Homepagina » Archeologie » “Legendarische Atlantiërs ontdekten Amerika voor Columbus en Vikingen”
"Legendarische Atlantiërs ontdekten Amerika voor Columbus en Vikingen"

“Legendarische Atlantiërs ontdekten Amerika voor Columbus en Vikingen”

Pioniers van het legendarische Atlantis hebben lang geleden voet aan wal gezet in Newfoundland. Dat stelt auteur Christos A. Djonis in zijn boek ‘Uchronia? Atlantis Revealed’. Hij plaatst het ‘verzonken eiland’ Atlantis in de Middellandse Zee. Het ligt op 120 meter diepte en komt exact overeen met de gedetailleerde omschrijving van Plato, zo zegt hij.

Het eiland is van de aardbodem verdwenen vanwege enorme vloedgolven in het Middellandse Zeegebied, duizenden jaren geleden, aldus Djonis. Door de stijgende zeespiegel verdwenen Atlantis en andere laaggelegen landmassa’s onder water.

Volgens hem werden de Atlantiërs gesteund door een sterke zeemacht. Ze zeilden eerder dan de Vikingen en de Europeanen naar Amerika en maakten een tussenstop in onder andere Newfoundland.

“Na een aantal jaren onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat de meeste mensen geloven dat Atlantis een verzonken eiland is in de Atlantische Oceaan,” zei Djonis. “Anderen menen dat Newfoundland een overblijfsel is van het legendarische eiland. Van daaruit zouden de Atlantiërs zich hebben verspreid over Europa, Afrika en Azië. En aanhangers van het spiritualisme ondersteunen bizarre theorieën die niets met het oorspronkelijke verhaal van Plato te maken hebben.”

"Legendarische Atlantiërs ontdekten Amerika voor Columbus en Vikingen"Djonis wijst erop dat inmiddels de steden Sodom en Gomorra zijn ontdekt, evenals de stad Troje. Daarnaast is op 40 meter diepte een 10.000 jaar oude stad gevonden voor de kust van India. Op basis van het werk van Plato concludeert Djonis dat Atlantis in de buurt van de Cycladen moet hebben gelegen.

Hij zegt dat rond deze eilanden sporen zijn ontdekt van oude beschavingen. “Deze eilanden vormden rond 8000 voor Christus een immens plateau, een supereiland,” zei Djonis. “Volgens Plato waren de Atlantiërs in staat om via de Straat van Gibraltar en Schotland, de Faeröereilanden, IJsland en Groenland het Amerikaanse continent te bereiken.”

“Laten we niet vergeten dat de zeespiegel 10.000 jaar geleden een stuk lager lag, waardoor er veel meer land was tussen Schotland, IJsland en Groenland en het gemakkelijker was om Noord-Amerika te bereiken,” besloot Djonis.

[The Telegram]


Vind je dit artikel belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Antartica is inderdaad een veel logischer keuze. Wat bevindt zich allemaal verborgen onder dat ijs? Het is een landmassa – geen drijfijs zoals de Noordpool – en het is niet altijd bevroren geweest. Antartica is waar de echte geheimen der mensheid verscholen liggen.

  1 likes
  • Niet altijd bevroren geweest?
   Heb je enig idee hoelang dat geleden is?

   3 likes
   • Zo’n 50 miljoen jaar geleden – in kosmologische termen stelt dat weinig voor – was Antartica tropisch. En krioelde het er ongetwijfeld van het leven.

    1 likes
    • Het grondgebied wat we nu kennen als Antarctica was (sub)tropisch ja.
     Maar toen was de gemiddelde wereldtemperatuur ook stukken hoger. De atmosfeer van destijds was ook waarschijnlijk dodelijk voor de huidige flora en fauna (inclusief de mens).

     In ieder geval waren er 50 miljoen jaar geleden nog geen mensen, de oermens is pas van de laatste paar miljoen jaar, tientallen miljoenen nàdat Antarctica al in een ijsvlakte veranderde.

     De bronnen die over Atlantis spreken (die zeer waarschijnlijk onbetrouwbaar zijn) hebben het over Atlantis van een jaar of 4-6000 jaar geleden.

     Samengevat: los van de praktische problemen die je niet meeneemt in je idee, slaat je verhaal kant noch wal.

