonstraties zoals in Amsterdam, begin deze maand.”

Heel effectief

“Waterkanonnen, knuppels en honden zijn kennelijk nog niet genoeg. De taser is dan blijkbaar ook niet geschikt, omdat die ‘maar’ op maximaal twee mensen tegelijk gebruikt kan worden.”

Van Meijeren wijst erop dat luchtdrukwapens met rubberen kogels in Frankrijk ‘heel effectief’ blijken en deelt een foto van Franse burgers die ernstig gewond zijn geraakt door dergelijke projectielen.

Zijn partij schrijft op social media: “Nederland verandert in een politiestaat.”

Marteling

In het buitenland wordt met afschuw gereageerd op het optreden van de Nederlandse politie bij coronademonstraties. Nils Melzer, de speciale VN-rapporteur op het gebied van marteling, zei naar aanleiding van het politiegeweld tijdens een protest op het Malieveld in Den Haag: “Ik heb voldoende ervaring op het gebied van oorlog, militaire optredens en politiegeweld om te kunnen zeggen dat dit marteling is.”

“Coronademonstranten hebben het recht om te demonstreren en het recht op lichamelijke integriteit,” benadrukte Melzer. Het is de bedoeling dat de VN-rapporteur in maart naar Nederland komt om te spreken met de politie.

4.8 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
170 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frisse frou
Frisse frou
1 jaar geleden

Walgelijke nazistaat.

Mike
Mike
1 jaar geleden

Klopt heb ik ook artikelen over gelezen hier vorig jaar geloof ik..over het politiegeweld in Frankrijk waarbij politie rubberen kogels gebruikt en mensen ogen en handen missen heel extreem!!!Politie is onze grootste vijand mensen daar ben ik na bijna 3jaar kritische sites lezen&filmpjes gezien van overtuigd!!!!

Jan
Jan
1 jaar geleden

Kijk naar het plaatje, dit zijn geen mensen maar robots. Ook in hun gedrag kun je zien dat ze geprogrammeerd zijn. Helemaal losgekoppeld van onze lieven heer.

ADAM
ADAM
1 jaar geleden

Ik heb F. Halsema geen enkel woord horen zeggen over de demon op 2-1. Burgemeester?

Stem tegen bij de gemeenteraadsverkiezingen!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

170
0
We lezen graag je reactie!x