Archeologie

“Legendarische Atlantiërs ontdekten Amerika voor Columbus en Vikingen”

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Pioniers van het legendarische Atlantis hebben lang geleden voet aan wal gezet in Newfoundland. Dat stelt auteur Christos A. Djonis in zijn boek ‘Uchronia? Atlantis Revealed’. Hij plaatst het ‘verzonken eiland’ Atlantis in de Middellandse Zee. Het ligt op 120 meter diepte en komt exact overeen met de gedetailleerde omschrijving van Plato, zo zegt hij.

Het eiland is van de aardbodem verdwenen vanwege enorme vloedgolven in het Middellandse Zeegebied, duizenden jaren geleden, aldus Djonis. Door de stijgende zeespiegel verdwenen Atlantis en andere laaggelegen landmassa’s onder water.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Volgens hem werden de Atlantiërs gesteund door een sterke zeemacht. Ze zeilden eerder dan de Vikingen en de Europeanen naar Amerika en maakten een tussenstop in onder andere Newfoundland.

“Na een aantal jaren onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat de meeste mensen geloven dat Atlantis een verzonken eiland is in de Atlantische Oceaan,” zei Djonis. “Anderen menen dat Newfoundland een overblijfsel is van het legendarische eiland. Van daaruit zouden de Atlantiërs zich hebben verspreid over Europa, Afrika en Azië. En aanhangers van het spiritualisme ondersteunen bizarre theorieën die niets met het oorspronkelijke verhaal van Plato te maken hebben.”

"Legendarische Atlantiërs ontdekten Amerika voor Columbus en Vikingen"Djonis wijst erop dat inmiddels de steden Sodom en Gomorra zijn ontdekt, evenals de stad Troje. Daarnaast is op 40 meter diepte een 10.000 jaar oude stad gevonden voor de kust van India. Op basis van het werk van Plato concludeert Djonis dat Atlantis in de buurt van de Cycladen moet hebben gelegen.

Hij zegt dat rond deze eilanden sporen zijn ontdekt van oude beschavingen. “Deze eilanden vormden rond 8000 voor Christus een immens plateau, een supereiland,” zei Djonis. “Volgens Plato waren de Atlantiërs in staat om via de Straat van Gibraltar en Schotland, de Faeröereilanden, IJsland en Groenland het Amerikaanse continent te bereiken.”

“Laten we niet vergeten dat de zeespiegel 10.000 jaar geleden een stuk lager lag, waardoor er veel meer land was tussen Schotland, IJsland en Groenland en het gemakkelijker was om Noord-Amerika te bereiken,” besloot Djonis.

[The Telegram]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
gonzo
gonzo
9 jaren geleden

Volgens Plato zou het continent Atlantis groter zijn dan destijds bekende ‘oude wereld’ ; Europa/N-Afrika/deel van Azie .
Knap van genoemde schrijver dat hij dat in de Middellandse Zee gepropt krijgt.

zan
zan
9 jaren geleden

“Na een aantal jaren onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat de meeste mensen geloven dat Atlantis een verzonken eiland is in de Atlantische Oceaan”
oh wow… jaren onderzoek?

Ik geloof wel in zoiets als Atlantis maar Plato is echt de grote bron van deze wijsheid. Om dat dan maar aan de kant te schuiven…

c.e.
c.e.
9 jaren geleden

Plato citeerde over atlantis aan timeaus en critias slechts wat hij opgevangen heeft van solon tijdens zijn verblijf in egypte. Het was toendertijd al een verhaal uit de oudheid, en plato heeft ervoor gezorgd dat dit zo nauwkeurig mogelijk is vastgelegd.

gonzo
gonzo
9 jaren geleden

Velen geloven dat Atlantis i.d.d. op noordelijk halfrond ligt.
Echter door poolomkering ten tijde van ondergang,wat Plato niet heeft meegekregen van de Egyptische hogepriesters, ligt het nu op zuidelijk halfrond.
En enige landmassa die qua grootte ( en volledig omgeven door water) daarvoor in aanmerking komt en niet te onderzoeken is,vanwege 3 km dikke ijslaag, is Antarctica.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x