     5 likes
     • Atlantis is een mythe die is gebaseerd op ontmoetingen in een ver verleden met buitenaardsen. Indien buitenaardsen onze planeet 50 miljoen jaar geleden bezochten, zullen ze zeker ook op Antartica actief zijn geweest en op gezette tijden zijn teruggekeerd. Daar komen de verhalen vandaan. Idem dito met het scheppingsverhaal in de bijbel. Verander ”engelen” en “goden” door buitenaardsen, doorzie dat de vreemde verschijnselen die worden beschreven de mensenlijke interpretatie van buitenaardse kennis en techniek was en ineens vallen alle puzzelstukjes op hun plaats.

      0 likes
 2. Volgens Plato zou het continent Atlantis groter zijn dan destijds bekende ‘oude wereld’ ; Europa/N-Afrika/deel van Azie .
  Knap van genoemde schrijver dat hij dat in de Middellandse Zee gepropt krijgt.

  7 likes
  • Heeft Atlantis niet gewoon het hele gebied omarmt wat nu de Atlantische oceaan is. dus van groenland, ierland, langs de gehele kust van Europa en Afrika. naar de overkant naar Amerika en weer naar het noorden. Het is toch niet een eiland dat dan weer hier en dan weer daar zou moeten hebben gelegen.
   Atlantis is een cultuur geweest die zo,n miljoen jaar heeft geduurd.
   Er ligt een belangrijke voor- ontwikkeling van de mensheid.
   Er kunnen dus overal nederzettingen zijn gebouwd of steden in de laatste 10.000 jaren van atlantis.

   1 likes
 3. Velen geloven dat Atlantis i.d.d. op noordelijk halfrond ligt.
  Echter door poolomkering ten tijde van ondergang,wat Plato niet heeft meegekregen van de Egyptische hogepriesters, ligt het nu op zuidelijk halfrond.
  En enige landmassa die qua grootte ( en volledig omgeven door water) daarvoor in aanmerking komt en niet te onderzoeken is,vanwege 3 km dikke ijslaag, is Antarctica.

  4 likes
  • Strijdervoorvrijheid

   Ja gonzo, jij zit goed, hij omschreef het als een groot rond eiland ver weg van alle continenten, bekijk maar hoe Antarctica eruit ziet, v.w.b. die drie kilometer dikke ijslaag is zij dus echt verzwolgen onder de zee(die bevroren is). Piri Reis had kaarten van de wereld waarop de hoogte van bergen op Antarctica waren weergegeven. (deze kaarten moeten dan van ‘voor’ de ijstijd zijn) Piri reis was een Turkse zeevaarder ongeveer 100 jaar voor Columbus. (dus Columbus heeft dan te laat ontdekt dat de wereld rond was) Vraag je dan maar eens af waarom ze met zijn alle op de zuidpool zitten te azen.

   3 likes
 4. Restanten van Atlantis zijn verspreidt over grote delen van de hele aarde en waren de Atlantianen bekend met alle continenten van de planeet. Er bevinden zich restanten van verloren beschavingen onder Antarctica welke zullen worden ontdekt zodra het ijs meer smelt.

  2 likes
  • het enige wat jammer is, is dat als al het ijs op antarctica zou smelten het zee niveau met minimaal 75 meter stijgt…. iets zegt me dat de interesse om op zoek te gaan naar atlantis dan niet de hoogste prioriteit heeft. Er zullen wel heel veel andere atlantissen zijn om naartoe te gaan.

   Wat dat betreft is het smelten van het ijs op antarctica stukken vervelender dan op de noordpool.

   1 likes
 5. “Na een aantal jaren onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat de meeste mensen geloven dat Atlantis een verzonken eiland is in de Atlantische Oceaan”
  oh wow… jaren onderzoek?

  Ik geloof wel in zoiets als Atlantis maar Plato is echt de grote bron van deze wijsheid. Om dat dan maar aan de kant te schuiven…

  2 likes
 6. Plato citeerde over atlantis aan timeaus en critias slechts wat hij opgevangen heeft van solon tijdens zijn verblijf in egypte. Het was toendertijd al een verhaal uit de oudheid, en plato heeft ervoor gezorgd dat dit zo nauwkeurig mogelijk is vastgelegd.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

greta

Greta Thunberg onder vuur door hypocriete klimaatoproep: ‘Ik zie haar niet in Peking of Delhi’

Historicus Niall Ferguson heeft uitgehaald naar Greta ...

vikingen

Mysterieuze runensteen van de Vikingen waarschuwt voor nieuwe ijstijd. Wetenschappers kraken 1200 jaar oude code

Wetenschappers hebben een 1200 jaar oude code ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.